Αξίζει να δειςBancel: Ο CEO της Moderna χαρίζει μέρος της περιουσίας των 4 δισ....

Bancel: Ο CEO της Moderna χαρίζει μέρος της περιουσίας των 4 δισ. δολ.

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Οι προσπάθειες της φαρμακευτικής επιχείρησης Moderna να αναπτύξει και να διαθέσει μαζικά το επιτυχημένο εμβόλιο για τον COVID-19 έχουν κάνει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της, Stéphane Bancel, δισεκατομμυριούχο. Ο «τιμονιέρης» της Moderna, σχεδιάζει να δώσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του, όπως δήλωσε στο Bloomberg.

Οι προσπάθειες της φαρμακευτικής επιχείρησης Moderna να αναπτύξει και να διαθέσει μαζικά το επιτυχημένο εμβόλιο για τον COVID-19 έχουν κάνει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της, Stéphane Bancel, δισεκατομμυριούχο

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στη διάρκεια συνέντευξης του στο Bloomberg που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ο κ. Stéphane Bancel δήλωσε πως έχει εξασφαλίσει ότι τα παιδιά του ότι θα λάβουν καλή εκπαίδευση, «αλλά τα υπόλοιπα θα τα δωρίσουμε». Ως βασικός μέτοχος της Moderna, η περιουσία του ανέρχεται σήμερα περί τα 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Άλλοι εξέχοντες δισεκατομμυριούχοι, όπως ο Μπιλ Γκέιτς και ο ΜακΚένζι Σκοτ, έχουν κάνει παρόμοιες δεσμεύσεις να δωρίσουν μεγάλο μέρος της περιουσίας τους, όπως σημειώνει το Business Insider.

Η διάθεση δωρεάς του Stéphane Bancel έρχεται αμέσως μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του για διάθεση εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, από την πώληση μετοχών.

Σε ανάρτηση του, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Stéphane Bancel σημείωσε ότι η οικογένειά του θα πουλά 10.000 μετοχές κάθε Πέμπτη προκειμένου να ωφελήσει «ιδιωτικές εταιρείες που προσπαθούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στον κόσμο: εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης και εταιρείες που επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής».

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί να διαρκέσει έως το τέλος του έτους.

Καλπάζει η μετοχή της Moderna

Εν τω μεταξύ, η αξία των μετοχών της Moderna βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα μετά την επιτυχία του εμβολίου Spikevax. Το εμβόλιο κέρδισε την αρχική άδεια από τον FDA στα τέλη του 2020. Πέρυσι, συγκέντρωσε 17,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες πωλήσεις. Για να φτάσει σε αυτά τα επίπεδα, η Moderna έπρεπε να παραδώσει περισσότερες από 800 εκατομμύρια δόσεις πέρυσι. Η Moderna προβλέπει έσοδα 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το εμβόλιο της για τον COVID-19 φέτος.

Ο Stéphane Bancel συμμετείχε σε αυτή την επιτυχία. Έτσι, κέρδισε ένα πακέτο αποδοχών 18,2 εκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, αυξημένο κατά 41% σε σχέση με το 2020.

Πριν από την πανδημία, ο κ. Bancel βρισκόταν το 2018 στην κορυφή της κατάταξης του Fierce Pharma με τους καλύτερα αμειβόμενους CEOs της biopharma. Η συνολική αποζημίωση που ελάμβανε ανέρχονταν στα 58,6 εκατομμυρία δολάρια.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ