ΕπιχειρηματικάΑνακοινώθηκαν οι μεγάλοι νικητές των Patient Partnerships Awards 2022

Ανακοινώθηκαν οι μεγάλοι νικητές των Patient Partnerships Awards 2022

- Advertisement -

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Patient Partnerships Awards με τη συμμετοχή σημαντικών εκπροσώπων του Ακαδημαϊκού, επιστημονικού, επιχειρηματικού, θεσμικού και ευρύτερου κλάδου της Υγείας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Τα βραβεία, που διοργανώθηκαν για τρίτη χρονιά από το Health Daily της BOUSSIAS υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), του PhRMA Innovation Forum (PIF) και του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών & Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ), ανέδειξαν σημαντικές πρωτοβουλίες που αφορούν τις συνεργασίες στον τομέα της Υγείας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των ευάλωτων πληθυσμών. Ιδιαίτερα στη φετινή διοργάνωση, παρουσιάστηκαν πολλά σημαντικά προγράμματα που υποστηρίζουν τον ασθενή σε όλη την πορεία της θεραπευτικής διαδρομής του, καθώς και προγράμματα που αφορούν την πρόληψη, την ενημέρωση, την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Στη σημασία ανάδειξης αυτών των προγραμμάτων και το μεγάλο όφελος που προσφέρουν, τόσο στους ασθενείς όσο και σε όλη την κοινωνία, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Χρήστος Λιονής, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, Επισκέπτης Καθηγητής στον Τομέα Υγείας, Ιατρικής και Επιστημών Φροντίδας του Πανεπιστημίου Linkoping Σουηδίας και μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων για αποτελεσματικές επενδύσεις στον τομέα υγείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπή.

Στη φετινή διοργάνωση των Patient Partnerships Awards απονεμήθηκαν δύο τιμητικές διακρίσεις. Αναλυτικότερα, τιμητικό βραβείο απονεμήθηκε στον Σπήλιο Μανωλακόπουλο, Καθηγητή Παθολογίας-Γαστρεντερολογίας, Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, πρώην πρόεδρο ΕΕΜΗ, «Για την καθοριστική συμβολή του στο Πανελλαδικό Πρόγραμμα Εκρίζωσης της Ηπατίτιδας σε ΧΕΝ «Τιτυός», συνεργασία ΟΚΑΝΑ-Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος.

Τιμητικό βραβείο «Για την πρωτοβουλία ίδρυσης του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου και το σύνολο της προσφοράς της για την αντιμετώπιση της Έμφυλης και της Ενδο-οικογενειακής Βίας» απονεμήθηκε στη Μαρία Παχιαδάκη, Πρόεδρο Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου.

Κορυφαίες Διακρίσεις

Τη διάκριση Platinum για την υψηλότερη βαθμολογία στην ενότητα Prevention & Disease Awareness Campaigns απέσπασε το Μικροβιολογικό Εργαστήριο-Εμβολιαστικό Κέντρο-Γ.Ν.Θ.» Γ. Γεννηματάς» για την καμπάνια «Προσδιορισμός Ανοσιακής Απόκρισης Ευάλωτων Ασθενών προ και μετά τη Χορήγηση 3ης Δόσης Εμβολίου έναντι SARS-COV-2».

Platinum διάκριση απέσπασε και το Ιατρείο Αντιμετώπισης Αυξημένου Βάρους Σώματος, Μονάδα Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη, Α’ Παιδιατρική Κλινική, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» στην ενότητα Improving Health, για την πρωτοβουλία «Χάνω Βάρος – Κερδίζω Ζωή».

Patient Partnerships Awards
Patient Partnerships Awards
Gold Βραβεία

Σημαντικές ήταν οι διακρίσεις για την Pfizer Hellas, η οποία απέσπασε 4 Gold για την πρωτοβουλία «Μικροβιακή Αντοχή – Η επιστήμη και η τέχνη ενώνουν της δυνάμεις τους», για την «Καμπάνια ευαισθητοποίησης για την Ελκώδη Κολίτιδα», καθώς και για την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κοινού για την καρδιακή αμυλοείδωση από τρανσθυρετίνη – “Η Καρδιά σας είναι σπάνια: Ακούστε το μήνυμά της”. Με 2 Gold διακρίθηκε και η FairLife για το «Μαθαίνω, Ενεργώ, Ελπίζω: Ψηφιακή Ενημερωτική Βιβλιοθήκη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα», αλλά και για την Anti-Smoking Campaign «Η πρώτη γενιά χωρίς καπνό, χωρίς άτμισμα». Από 1 Gold απέσπασαν οι πρωτοβουλίες «#ZeroStigma, Εκστρατεία ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για τον ΗΙV» από την Gilead Sciences, η Εκστρατεία Ενημέρωσης Κοινού «Διαβήτης Δύο Πλευρές», της AstraZeneca, η πρωτοβουλία «Διαδικασία επανένταξης ασθενούς με σωματική και κινητική αναπηρία στο χώρο διαβίωσής του, στην κοινωνία και το επάγγελμά του», από το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης Ίλιον Αττικής, το «Πανελλήνιο Πρόγραμμα για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και της Μικροβιακής Αντοχής (GRIPP-SNF)» που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Κλινικής Επιδημιολογίας και Έκβασης Νοσημάτων, CLEO, καθώς και ο Σύλλογος “Πνοή Αγάπης” για τη Λειτουργία Ξενώνων εν μέσω πανδημίας. Συνολικά απονεμήθηκαν 34 βραβεία (2 Platinum, 13 Gold, 12 Silver, 7 Bronze).

Για την αναλυτική παρουσίαση των νικητών σε κάθε κατηγορία, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.patientawards.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ