ΕπιχειρηματικάDEMO: Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία στα «Diamonds of the Greek Economy 2018»

DEMO: Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία στα «Diamonds of the Greek Economy 2018»

- Advertisement -

Σημαντική διάκριση απέσπασε για άλλη μια χρονιά η φαρμακοβιομηχανία DEMO για την επιχειρηματική πορεία της και το υγιές μοντέλο ανάπτυξής της, στην Ετήσια Συνάντηση Επιχειρηματικής Αριστείας, “Diamonds of the Greek Economy 2018”, που πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουλίου, σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Το βραβείο παρέλαβε η κα. Ιωάννα Δέμου, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της DEMO, από τον κο Ευάγγελο Αποστολάκη, αντιπρόεδρο του Ελληνοβρετανικού επιμελητηρίου και Deputy Senior Partner της KPMG.


Στην ομιλία της η κα Δέμου ανέφερε χαρακτηριστικά:
Θα ήθελα καταρχήν να ευχαριστήσω τους διοργανωτές της εκδήλωσης “Diamonds of the Greek Economy 2018” για την διάκριση αυτή και να επισημάνω πως η συγκεκριμένη βράβευση οφείλεται κατεξοχήν στους εργαζομένους της εταιρείας μας που μας στηρίζουν εδώ και 53 χρόνια με τις γνώσεις τους στον τομέα της υγείας αλλά και την πίστη τους στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Για άλλη μια χρονιά η εταιρεία, κατάφερε να ξεπεράσει τις πολυάριθμες προκλήσεις στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας και να συμβάλλει ταυτόχρονα στην προσπάθεια ανάκαμψης της εγχώριας οικονομίας. Η DEMO κατέχει την πρώτη θέση στην Ελλάδα στη νοσοκομειακή αγορά ενώ το 82% της παραγωγής μας εξάγεται σε 85 χώρες σε όλο τον κόσμο. Από τα τέλη του 2013, η εταιρεία έχει επεκταθεί στην Γερμανία με τη θυγατρική DEMO Pharmaceutical GmbH με έδρα στο Μόναχο, ενώ είναι επίσημος προμηθευτής φαρμάκων στα Ηνωμένα Έθνη, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.
Οι προσδοκίες για την περαιτέρω ανάπτυξη της DEMO και το 2018 είναι μεγάλες και βασίζονται σε όλη την υποδομή, τις επενδύσεις και την εργασία που έγινε τις χρονιές που προηγήθηκαν. Πρώτον, διευρύνουμε το ήδη εκτεταμένο νοσοκομειακό μας χαρτοφυλάκιο, αναπτύσσοντας σημαντικό αριθμό νέων, ενεσίμων φαρμακευτικών προϊόντων. Δεύτερον, ενισχύουμε την παρουσία μας στην αγορά εκτός νοσοκομείου με νέες, από του στόματος χορηγούμενες θεραπείες, σε διάφορες θεραπευτικές κατηγορίες ενώ επεκτεινόμαστε και στην κατηγορία συμπληρωμάτων διατροφής, και ιατροτεχνολογικών προϊόντων, επιλέγοντας σκευάσματα υψηλών προδιαγραφών και κλινικώς πιστοποιημένα. Τέλος, ένας από τους σημαντικότερους στόχους μας είναι η περαιτέρω διεύρυνση του προϊοντικού μας χαρτοφυλακίου με την προσθήκη καινοτόμων φαρμακευτικών προϊόντων, κυρίως βιο-ομοειδών ή άλλων βιοφαρμακευτικών προϊόντων τα οποία προορίζονται για σοβαρές και χρόνιες παθήσεις. Τα προϊόντα αυτά αποτελούν το επιστέγασμα αποκλειστικών συνεργασιών της εταιρείας μας με σημαντικές φαρμακευτικές εταιρείες της Ευρώπης και των ΗΠΑ για τη διάθεση τους στην ελληνική αγορά.
Αυτή τη στιγμή ήδη στο Κρυονέρι χτίζουμε την 4η μονάδα παραγωγής, η οποία και θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2019, ενώ παραλάβαμε νέα μηχανήματα που θα αυξήσουν την παραγωγική δυνατότητα, θα την τριπλασιάσουν για την ακρίβεια, σε απίστευτα μικρούς χρόνους παράδοσης. Στην DEMO πιστεύουμε ότι εάν θέλεις να παραμείνεις δυνατός, υγιείς αλλά και να αναπτυχτείς περισσότερο μόνο η επένδυση είναι αυτή που θα δώσει την ώθηση αλλά και το επιτυχές αποτέλεσμα. Η πρόθεση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό του ασθενή στην Ελλάδα και διεθνώς είναι αυτή που καθοδηγεί τις αποφάσεις μας.
Η αύξηση της ζήτησης κυρίως των ενέσιμων σκευασμάτων της εταιρείας μας, στο εξωτερικό αλλά και ο σχεδιασμός να αναπτύξουμε τα μερίδια μας σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού (Ευρώπη, Ωκεανία) ή να διεισδύσουμε σε άλλες όπως π.χ ΗΠΑ όπου ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, οδηγεί αυτόματα στον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της DEMO με αυτά τα νέα μηχανήματα μεγάλης απόδοσης. Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας μας έχει δεσμευτεί για ανάπτυξη 8 με 10 νέων προϊόντων ετησίως και για περίπου 300 νέες άδειες κάθε χρόνο».
Η εκδήλωση για τις καταξιωμένες επιχειρηματικές διακρίσεις είχε στόχο να αναδειχθούν, οι επιχειρήσεις και οι τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας με τις μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης, τα «εργαλεία» που αξιοποιούν οι εν λόγω επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην άσκηση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας. Το παρόν έδωσαν Υπουργοί, εκπρόσωποι της Πολιτείας, εκπρόσωποι εκατοντάδων επιχειρήσεων, σημαντικών επιχειρηματικών φορέων καθώς επίσης και εκπρόσωποι ξένων εμπορικών αντιπροσωπειών που εδρεύουν στην Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ