ΕπιχειρηματικάΕπιστροφή στα κέρδη «βλέπει» το 2019 η φαρμακευτική Merck KGaA

Επιστροφή στα κέρδη «βλέπει» το 2019 η φαρμακευτική Merck KGaA

- Advertisement -
  • Γράφει η Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή 

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την φαρμακευτική επιχείρηση Merck KGaA, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις της, αναμένεται να επιστρέψει στην κερδοφορία τον επόμενο χρόνο.

Merck KGaA

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η φαρμακευτική επιχείρηση «ξεδιπλώνει» πλήρως τη δυναμική του χαρτοφυλακίου της -όπως ανακοίνωσε- στον τομέα βασικής της δραστηριότητας (τομέας επιχειρήσεων υγείας).

Στις 12 Οκτωβρίου, η Merck ανακοίνωσε τα θετικά αποτελέσματα από μελέτη φάσης ΙΙ για το evobrutinib στη θεραπεία ασθενών με υποτροπιάζουσα σκλήρυνση κατά πλάκας.

Τον Σεπτέμβριο, Merck και Pfizer ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα μελέτης φάσης ΙΙΙ, για το Bavencio (avelumab) και το Inlyta (axitinib) όπου επετεύχθη σημαντική βελτίωση στην επιβίωση, χωρίς εξέλιξη της νόσου, σε ασθενείς που είχαν λάβει θεραπεία για τον καρκίνο νεφρικών κυττάρων.

Ταυτόχρονα, έχουν ξεκινήσει επτά επιπλέον μελέτες φάσης ΙΙΙ για το avelumab.

Αίτηση FDA για την κλαδριβίνη

Στις 30 Ιουλίου, η Merck ανακοίνωσε ότι η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) είχε αποδεχθεί την υποβολή αίτησης για αναθεώρηση των δισκίων κλαδριβίνης, ως πιθανή θεραπεία για ασθενείς με υποτροπιάζουσες μορφές πολλαπλής σκλήρυνσης (MS).

Η κλαδριβίνη αποτελεί την πρώτη βραχεία από του στόματος θεραπεία που παρέχει αποτελεσματικότητα σε όλα τα βασικά σημεία μέτρησης της ενεργότητας της Πολλαπλής Σκλήρυνσης.

Τα δισκία κλαδριβίνης είναι μια εκλεκτική θεραπεία ανοσολογικής ανασύστασης (SIRT), η οποία απλοποιεί τον τρόπο χορήγησης, δίνοντας στους ασθενείς 2 μόλις σύντομα ετήσια σχήματα δισκίων σε τέσσερα χρόνια. Οι ασθενείς μπορούν να ωφεληθούν από τη θεραπεία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς να χρειάζεται να λαμβάνουν συνεχώς φάρμακα και χωρίς την ανάγκη συχνής παρακολούθησης.

Η εταιρεία αναγνώρισε ότι το 2018 ήταν μια δύσκολη χρονιά και επιβεβαίωσε τις προοπτικές και αναπτυξιακές προοπτικές για τα βασικά στοιχεία του 2019, συμπεριλαμβανομένων και των καθαρών πωλήσεων.

«Το 2018 ήταν ένα δύσκολο έτος για τη Merck. Έχουμε λάβει αποφάσεις με μελλοντικό προσανατολισμό που θα μας οδηγήσουν σε κερδοφόρα ανάπτυξη τον επόμενο χρόνο», όπως ανέφερε ο Stefan Oschmann, πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της Merck.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ