Στην εξαγορά όλων των μετοχών της εταιρείας Bioverativ Inc, έναντι 11,6 δισ. δολαρίων, προχωρά η Sanofi SA προκειμένου να επεκτείνει την παρουσία της στον τομέα ειδικής φροντίδας και να ενισχύσει την ηγετική της θέση στις σπάνιες ασθένειες.
Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στους τρεις επόμενους μήνες, τόνισε η Sanofi. Η γαλλική εταιρεία τόνισε ότι θα πληρώσει 105 δολάρια σε μετρητά για κάθε μετοχή.
Αυτή η τιμή αντιστοιχεί σε premium 64% σε σχέση με το κλείσιμο της Bioverativ στις 19 Ιανουαρίου. Η αμερικανική Bioverativ, η οποία αποκόμισε 847 εκατ. δολάρια σε πωλήσεις το 2016, είναι μια βιοφαρμακευτική εταιρεία με εστίαση στην αιμορροφιλία και άλλες σπάνιες αιματολογικές διαταραχές.
«Με την Bioverativ, ηγέτη στην αναπτυσσόμενη αγορά της αιμορροφιλίας, η Sanofi ενισχύει την παρουσία της στην ειδική φροντίδα και στις σπάνιες ασθένειες, σύμφωνα με τον οδικό χάρτη του 2020, και δημιουργεί μια πλατφόρμα ανάπτυξης σε άλλες σπάνιες διαταραχές αίματος», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Olivier Brandicourt.