Η Γερολυμάτος International ΑΕΒΕ, η εταιρεία που δραστηριοποιείται με επιτυχία στον χώρο των φαρμακευτικών κτηνιατρικών προϊόντων από την δεκαετία του 1950 ως αποκλειστική αντιπρόσωπος της Merial, εδραιώνει περαιτέρω την παρουσία της στην Ελληνική φαρμακευτική αγορά αναλαμβάνοντας την αποκλειστική διάθεση του συνόλου των φαρμακευτικών κτηνιατρικών προϊόντων της Boehringer Ingelheim.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια της εξαγοράς της Merial από την Boehringer Ingelheim στις αρχές του 2017. Στο πλαίσιο αυτό, η Boehringer Ingelheim αποφάσισε να συγκεντρώσει όλη τη δραστηριότητα των κτηνιατρικών προϊόντων αποκλειστικά στην Γερολυμάτος International AEBE από 1/1/2018, σε ό,τι αφορά την ελληνική αγορά.
Με τη συμφωνία αυτή, η Boehringer Ingelheim και η Γερολυμάτος International θέτουν στέρεες βάσεις για τη διευρυμένη και ολοκληρωμένη διανομή πρωτοποριακών κτηνιατρικών σκευασμάτων, με γνώμονα την ενίσχυση μακροπρόθεσμων σχέσεων εμπιστοσύνης με κάθε συνεργάτη.
Ο πρόεδρος της Γερολυμάτος International, Νίκος Γερολυμάτος, δήλωσε:
«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την επίτευξη της συμφωνίας με την Boehringer Ingelheim. Στην κτηνιατρική αγορά έχουμε ηγετική θέση ανταγωνιζόμενοι ικανούς Έλληνες αντιπροσώπους, αλλά και πολλές θυγατρικές πολυεθνικών εταιρειών. Επιδίωξή μας είναι να εδραιώσουμε την ηγετική μας θέση στην αγορά και να διατηρήσουμε τα υψηλότερα standards στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας».
Η Boehringer Ingelheim, μία εκ των κορυφαίων 20 κυριότερων φαρμακευτικών εταιρειών στον κόσμο, αποσκοπεί, με τη νέα αυτή διευρυμένη γκάμα φαρμακευτικών καινοτόμων κτηνιατρικών προϊόντων, να γίνει η πρώτη εταιρεία του κλάδου παγκοσμίως, θέτοντας ως προτεραιότητα την προληπτική ιατρική και φροντίδα των ζώων. Τονίζεται, ότι ο κύκλος πωλήσεων της εταιρείας το 2016 ανήλθε στα 15,9 δις ευρώ.

Λίγα λόγια για την Γερολυμάτος International ΑΕΒΕ
Η ιστορία της εταιρείας χρονολογείται από το 1923, όταν ο φαρμακοποιός Νικόλαος Π. Γερολυμάτος άνοιξε φαρμακείο στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο εξελίχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα των Βαλκανίων.
Το φαρμακείο αυτό καταστράφηκε ολοσχερώς τον Δεκέμβριο του 1944, ωθώντας τον δεκαοκτάχρονο –τότε- Παναγιώτη Γερολυμάτο να ξεκινήσει εισαγωγές και εμπόριο κτηνιατρικών προϊόντων από ένα πατάρι στο κέντρο της Αθήνας, που αποτέλεσε και τα πρώτα γραφεία της νεοϊδρυθείσας εταιρείας! Ήταν η αρχή της τεράστιας επιτυχίας που γνώρισε η ελληνική εταιρεία τις επόμενες δεκαετίες.
Εκτός των διεθνών αγορών, όπου η Γερολυμάτος International έχει δίκτυο πωλήσεων σε 50 αγορές παγκοσμίως, μέσω θυγατρικών και αντιπροσώπων, η Γερολυμάτος International διαθέτει τρεις διακριτούς κλάδους δραστηριότητας. Συγκεκριμένα διαθέτει: Κλάδο μη συνταγογραφούμενων προϊόντων υγείας (OTC), Κλάδο οπτικών (Optics), Κλάδο κτηνιατρικών (Vet).