Φωτιά Πεντέλη: Πλησίασαν το νοσοκομείο Παίδων οι φλόγες

Διαρκή μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς στο μέτωπο που βρισκόταν κοντά στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης άλλαξε η φορά του ανέμου και η φωτιά πλησίασε το νοσοκομείο.

Διαρκή μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς στο μέτωπο που βρισκόταν κοντά στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης άλλαξε η φορά του ανέμου και η φωτιά πλησίασε το νοσοκομείο.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που καταβάλλουν τιτάνια προσπάθεια για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο, ώστε να καταφέρουν να μην περάσει η φωτιά στις υποδομές του νοσοκομείου.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι αυτοί που, σύμφωνα με τα στελέχη της Πυροσβεστικής, καθοδηγούν τη φωτιά, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

Για κάποια κρίσιμα δευτερόλεπτα το μέτωπο της φωτιάς πέρασε τελικά δίπλα από το Νοσοκομείο, κατεβαίνοντας στη συνέχεια προς την Παλαιά Πεντέλη και απειλώντας σπίτια.

Αφού ο κίνδυνος προσωρινά απομακρύνθηκε, στο Νοσοκομείο στήθηκε στη συνέχεια και καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας, μεγάλη επιχείρηση για τον καθαρισμό και την αποψίλωση από τα κλαδιά των πεύκων μιας μεγάλης δεξαμενής με 35 τόνους πετρελαίου που βρίσκεται στο προαύλιο του νοσοκομείου, καθώς και δύο δεξαμενών οξυγόνου.

Οι πυροσβέστες αφού έκοψαν κλαδιά παρέμειναν σκαρφαλωμένοι πάνω στις δεξαμενές με τις μάνικες στα χέρια όλη τη νύχτα, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα στην περίπτωση που το μέτωπο της πυρκαγιάς επιστρέψει.

Επιχείρηση εκκένωσης του Νοσοκομείου Παίδων

Νωρίτερα, με εντολή του Υπουργείου Υγείας το Νοσοκομείο Παίδων αλλά και το Αναρρωτήριο Πεντέλης, εκκενώθηκαν και τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Συγκεκριμένα, 34 παιδιά του Αναρρωτηρίου Πεντέλης μεταφέρθηκαν με πούλμαν στο Κέντρο Βρεφών «Η μητέρα», ενώ και 36 παιδιά που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Παίδων και 19 εργαζόμενοι εγκατέλειψαν το νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, μετά από την εντολή των αρχών.

Από τα 36 παιδιά του Παίδων Πεντέλης, τα 21 μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στα νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριάκου», ενώ τα υπόλοιπα 5 πήραν εξιτήριο.

Στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων οι επικεφαλής του υπουργείου Υγείας

Από την πρώτη στιγμή της πυρκαγιάς επιτόπου στην Πεντέλη βρέθηκε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου για να συντονίσει την επιχείρηση εκκένωσης του Νοσοκομείου Παίδων και του Αναρρωτηρίου.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης βρέθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, ενώ και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, παρέμεινε κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Συντονιστικό του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ