Αξίζει να δειςGilead: Εξαγοράζει την Immunomedics έναντι 20 δισεκ. δολαρίων

Gilead: Εξαγοράζει την Immunomedics έναντι 20 δισεκ. δολαρίων

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Immunomedics Inc βρίσκεται η Gilead Sciences Inc.

Κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Immunomedics Inc βρίσκεται η Gilead Sciences Inc.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το ύψος της συμφωνίας, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal επικαλούμενη έγκυρες πληροφορίες, θα ξεπερνάει τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια

Η συμφωνία για την Immunomedics, η οποία τον περασμένο μήνα ανέφερε θετικά στοιχεία από τη μελέτη στο τελικό στάδιο για το φάρμακο για τον καρκίνο του μαστού (Trodelvy), θα μπορούσε να ανακοινωθεί τη Δευτέρα, αν όχι νωρίτερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι συζητήσεις μεταξύ της Gilead και της Immunomedics επικεντρώθηκαν αρχικά σε μετοχική τοποθέτηση. Ωστόσο, στην πορεία το ενδιαφέρον κατευθύνθηκε στην πλήρη διαπραγμάτευση για εξαγορά.

Η Gilead και η Immunomedics δεν απάντησαν σε αιτήματα του Reuters για σχολιασμό.

Οι μετοχές της Immunomedics, έχουν σχεδόν διπλασιαστεί φέτος. Η εταιρεία αποτιμάται περίπου στα 10 δις. δολ.

Gilead: Επέκταση χαρτοφυλακίου

Η απόκτηση της Immunomedics θα επεκτείνει το ογκολογικό χαρτοφυλάκιο της Gilead.

Νωρίτερα, η Gilead απέκτησε το 49,9% στην εταιρεία ανάπτυξης φαρμάκων κατά του καρκίνου «Pionyr Immunotherapeutics» τον Ιούνιο. Το τίμημα ανήλθε στα 275 εκατ. δολ. Λίγους μήνες νωρίτερα απέκτησε την Forty Seven Inc, έναντι 4,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που στοχεύει στην έγκριση θεραπείας για τον καρκίνο του αίματος.

Να σημειωθεί πως η Gilead παράγει το φάρμακο remdesivir κατά της COVID-19, το οποίο πωλείται με την επωνυμία ονομασία «Veklury» σε ορισμένες χώρες.

Το remdesivir -το οποίο κοστίζει 3.120 δολ. στη δοσολογία των 6 φιαλιδίων- έχει καθοριστική σημασία μέχρι στιγμής για την πορεία της πανδημίας.

Το remdesivir εγκρίθηκε για πρώτη φορά από το FDA τον Μάιο, για επείγουσα χρήση σε ασθενείς με COVID-19 που νοσηλεύονται, με μηχανική υποστήριξη. Τα στοιχεία έχουν δείξει ότι βοήθησε στη μείωση του χρόνου αποκατάστασης των ασθενών εντός του νοσοκομείου.

Περισσότεροι από 25 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί με το COVID-19 και 856.876 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με το Reuters.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ