ΕπιχειρηματικάDEMO: Στηρίζει το λαό του Λιβάνου μετά την έκρηξη στην Βηρυτό

DEMO: Στηρίζει το λαό του Λιβάνου μετά την έκρηξη στην Βηρυτό

- Advertisement -

Η Βιομηχανία Φαρμάκων DEMO, μετά την φονική έκρηξη που σημειώθηκε στις αρχές Αυγούστου στη Βηρυτό του Λιβάνου, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του ΙΦΕΤ και απέστειλε στις 17 Αυγούστου στην Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ), 16 παλέτες με φαρμακευτικό νοσοκομειακό υλικό συνολικής αξίας 460.000 ευρώ με προορισμό το Λίβανο.

Η Βιομηχανία Φαρμάκων DEMO, μετά την φονική έκρηξη που σημειώθηκε στις αρχές Αυγούστου στη Βυρητό του Λιβάνου, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του ΙΦΕΤ και απέστειλε στις 17 Αυγούστου στην Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ), 16 παλέτες με φαρμακευτικό νοσοκομειακό υλικό συνολικής αξίας 460.000ευρώ με προορισμό το Λίβανο.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Υπενθυμίζουμε ότι η φονική διπλή έκρηξη σημειώθηκε στις 4 Αυγούστου, στην “Αποθήκη 12” του λιμένα της Βηρυτού και προήλθε από 2.750 τόνων νιτρικής αμμωνίας. Περισσότεροι από 180 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έκρηξη στο λιμάνι της πρωτεύουσας του Λιβάνου, 6,700 είναι οι τραυματίες ενώ και οι ζημιές υπολογίζονται σε δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι ανάγκες των κατοίκων και του νοσηλευτικού προσωπικού της Βηρυτού είναι μεγάλες, καθώς περισσότερα από τα μισά νοσοκομεία της πόλης καταστράφηκαν. Επιπλέον τις τελευταίες εβδομάδες, ο Λίβανος βρίσκεται αντιμέτωπος και με την αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον συνολικό αριθμό των περιπτώσεων, αφότου ο ιός έκανε την εμφάνισή του στη χώρα στα τέλη Φεβρουαρίου, να φθάνει τις 9.337. Εξ αυτών, 105 άνθρωποι έχουν υποκύψει εξαιτίας της COVID-19.

H DEMO, ως ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της Ευρώπης στη παραγωγή ενεσίμων είναι από το 1965 κατά βάση στη νοσοκομειακή αγορά εγχώρια και διεθνή αφού εξάγει σε 85 χώρες.

Εξαγωγές…

Η εταιρεία εξάγει το 82,4% της ετήσιας της παραγωγής. Είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως ένας από τους επίσημους προμηθευτές των Ηνωμένων Εθνών, της UNICEF, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού. Το τμήμα διεθνών πωλήσεων της DEMO δραστηριοποιείται από το 1985. Σε όλα αυτά τα χρόνια έχει και άλλη φορά συνεισφέρει με ανθρωπιστική βοήθεια είτε σε εμπόλεμες ζώνες μέσω διεθνών οργανισμών. Είτε ακόμα και σε άλλες φυσικές καταστροφές αποστέλλοντας φαρμακευτικό υλικό.

Τα σκευάσματα για τα νοσοκομεία του Λιβάνου και την περίθαλψη των τραυματιών αποστέλλονται από το ΥΠΕΞ με ειδική πτήση με C130.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ