Αξίζει να δειςΣτο σανίδι η μαρτυρία 9 γυναικών που βίωσαν τον καρκίνο

Στο σανίδι η μαρτυρία 9 γυναικών που βίωσαν τον καρκίνο

- Advertisement -

Εννέα γυναίκες που βίωσαν τον καρκίνο, ανεβαίνουν στη σκηνή του «Από μηχανής θεάτρου» για να μοιραστούν με το κοινό την εμπειρία τους αλλά και τη διαδρομή της ζωής τους όπως αυτή μεταλλάχτηκε μέσα από την περιπέτεια της υγείας τους.
Στόχος της παράστασης «Παρ’ όλα αυτά», -που είναι πρωτοβουλία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας- είναι να μιλήσει ανοιχτά για την ασθένεια και τον πόνο της, αλλά και να δώσει την ευκαιρία στις συμμετέχουσες και στο κοινό μέσω της τέχνης, να μετατρέψουν την δύσκολη αυτή εμπειρία σε δημιουργία και ομορφιά. 

«Σαν οδοιπόροι στη δύσκολη διαδρομή τους μέσα από την ασθένεια, οι γυναίκες πλέκοντας και δημιουργώντας μία συνεκτική ιστορία ανθρωπιάς, συναισθηματισμού, χαράς και λύπης, οδηγούν στην πρωταρχική επίδραση του θεάτρου: την λυτρωτική μέθεξη του κοινού με τα δρώμενα επί σκηνής. Μία παράσταση, όχι μόνο για όσες και όσους έχουν παρόμοιες ιστορίες, αλλά και για όλους τους ανθρώπους», όπως τονίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελος Φιλόπουλος.
Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων του Κέντρου για την Υποστήριξη, την Εκπαίδευση και την Έρευνα στην Ψυχοκοινωνική Ογκολογία (ΚΕ.Υ.Ε.Ε.Ψ.Ο.) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για την υποστήριξη των ασθενών που επιβίωσαν της ασθένειας του καρκίνου, υπό την επιστημονική ευθύνη του Ιωάννη Ντίνου, Κλινικού Ψυχολόγου.
Συμμετέχουν: Καλλιόπη Γανιάρη, Ελένη Γιαννακούρου, Θάλεια Νταλούκα, Γιώτα Παπαδάκη, Μάρα Παυλοπούλου, Μαίρη Τσουκαλά, Στέλλα Χατζημιχαήλ, Φωτεινή Χάψα Τζένη Δούπη.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Γεωργία Μαυραγάνη
Βοηθοί σκηνοθέτη: Ναζίκ Αϊδινιάν, Δανάη Σπηλιώτη
Σκηνογραφική επιμέλεια: Άρτεμις Φλέσσα, Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Φωτογραφίες-Βίντεο: Χριστίνα Ζαχοπούλου, Χάρης Ακριβιάδης
Η δράση είναι καθ’ ολοκλήρου παραγωγή της Ε.Α.Ε., με την ευγενική υποστήριξη του Θεάτρου «Από μηχανής».

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018, και τις Παρασκευές 2/3, 9/3, 16/3, 23/3 2018, στο «Από μηχανής θέατρο» Ακαδήμου 13, Αθήνα 104 36, Ώρα: 17:30
Κρατήσεις: 210 3826600 (καθημερινά 09.00- 17.00)

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ