Στον απόηχο των επικείμενων δασμών του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες δρομολογούν «τεράστιες» επενδύσεις στον τομέα της μεταποίησης στις ΗΠΑ. Μεταξύ αυτών, η Eli Lilly, η Johnson & Johnson και η Novartis. Η Bristol Myers Squibb (BMS) είναι η τελευταία που μπαίνει στον «κύκλο» των επενδύσεων, μέσα από μια προσπάθεια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.
- Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Η Bristol Myers Squibb θα επενδύσει 40 δισεκατομμύρια δολάρια στις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ στα επόμενα πέντε χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Christopher Boerner σε άρθρο του στο STAT News.
Συγκεκριμένα, τα χρήματα θα διατεθούν για τις δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης της φαρμακευτικής εταιρείας, ενισχύοντας παράλληλα την εγχώρια παραγωγική της ικανότητα. Στόχος είναι η BMS να «αυξήσει» τις επενδύσεις της στην παραγωγή ραδιοφαρμακευτικών προϊόντων καθώς και στην τεχνητή νοημοσύνη προκειμένου να «αυξήσει σημαντικά τον ρυθμό της καινοτομίας», όπως σημειώνει ο Christopher Boerner.
Με αυτήν την επένδυση, η BMS ταυτίζεται με τις υπόλοιπες μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που επενδύουν δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ, τόσο για την ανάπτυξης της Έρευνας (R&D) όσο και για την ενίσχυση της παραγωγής – κυρίως ως «απάντηση» στις απειλές του Προέδρου. Ντόναλντ Τραμπ για δασμολογικούς περιορισμούς.
Οι επενδύσεις…
Ήδη, η Eli Lilly έχει ηγηθεί των φαρμακευτικών επιχειρήσεων τον περασμένο Φεβρουάριο, αποκαλύπτοντας ένα πακέτο 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή τεσσάρων νέων εγκαταστάσεων παραγωγής στα επόμενα πέντε χρόνια.
Η Johnson & Johnson ακολούθησε ένα μήνα αργότερα με μια υπόσχεση 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ενώ, οι Novartis, Roche, Regeneron και Amgen έχουν επίσης ανακοινώσει σημαντικές επενδύσεις στις ΗΠΑ.
Η δέσμευση των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων της BMS έρχεται καθώς η φαρμακευτική εταιρεία βρίσκεται εν μέσω ενός επιθετικού προγράμματος μείωσης του κόστους.
Στο άρθρο γνώμης του, ο Boerner δεν διευκρίνισε πόσες νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει η νέα επένδυση.
Μιλώντας σε επενδυτές κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου της εταιρείας, ο Boerner υποβάθμισε τις πιθανές επιπτώσεις των δασμών στην BMS. «Σήμερα είμαστε μια εταιρεία με σημαντική έδρα τις ΗΠΑ», όπως είπε. Και ενώ παραμένει η αβεβαιότητα σχετικά με τις επιπτώσεις των δασμών στον κλάδο, πρόσθεσε, «έχουμε ήδη σημαντική παρουσία στις ΗΠΑ και έχουμε καταβάλει προσπάθειες για να μειώσουμε τους κλυδωνισμούς στην αλυσίδα εφοδιασμού».
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Δείτε επίσης
Bristol Myers Squibb: Πρώτη εταιρεία στη λίστα Best Workplaces
Bristol (BMS): Κορυφαία εταιρεία για τις γυναίκες στην Ελλάδα