Η Γερμανία θα αποκτήσει ποσοστό στη μη εισηγμένη εταιρία βιοτεχνολογίας CureVac, η οποία εργάζεται πάνω σε ένα εμβόλιο για τον κορωνοϊό, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ.
Ο κ. Αλτμάιερ δήλωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση θα αποκτήσει ποσοστό 23% στην εταιρεία έναντι 300 εκατ. ευρώ. Η κίνηση έρχεται στον απόηχο προσπαθειών της αμερικανικής κυβέρνησης να αποκτήσει την CureVac ή τα περιουσιακά της στοιχεία τον Μάρτιο, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο Βερολίνο, με τον κ. Αλτμάιερ και τον υπουργό Εσωτερικών να τίθενται υπέρ του να παραμείνει γερμανική η CureVac.
Η Γερμανία θέλει να ενισχύσει τους κλάδους των επιστημών
Ο Αλτμάιερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση θέλει να ενισχύσει τους κλάδους επιστημών ζωής και βιοτεχνολογίας στη Γερμανία και ότι το Βερολίνο δεν θα μπορεί να επηρεάσει την επιχειρηματική στρατηγική της CureVac.
«Η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισε να επενδύσει σε αυτή την πολλά υποσχόμενη εταιρεία. Αναμένει ότι θα επιταχύνει τα αναπτυξιακά της προγράμματα και θα παράσχει τα μέσα προκειμένου η CureVac να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες της τεχνολογίας της», δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου.
Το Reuters μετέδωσε νωρίτερα σήμερα ότι η Γερμανία σχεδιάζει να αποκτήσει ποσοστό στην CureVac.
Εκτιμήσεις για το εμβόλιο
Αίσθηση προκάλεσε στα τέλη Μαρτίου η εκτίμηση του μεγαλομετόχου της CureVac κ. Ντίντμαρ Χοπ ότι η εταιρεία του ενδέχεται να έχει ετοιμοπαράδοτο το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ήδη από το ερχόμενο φθινόπωρο.
Πρόκειται για τη γερμανική επιχείρηση, την οποία φέρεται να «πολιόρκησε» πρόσφατα ο αμερικανός πρόεδρος κ. Τραμπ προκειμένου να εξασφαλίσει την αποκλειστική χρήση του σκευάσματος. Είναι η ίδια εταιρία την οποία αποφάσισε μόλις την περασμένη εβδομάδα να χρηματοδοτήσει η Κομισιόν με 80 εκατομμύρια ευρώ υπό τη μορφή δανείων.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου, βιοχημικό, Φρίντριχ φον Μπόλεν, η εταιρεία ετοιμάζεται να ξεκινήσει τις πρώτες κλινικές έρευνες εντός των επόμενων εβδομάδων και δη πριν το καλοκαίρι.
Τα εμβόλια είναι ο μοναδικός τρόπος προστασίας του ανθρώπου από μια λοίμωξη. Επιπλέον μπορούν να παρασκευαστούν φάρμακα για ασθενείς που έχουν ήδη προσβληθεί. Σε αυτό το πεδίο καταβάλλονται ήδη πολλές προσπάθειες.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα