ΕπιχειρηματικάΗ Teva αναζητά αντικαταστάτη του διευθύνοντος συμβούλου της

Η Teva αναζητά αντικαταστάτη του διευθύνοντος συμβούλου της

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Μετά από πέντε χρόνια στο τιμόνι της εταιρείας ο διευθύνων σύμβουλος της Teva, Kåre Schultz, σχεδιάζει να αλλάξει καθήκοντα προς τα τέλη του επόμενου έτους.

Μετά από πέντε χρόνια στο τιμόνι της εταιρείας ο διευθύνων σύμβουλος της Teva, Kåre Schultz, σχεδιάζει να αλλάξει καθήκοντα προς τα τέλη του επόμενου έτους.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το συμβόλαιό του Kåre Schultz θα λήξει τον Νοέμβριο του 2023, και η επιχείρηση δεν διατίθεται να το ανανεώσει, όπως αποκαλύπτει η Wall Street Journal, με την Teva να έχει ξεκινήσει ενεργά την εύρεση του αντικαταστάτη του.

Ο Kåre Schultz θα γίνει 62 ετών τον ερχόμενο Μάιο και σχεδιάζει να αποσυρθεί από την ενεργή επιχειρηματικότητα προκειμένου να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του, όπως τονίζει το σχετικό δημοσίευμα. Αναμένει επίσης να γίνει παππούς, καθώς πρόκειται να γεννήσει η μεγαλύτερη κόρη του, στις επόμενες εβδομάδες.

Λίγο πριν ο Kåre Schultz ανέλαβε τα καθήκοντα του στην Teva, η φαρμακευτική αποκάλυψε μια τεράστια λίστα για τη μείωση κόστους, συμπεριλαμβανομένων και των 14.000 περικοπών σε θέσεις εργασίας, με «λουκέτα» εργοστασίων σε όλο τον κόσμο.

Ταυτόχρονα, τα τελευταία χρόνια, η Teva έχει εμπλακεί σε δικαστικές διαμάχες για τα οπιοειδή. Ο γίγαντας των γενοσήμων ετοιμάζεται τώρα να ολοκληρώσει έναν διακανονισμό της τάξης των 4,35 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έως το τέλος του έτους. Ο Kåre Schultz «δεν γνώριζε πόσο σοβαρά» ήταν τα νομικά ζητήματα όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του.

Στόχοι ανάκαμψης

Στη διάρκεια ενός πρόσφατου συνεδρίου στο Τελ Αβίβ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Teva ανέλυσε την προοπτική και τους στόχους της εταιρείας, από το 2017 έως το 2027. Η Teva αποκάλυψε για πρώτη φορά τον τεράστιο διακανονισμό για τα θέματα των οπιοειδών, σημειώνοντας πως σχεδιάζει να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης το 2027.

Το 2020, οι μέτοχοι ψήφισαν την παράταση της θητείας του Kåre Schultz κατά έναν χρόνο ακόμη, έως τον Νοέμβριο του 2023, δίνοντάς του συνολικά έξι χρόνια πορείας στο «τιμόνι» της Teva. Ενέκριναν επίσης την αύξηση του μακροπρόθεσμου μετοχικού κεφαλαίου, από 6 εκατομμύρια δολάρια σε 10 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, ανάλογα με προκαθορισμένες μετρήσεις απόδοσης. Αυτό οφείλεται στην επιτυχημένη «πλοήγηση» του στο διετές σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας, το οποίο μείωσε τη βάση δαπανών της Teva κατά 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία αναμένει να δημιουργήσει έσοδα 14,8 έως 15,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022 , τα οποία είναι μειωμένα σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις των 15 έως 15,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, η Teva κέρδισε 3,95 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας πτώση 8% από την ίδια περίοδο πέρυσι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ