ΕπιχειρηματικάMyComeback@Work: Η πρωτοβουλία ΕΚΕ της Servier Hellas

MyComeback@Work: Η πρωτοβουλία ΕΚΕ της Servier Hellas

- Advertisement -

Αφουγκραζόμενη τις ανάγκες και τους προβληματισμούς των ογκολογικών ασθενών όσον αφορά στην επιστροφή τους στην εργασία, εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν, και θέλοντας να φωτίσει τις διαδρομές αυτής της επιστροφής, η Servier Hellas σχεδίασε το πρόγραμμα MyComeback@Work, με κύριο μήνυμα «Η Ζωή μου, ο Χρόνος μου, η Επιλογή μου».

Αφουγκραζόμενη τις ανάγκες και τους προβληματισμούς των ογκολογικών ασθενών όσον αφορά στην επιστροφή τους στην εργασία, εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν, και θέλοντας να φωτίσει τις διαδρομές αυτής της επιστροφής, η Servier Hellas σχεδίασε το πρόγραμμα MyComeback@Work

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Πόσο σημαντικό είναι για τον καθένα από εμάς να μπορεί να εργάζεται και να προσφέρει;
Και πώς θα νιώθαμε εάν με τρόπο απροσδόκητο δεν θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε;

Ερωτήσεις που, ειδικά για τον ασθενή με καρκίνο παχέος εντέρου, είναι ίσως περισσότερο δύσκολες και πολύπλοκες στην απάντησή τους.

Αφουγκραζόμενη τις ανάγκες και τους προβληματισμούς των ογκολογικών ασθενών όσον αφορά στην επιστροφή τους στην εργασία, εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν, και θέλοντας να φωτίσει τις διαδρομές αυτής της επιστροφής, η Servier Hellas σχεδίασε το πρόγραμμα MyComeback@Work, με κύριο μήνυμα «Η Ζωή μου, ο Χρόνος μου, η Επιλογή μου».

«Ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό της πρωτοβουλίας με ένα βασικό ερώτημα. Προσφέρουμε κάτι διαφορετικό στον ασθενή; Και σύντομα λάβαμε την απάντηση μέσα από ένα πραγματικό περιστατικό ασθενούς, ο οποίος τόσο ο ίδιος όσο και ο εργοδότης του ωφελήθηκαν σημαντικά από την καθοδήγηση που έλαβαν στο πλαίσιο του προγράμματος. Ξεκινήσαμε με στόχο να ωφεληθεί έστω και ένας ασθενής και τελικά ωφεληθήκαμε εμείς οι ίδιοι, γιατί η προσπάθεια αυτή έδωσε αξία και νόημα σε αυτό για το οποίο εργαζόμαστε καθημερινά στη Servier Hellas. Και είμαστε βαθιά υπερήφανοι και χαρούμενοι για αυτό.», δήλωσε ο Ziad Matta, General Manager Servier Hellas & Cyprus.

Εκπόνηση εγχειριδίου

«Για την υλοποίηση του προγράμματος ζητήσαμε την πολύτιμη συνεργασία ειδικών επιστημόνων και φορέων, που διαθέτουν άρτια τεχνογνωσία του αντικειμένου. Η αρχή έγινε με την εκπόνηση ενός εγχειριδίου, το οποίο δημιουργήθηκε με την προσδοκία να γίνει πυξίδα για όλους όσοι επιθυμούν να έχουν σωστή πληροφόρηση για την επιστροφή τους στην εργασία. Δεν αρκεί, ωστόσο, μόνο μία πρωτοβουλία ιδιωτική. Χρειαζόμαστε τους συλλόγους ασθενών, χρειαζόμαστε την πολιτεία, τους φορείς εργοδοσίας, τους ειδικούς γιατρούς, την ογκολογική κοινότητα. Ώστε η επιστροφή στην εργασία να είναι επιλογή. Επιλογή όχι επιβίωσης, αλλά ζωής!», δήλωσε η Ρενάτα Τσέλλα, Marketing Project Manager Oncology Servier Hellas & Cyprus.

«Σύμφωνα με τις στατιστικές, 8 στους 10 των επιζώντων του καρκίνου εργάζονταν κατά τη διάρκεια της διάγνωσής τους και περίπου 9 στους 10 εξ’αυτών τα τελευταία χρόνια επιστρέφουν στην εργασία τους. Η ομαλή επιστροφή προϋποθέτει τη στενή συνεργασία και ανοιχτή επικοινωνία μεταξύ ασθενούς, εργοδότη, θεράποντος ιατρού και ιατρού εργασίας και προτείνεται συγκεκριμένο πλάνο για την προετοιμασία του εργασιακού περιβάλλοντος, το οποίο θα υποδεχθεί τον ασθενή. Στόχος είναι να αποκαλέσουμε τον ασθενή και πάλι εργαζόμενο εφόσον ο ίδιος το επιθυμεί. Θέλουν οι ογκολογικοί ασθενείς να επιστρέψουν στην εργασία τους; Θέλουν. Μπορούν όμως; Μπορούν!», δήλωσε η Ιωάννα Παπά, Ειδικός Ιατρός Εργασίας.

«Ως Εταιρεία Μελέτης Καρκίνων Πεπτικού Συστήματος (ΕΜ-ΚΑΠΕΣ) έχουμε την τεχνογνωσία να βοηθήσουμε και καθώς στην ομάδα υπάρχουν όλες οι εμπλεκόμενες ειδικότητες, προχωρήσαμε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός έργου που είχε σαν σκοπό να συνταχθούν οδηγίες για ασθενείς σε διάφορα στάδια του καρκίνου του παχέος εντέρου. Και το κάναμε. Γιατί οι ασθενείς με καρκίνο έχουν το δικαίωμα να ζουν, όχι απλά να επιβιώνουν!», δήλωσε ο Γιάννης Σουγκλάκος, Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας-Ογκολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης.

Για την πρωτοβουλία MyComeback@Work, η Servier Hellas έλαβε την τιμητική διάκριση «Pharma for Society», στην επετειακή εκδήλωση «10 χρόνια Prix Galien Greece» την Τετάρτη 5 Απριλίου. Το βραβείο απένειμε ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο οποίος συνεχάρη τη Servier Hellas για την προσφορά της στην κοινωνία μέσω του προγράμματος.

https://youtu.be/hIW8_SlOmfw
Για τη Servier

Η Servier είναι ένας διεθνής φαρμακευτικός όμιλος, ο οποίος διοικείται από ένα Ίδρυμα. Ιδρύθηκε με σκοπό να υπηρετεί την υγεία, ενώ φιλοδοξεί να έχει ουσιαστικό κοινωνικό αντίκτυπο, για τους ασθενείς και για ένα βιώσιμο κόσμο. Με το μοναδικό μοντέλο διακυβέρνησής της, είναι σε θέση να υπηρετεί πλήρως τον προορισμό της με ένα μακροπρόθεσμο όραμα: να είναι δεσμευμένη στη θεραπευτική πρόοδο ώστε να υπηρετούνται οι ανάγκες των ασθενών. Οι 21.400 υπάλληλοι του Ομίλου είναι δεσμευμένοι στον προορισμό του, ο οποίος αποτελεί πηγή έμπνευσης καθημερινά. Ηγέτης στην καρδιολογία, φιλοδοξία του Ομίλου Servier είναι να αποτελεί έναν αναγνωρισμένο, επικεντρωμένο και καινοτόμο παράγοντα στην ογκολογία, εστιάζοντας σε δύσκολα αντιμετωπίσιμους καρκίνους.

Για αυτόν τον λόγο ο Όμιλος επενδύει άνω του 50% του προϋπολογισμού της Έρευνας & Ανάπτυξης με σκοπό την ανάπτυξη στοχευμένων και καινοτόμων θεραπειών στην ογκολογία. Η Νευροεπιστήμη και οι Ανοσοφλεγμονώδεις νόσοι αποτελούν μελλοντικούς μοχλούς ανάπτυξης. Σε αυτές τις θεραπευτικές κατηγορίες, η Servier εστιάζει σε περιορισμένο αριθμό νόσων στις οποίες το ακριβές προφίλ ασθενών καθιστά δυνατή την ιατρική ακριβείας με τη χορήγηση στοχευμένων θεραπειών.

Προκειμένου να παρέχει πρόσβαση στη μέγιστη δυνατή φροντίδα υγείας για όλους σε χαμηλότερο κόστος, ο Όμιλος προσφέρει επίσης μία σειρά ποιοτικών γενόσημων φαρμάκων που καλύπτουν τις περισσότερες παθολογικές καταστάσεις, βασιζόμενος σε ισχυρές εταιρείες με έδρα τη Γαλλία, την Ανατολική Ευρώπη, τη Βραζιλία και τη Νιγηρία. Σε όλους αυτούς τους τομείς, ο Όμιλος εντάσσει τη φωνή του ασθενούς σε κάθε στάδιο του κύκλου ζωής ενός φαρμάκου. Με έδρα τη Γαλλία, η Servier έχει ισχυρή γεωγραφική παρουσία σε πάνω από 150 χώρες και ένα κύκλο εργασιών €4,9 δις. το 2022.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ