ΕπιχειρηματικάBMS: Αιμείς για Αιμάς - Αύξηση ποσοστών εθελοντικής αιμοδοσίας

BMS: Αιμείς για Αιμάς – Αύξηση ποσοστών εθελοντικής αιμοδοσίας

- Advertisement -

Η βιοφαρμακευτική εταιρεία Bristol Myers Squibb (BMS) Ελλάδας, πιστή στη δέσμευσή της να συμβάλλει έμπρακτα στη βελτίωση της ζωής των ατόμων με σοβαρές αιματολογικές διαταραχές, υλοποιεί σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία Bloode, ένα ετήσιο πρόγραμμα εθελοντικής αιμοδοσίας με τίτλο «Αιμείς για Αιμάς».

Η βιοφαρμακευτική εταιρεία Bristol Myers Squibb (BMS) Ελλάδας, πιστή στη δέσμευσή της να συμβάλλει έμπρακτα στη βελτίωση της ζωής των ατόμων με σοβαρές αιματολογικές διαταραχές, υλοποιεί σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία Bloode, ένα ετήσιο πρόγραμμα εθελοντικής αιμοδοσίας με τίτλο «Αιμείς για Αιμάς».

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σκοπός του προγράμματος είναι να συμβάλλει στην αύξηση του ποσοστού εθελοντικής αιμοδοσίας τόσο σε επίπεδο εργαζομένων της εταιρείας, όσο και σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας, μέσω της διοργάνωσης δράσεων αιμοδοσίας και ευαισθητοποίησης για την αξία της δωρεάς αίματος.

Η Ελλάδα ανήκει στις 6 ευρωπαϊκές χώρες που αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών τους για αίμα. Χαρακτηριστικά, κάθε χρόνο, η χώρα μας χρειάζεται 550.000 – 600.000 μονάδες αίματος, ωστόσο μόλις 65% αυτών των αναγκών καλύπτεται από εθελοντές αιμοδότες. Ως φαρμακευτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία στην Αιματολογία, η Bristol Myers Squibb αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην προσπάθεια για αύξηση των αποθεμάτων αίματος στην Ελλάδα, υλοποιώντας εσωτερικές δράσεις αιμοδοσίας, αλλά και πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης κοινού.

Ενίσχυση Εταιρικής Τράπεζας Αίματος

Η πρωτοβουλία «Αιμείς για Αιμάς» αποτελεί το επόμενο βήμα σε αυτήν την παράδοση. Με την υποστήριξη της οργάνωσης Bloode, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διοργάνωση 3 εσωτερικών δράσεων αιμοδοσίας κατά τη διάρκεια του έτους, στο πλαίσιο των οποίων οι εργαζόμενοι θα προσφέρουν αίμα για την ενίσχυση της Εταιρικής Τράπεζας Αίματος. Ενδεικτική της ισχυρής εταιρικής κουλτούρας εθελοντισμού, η τράπεζα αίματος της BMS Ελλάδος λειτουργεί εδώ και δύο δεκαετίες, καλύπτοντας τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικείων τους προσώπων. Οι εν λόγω δράσεις θα πραγματοποιηθούν τις περιόδους που καταγράφονται οι μεγαλύτερες ελλείψεις στα αποθέματα αίματος σε εθνικό επίπεδο, δηλαδή Απρίλιο, Ιούλιο και Δεκέμβριο. Απώτερος στόχος των δράσεων αυτών είναι η αύξηση των αποθεμάτων της εταιρικής τράπεζας αίματος, ώστε η εταιρεία να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται τόσο στις ανάγκες των εργαζομένων, αλλά και σε έκτακτες εκκλήσεις για μονάδες αίματος σε περιπτώσεις που κινδυνεύουν οι ζωές συνανθρώπων μας.

Επιπλέον, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την υλοποίηση εσωτερικής καμπάνιας ενημέρωσης και υποστήριξης των εργαζομένων-εθελοντών αιμοδοτών, καθώς και την υποστήριξη της διοργάνωσης 3 ανοικτών δράσεων αιμοδοσίας σε συνεργασία με τον Δήμο Βριλησσίων.

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε στους εργαζόμενους της εταιρείας στο πλαίσιο εσωτερικής ενημερωτικής εκδήλωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη (14 Ιουνίου). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από μέλη της ομάδας Bloode για το διογκούμενο πρόβλημα της ανεπάρκειας αίματος στην Ελλάδα και είχαν την ευκαιρία να θέσουν τις ερωτήσεις τους σε επαγγελματίες υγείας αναφορικά με θέματα προετοιμασίας πριν τη δωρεά αίματος.

Σχετικά με την πρωτοβουλία Bloode

Το Bloode αποτελεί μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία που στοχεύει στην αύξηση των εθελοντών αιμοδοτών στην Ελλάδα και την κάλυψη των καθημερινών αναγκών σε αίμα σε ποσοστό 100% από εθελοντές αιμοδότες. Για την επίτευξη αυτού του στόχου διοργανώνει δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, ενώ μέσω του ιστότοπου www.bloode.org δημοσιεύει εκκλήσεις για δωρεά αίματος.

Σχετικά με την Bristol Myers Squibb

Η Bristol Myers Squibb είναι μια παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία, με αποστολή να ανακαλύπτει, να αναπτύσσει και να παρέχει καινοτόμα φάρμακα που συμβάλλουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ