ΠΡΟΣΩΠΑΑΠΟΨΗAbbVie: Η Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη νέα πρόεδρος και CEO

AbbVie: Η Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη νέα πρόεδρος και CEO

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Η Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου και διευθύνουσας συμβούλου στην AbbVie, μετά την αποχώρηση του Πασχάλη Αποστολίδη από το «τιμόνι» της φαρμακευτικής επιχείρησης.

Η Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου και διευθύνουσας συμβούλου στην AbbVie, μετά την αποχώρηση του Πασχάλη Αποστολίδη από το «τιμόνι» της φαρμακευτικής επιχείρησης.
Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη και Πασχάλης Αποστολίδης

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο Πασχάλης Αποστολίδης εργάστηκε στην φαρμακευτική αγορά για συνολικά 37 έτη, εκ των οποίων πάνω από 10 έτη βρισκόταν στην ηγεσία της AbbVie.

H Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη αναλαμβάνει τα νέα της καθήκοντα από 1η Απριλίου 2023, έχοντας εργαστεί σε 7 συνολικά χώρες από διάφορες θέσεις ευθύνης, με τελευταία την Ιταλία. Μιλάει πέντε γλώσσες και τέλειωσε Φαρμακευτική στην Πάτρα. Έχει πάρει δύο μεταπτυχιακά, ένα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και ένα από το Πανεπιστήμιο του Lancaster, και όλα με άριστα, όπως σημείωσε ο Πασχάλης Αποστολίδης, παρουσιάζοντας τη διάδοχη κατάσταση στην Ελλάδα.

Η Λαμπρίνα Μπαρμετάκη ξεκίνησε την καριέρα της από την Apivita, στα πρώτα βήματα του Νίκου Κουτσιανά και στη συνέχεια εργάστηκε στην IQVIA.

Ποια είναι η Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη
Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη
Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη

Η Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη αποτελεί ένα στέλεχος με μεγάλη εμπειρία στον φαρμακευτικό κλάδο διεθνώς, όπως επίσης στον κλάδο της βιοτεχνολογίας και της συμβουλευτικής, με παρουσία σε περισσότερες από 20 χώρες και σε ρόλους αυξημένης ευθύνης για τη διαμόρφωση επιχειρηματικής στρατηγικής καθώς και στρατηγικής για την έρευνα και ανάπτυξη σε πολλές θεραπευτικές κατηγορίες. Εντάχθηκε στην Abbott το 2009 ως Διευθύντρια Στρατηγικών Έργων, Αριστείας Πελατών, Δυτικής Ευρώπης και Καναδά. Το 2012 ανέλαβε επικεφαλής της ομάδας Key Account Management, στο τμήμα Market Access & Institutional Affairs στην Γαλλία. Το 2015 ανέλαβε καθήκοντα στην AbbVie ως Business Unit Manager Neonatology and Anesthesia, Specialty Care Products, στην Ισπανία.

Το 2016 προήχθη σε Area Organization Excellence & Neonatology Commercial Director, για τη Δυτική Ευρώπη και τον Καναδά. Το 2018 ανέλαβε Business Unit Director Specialties, στην Ελβετία και το 2021 Business Unit Director Specialty Care, στην Ιταλία. Πριν ενταχθεί στην Abbott και στην AbbVie, η Λαμπρίνα εργάστηκε για την IQVIA ως Ανώτερος Σύμβουλος Πρόσβασης στην Αγορά και Τιμολόγησης στο Ηνωμένο Βασίλειο και ως Σύμβουλος Διαχείρισης Στρατηγικής/Εμπορικής Αποτελεσματικότητας στη Γερμανία. Είναι πτυχιούχος Φαρμακευτικής από το Πανεπιστήμιο Πατρών, κάτοχος μεταπτυχιακού Master στη Διοίκηση από την Οικονομική Σχολή Αθηνών (ΟΠΑ) και κάτοχος MBA με εξειδίκευση στο Μάρκετινγκ από το Πανεπιστήμιο του Lancaster.

37 χρόνια προσφοράς

Ο Πασχάλης Αποστολίδης παραδίδοντας στην κα Μπαρμπετάκη σημείωσε ότι: «Είμαι περήφανος και πλήρης για την ευκαιρία που είχα να εργαστώ και να προσφέρω επί 37 χρόνια για το πολυτιμότερο αγαθό για μία κοινωνία, την υγεία των ανθρώπων. Είναι τιμή μου για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε η AbbVie, μία εταιρεία με υποδειγματική αφοσίωση, επιχειρηματική διορατικότητα και ενσυναίσθηση. Σήμερα, παραδίδω, με ιδιαίτερη χαρά, τη σκυτάλη στην Λαμπρίνα, μία δυναμική γυναίκα με εξαιρετική εμπειρία, γνώσεις, ικανότητες και θέληση για να συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερο πάθος το έργο της AbbVie, με σεβασμό στους ασθενείς για τους οποίους εργαζόμαστε καθημερινά ανακαλύπτοντας νέους δρόμους στην έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων. Πίστεψα και πάλεψα με σθένος για την ενίσχυση της φαρμακευτικής βιομηχανίας και της καινοτομίας, υποστηρίζοντας τον κλάδο σε δύσκολες συνθήκες για την Ελλάδα. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η κληρονομιά θα έχει συνέχεια, ακόμα πιο ουσιαστική, ακόμα πιο επιδραστική. Καλή επιτυχία!»

Στο επίκεντρο ο ασθενής

Η Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη αναλαμβάνοντας τα νέα της καθήκοντα σημείωσε ότι «Με σεβασμό, τιμή και αίσθηση ευθύνης αναλαμβάνω να συμβάλλω στη συνέχιση του έργου της AbbVie. Η AbbVie είναι ένας πρωτοπόρος Οργανισμός με αφοσιωμένους και ταλαντούχους επαγγελματίες που εργάζονται με πάθος για έναν κοινό σκοπό. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την ομάδα, ώστε να προσφέρουμε σε όλους τους ανθρώπους, χωρίς αποκλεισμούς, την ελπίδα για το μέλλον και την ευημερία που τους αξίζει, χάρη στις καινοτόμες θεραπείες μας αλλά και τη συνολική κοινωνική μας δράση.

Δεσμεύομαι να ενώσουμε δυνάμεις, να καταθέσουμε ουσιαστικές και τεκμηριωμένες προτάσεις υπέρ της ενίσχυσης και της βιωσιμότητας του εθνικού συστήματος υγείας, το οποίο θα σέβεται και θα υπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες των ασθενών. Στόχος μου είναι η πρόοδος, η δημιουργικότητα, η διαφάνεια και η ειλικρινής και ισότιμη συνεργασία με όλες και όλους τους συνεργάτες και τους φορείς για να διατηρήσουμε την AbbVie στην κορυφή της βιομηχανίας στην Ελλάδα, και κυρίως να δώσουμε λύσεις σε δύσκολες προκλήσεις υγείας, προς όφελος των ασθενών μας». Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη

Πασχάλης Αποστολίδης: Who is Who
Πασχάλης Αποστολίδης
Πασχάλης Αποστολίδης

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1955, ο Πασχάλης Αποστολίδης σπούδασε Χημεία (B.Sc), Οικονομική Γεωγραφία (B.A.) και Φαρμακευτική Χημεία (Grad. Diploma) στον Καναδά, ενώ ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στον τομέα της Περιβαντολλογικής Χημείας (MSc), στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Stratchlyde της Γλασκώβης.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο 1986 στον κλάδο Διαγνωστικών της Abbott στη Θεσσαλονίκη και μετά από μια σύντομη μετακίνηση στην Αθήνα, εργάστηκε για 7 χρόνια στην Γερμανία και 4 χρόνια στα κεντρικά γραφεία της Abbott Laboratories στο Σικάγο.

Το 2001 επιστρέφει στην Ελλάδα ως Διευθύνων Σύμβουλος της Abbott και τον Ιανουάριο του 2013, αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος της AbbVie, μιας νέας, βιοφαρμακευτικής εταιρείας που προήλθε από το διαχωρισμό της Abbott Laboratories σε δύο ανεξάρτητες εταιρείες, διατηρώντας στο χαρτοφυλάκιό της καινοτόμα φάρμακα για σοβαρά και χρόνια νοσήματα.

Την περίοδο 2015–2018 διετέλεσε Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) στον οποίο σήμερα κατέχει τη θέση του Γενικού Γραμματέα, ενώ παράλληλα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου τoυ PhRMA Innovation Forum (PIF), Πρόεδρος Φαρμακευτικής Επιτροπής του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (AmCham) μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (AmCham) και μέλος του Executive Board of Trustees του σχολείου ACS (American Community Schools οf Athens).

Σχετικά με την AbbVie

Η AbbVie είναι μία παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία προσανατολισμένη στην έρευνα. Δέσμευσή της αποτελεί η ανάπτυξη καινοτόμων, προηγμένων θεραπειών για μερικές από τις πιο σύνθετες και σοβαρές ασθένειες παγκοσμίως. Αποστολή της εταιρείας είναι να αξιοποιήσει την εμπειρία της, τους αφοσιωμένους ανθρώπους της και τη μοναδική προσέγγισή της στην καινοτομία, ώστε να βελτιώσει σημαντικά τις θεραπείες σε πέντε τομείς, Ανοσολογία, Αιματολογία, Οφθαλμολογία, Νευρολογία και Αισθητική Ιατρική. Περισσότεροι από 48.000 άνθρωποι της AbbVie εργάζονται καθημερινά σε όλον τον κόσμο για να εξελίξουν τις θεραπευτικές επιλογές για τους ασθενείς, παγκοσμίως.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ