ΕπιχειρηματικάΚλείνει το deal μεταξύ Shire και Takeda με την 5η προσφορά των...

Κλείνει το deal μεταξύ Shire και Takeda με την 5η προσφορά των 64 δισ.

- Advertisement -

Την πρόθεση της να συστήσει στους μετόχους να αποδεχθούν την τελευταία προσφορά ύψους 64 δισ. δολαρίων της ιαπωνικής Takeda γνωστοποίησε η Shire, ενώ παρέτεινε την προθεσμία για οριστική συμφωνία έως τις 8 Μαΐου. Εάν οι διαπραγματεύσεις ευοδοθούν θα είναι μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες στον φαρμακευτικό κλάδο και η μεγαλύτερη εξαγορά εταιρείας της Δύσης από ιαπωνική ανταγωνίστρια.

Η νέα προσφορά της Takeda, η πέμπτη κατά σειρά, ανέρχεται σε 49 στερλίνες (68,53 δολ) ανά μετοχή και είναι ελαφρώς υψηλότερη από εκείνη της προηγούμενης Παρασκευής (47 στερλίνες). Οι δύο εταιρείες είχαν αρνηθεί χθες να αποκαλύψουν τους οικονομικούς όρους της προσφοράς, κάτι που τελικά έπραξαν σήμερα το πρωί.

Η Takeda είχε περιθώριο έως σήμερα να επισημοποιήσει την προσφορά της ή να αποσυρθεί. Το διοικητικό συμβούλιο της Shire συμφώνησε να μεταθέσει την προθεσμία, ώστε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της Shire, που ιδρύθηκε στη Βρετανία και έχει μεταφέρει την έδρα της στην Ιρλανδία, έχει ενισχυθεί περισσότερο από 30% από τα τέλη Μαρτίου, όταν ήρθαν στο φως πληροφορίες για το ενδιαφέρον της ιαπωνικής εταιρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ