ΕπιχειρηματικάAstellas: Οι σύμμαχοι στη θεραπεία για τον καρκίνο προστάτη - Εκστρατεία

Astellas: Οι σύμμαχοι στη θεραπεία για τον καρκίνο προστάτη – Εκστρατεία

- Advertisement -

«Η υγιεινή διατροφή και η άσκηση, σύμμαχοι στη θεραπεία σου», είναι το κεντρικό μήνυμα της νέας εκστρατείας που υλοποιεί η Astellas Ελλάδος, στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του προστάτη.

«Η υγιεινή διατροφή και η άσκηση, σύμμαχοι στη θεραπεία σου», είναι το κεντρικό μήνυμα της νέας εκστρατείας που υλοποιεί η Astellas Ελλάδος, στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του προστάτη.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στόχος της εκστρατείας είναι να επισημάνει στους ασθενείς, τη σημασία της υιοθέτησης ενός υγιεινού τρόπου ζωής κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής τους αγωγής, σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό τους και τους επαγγελματίες υγιεινής διατροφής και σωματικής φυσικής κατάστασης.

Βασικό όχημα της ενημερωτικής εκστρατείας είναι ένα animated video. Μέσα από μια εφαρμογή κινητού τηλεφώνου με τη μορφή παιχνιδιού «ΕπιλοΥΕS!», ο χρήστης περιηγείται στην εφαρμογή και καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε υγιεινές και μη υγιεινές διατροφικές συνήθειες καθώς και καθημερινές δραστηριότητες. Οι σωστές «ΕπιλοΥΕΣ!» είναι εκείνες που συνιστούν μια ισορροπημένη διατροφή και άσκηση. Ως επιβράβευση με την ολοκλήρωση του παιχνιδιού εμφανίζεται στην οθόνη το μήνυμα «ΝΑΙ!» στην υγιεινή διατροφή και την άσκηση». To animated video θα προβληθεί σε ψηφιακά Μέσα Ενημέρωσης.

Αναφερόμενος στην εκστρατεία, ο κ. Χαράλαμπος Λάμπρου, Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος της Astellas τόνισε σχετικά: «Στην Astellas, με την ανάληψη καινοτόμων πρωτοβουλιών και την υλοποίηση στοχευμένων ενεργειών, φροντίζουμε τον Ασθενή και θέτουμε σε προτεραιότητα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του. Μέσω της ενημερωτικής εκστρατείας στόχος μας είναι να παροτρύνουμε τους ασθενείς να ακολουθήσουν ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής σε συνδυασμό με συστηματική φυσική δραστηριότητα, συνήθειες που συμβάλλουν στη θωράκιση του οργανισμού και στην ανταπόκρισή του στη θεραπεία».

Σύμφωνα με διεθνή στοιχεία για τον Καρκίνο του Προστάτη

Πηγή: Let’s Talk Prostate Cancer Digital Atlas

• Ο αριθμός των νέων διαγνώσεων καρκίνου του προστάτη αυξάνεται: 450.000 νέες περιπτώσεις διαγνώστηκαν στην Ευρώπη το 2018, συγκριτικά με 345.000 νέες περιπτώσεις το 2012. Στην Ελλάδα, οι νέες διαγνώσεις υπολογίζονται σε περίπου 6.500 για το 2018, ενώ οι θάνατοι περίπου σε 1.850 για το ίδιο διάστημα1,2.

• Σύμφωνα με την έρευνα EuropaUomo3,4 η οποία αποτυπώνει τον αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των ανδρών με καρκίνο του προστάτη σε όλη την Ευρώπη, η ασθένεια έχει επιπτώσεις όχι μόνο ως προς τη θνησιμότητα και την επιβίωση τους αλλά και στην καθημερινή ποιότητα ζωής (QoL) των ασθενών5. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει επιπτώσεις στην λειτουργία του ουροποιητικού και του γαστρεντερικού συστήματος καθώς και στη σεξουαλική υγεία5.

• Ζητήματα όπως ο στιγματισμός, η κοινωνική απομόνωση και το χαμηλό ποσοστό αναζήτησης βοήθειας, εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχίες6,7.

• Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας, που θέτουν ένα πλαίσιο για τη φροντίδα του καρκίνου του προστάτη σε ολόκληρη την Ευρώπη, oι ασθενείς θα πρέπει να λαμβάνουν συμβουλές που να εξηγούν πώς οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, συμπεριλαμβανομένης της διατροφής και της άσκησης, μπορούν να συμβάλουν στην επιτυχή έκβαση και τη διαχείριση της νόσου. Οι προληπτικές συμβουλές περιλαμβάνουν οδηγίες για απώλεια βάρους, αυξημένη άσκηση, βελτιωμένη διατροφή και διακοπή του καπνίσματος.8

Σχετικά με την Astellas

Η Astellas Pharma Inc., με έδρα στο Τόκιο της Ιαπωνίας, είναι μία εταιρία αφοσιωμένη στη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων σε όλον τον κόσμο, παρέχοντας καινοτόμα και αξιόπιστα φαρμακευτικά προϊόντα. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση https://www.astellas.com/gr.

Βιβλιογραφικές παραπομπές

1 Ferlay, J et al. Cancer incidence and mortality patterns in Europe: Estimates for 40 countries and 25 major cancers in 2018. European Journal of Cancer. 2018; 103:356-387

2 European Commission. Epidemiology of prostate cancer in Europe. 2018. Centre of Parliamentary Studies. Accessible at https://ec.europa.eu/jrc/en/publication/epidemiology-prostate-cancer-europe (last accessed September 2020)

3 GLOBOCAN. Estimated Cancer Incidence, Mortality and Prevalence Greece 2018

4 https://www.europa-uomo.org/news/quality-of-life-worse-than-previously-thought-europa-uomo-reports/

5 https://www.letstalkprostatecancer.com/prostate_qol.php

6 “Prostate cancer is far more hidden…”: Perceptions of stigma, social isolation and help-seeking among men with prostate cancer. Accessible at https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29112317/ (last accessed November 2020)

7 Prostate cancer: the influence of stigma on quality of life and relationship satisfaction for survivors and their partners. Accessible at https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/07347332.2018.1489442?journalCode=wjpo20& (last accessed November 2020)

8 For more patient information please visit the EAU Patient Information website – https://patients.uroweb.org

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ