Σωφρόνης: Μένουμε σπίτι, παραμένουμε fit και υγιείς – Οι 7 τρόποι

Απαντήσεις για το πώς θα παραμείνουμε fit και ταυτόχρονα υγιείς δίνει ο Άγγελος Σωφρόνης, διεθνής παρουσιαστής Fitness σε 12 χώρες, ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο που πληττόμαστε υγειονομικά και κοινωνικά εξαιτίας της καραντίνας η οποία έχει στερήσει στην πλειοψηφία του πληθυσμού την επαφή με κάθε είδους προπόνηση.

Απαντήσεις για το πώς θα παραμείνουμε fit και ταυτόχρονα υγιείς δίνει ο Άγγελος Σωφρόνης, διεθνής παρουσιαστής Fitness σε 12 χώρες, ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο που πληττόμαστε υγειονομικά και κοινωνικά εξαιτίας της καραντίνας η οποία έχει στερήσει στην πλειοψηφία του πληθυσμού την επαφή με κάθε είδους προπόνηση.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Παρακάτω, ο Άγγελος Σωφρόνης παρουσιάζει 7 τρόπους και τις αντίστοιχες προϋποθέσεις για να διατηρηθείς σε φόρμα:
Μπορείς ακόμα να περπατήσεις ή να τρέξεις

Σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία, η σωματική άσκηση επιτρέπεται ακόμα σε εξωτερικούς χώρους. Το τρέξιμο συνιστά μια προπόνηση η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί από όλους, καθώς η ένταση και ή διάρκεια δύναται να καθοριστούν ανάλογα με την φυσική κατάσταση του καθενός και τους προπονητικούς του στόχους.

Τι χρειάζεται:

Αθλητικά υποδήματα κατάλληλα για τρέξιμο. Αποφεύγουμε υποδήματα τα οποία είναι για βόλτα ή δεν ανήκουν στη κατηγορία των αθλητικών.
Άνετα ρούχα.
Καλή ενυδάτωση.

Τι να προσέξω:

Στην περίπτωση κατά την οποία δεν είμαι εξοικειωμένος με το συγκεκριμένο είδος προπόνησης, αποφεύγω τις μεγάλες αποστάσεις και την ένταση.

Πρέπει να είμαι σίγουρος ότι δεν έχω κάποιο πρόβλημα που αφορά στην ποδοκνημική ( πχ. Πρόβλημα στη βάδιση ) στο γόνατο ή στο ισχίο, καθώς και κάποιο παθολογικό κατάσταση, το οποίο χρήζει ιδιαίτερης αντιμετώπισης.

Να έχω μαλακή βάδιση. Να αναπνέω αργά και σταθερά.

Κινητοποίηση αρθρώσεων και μυϊκών ομάδων

Η βίαιη αλλαγή κινητικού μοτίβου η οποία προήλθε από την καραντίνα, αναμένεται να επηρεάσει προς το χειρότερο τη στάση του σώματος και γενικότερα την φυσική μας κατάσταση. Η καθιστική ζωή, η οποία θα υιοθετηθεί από την πλειοψηφία του πληθυσμού, λόγω του εγκλεισμού, θα έχει επιπτώσεις στο σώμα μας.

Τι χρειάζεται:

Ήπια κινητοποίηση των αρθρώσεων και των μυϊκών ομάδων. Προσπαθώ να ξυπνήσω και να ενεργοποιήσω ξεχασμένες μυϊκές ομάδες (πχ ωμοπλάτη, καμπτήρας ισχίου, ράχη). Εκπαιδεύω το σώμα μου να μαθαίνει κινήσεις σε πρώτη φάση , και στη συνέχεια ασκήσεις. Επιλέγω να δουλέψω για αρχή χωρίς τη χρήση εξοπλισμού, πάρα ταύτα αν επιλέξω εξοπλισμό , το λάστιχο συνιστά τη βέλτιστη λύση.

Τι να προσέξω:

Δεν προσπαθώ να αυξήσω βίαια το εύρος κίνησης της άρθρωσης και δεν χρησιμοποιώ αντίσταση με μεγάλο βάρος. Αποφεύγω ακραίες θέσεις. Οποιοδήποτε και να είναι το επίπεδο μου, επιβάλλεται μικρή προθέρμανση πριν το κυρίως μέρος.

Βελτίωση Ευλυγισίας

Η ευλυγισία συνιστά έναν από τους 12 παραμέτρους Fitness, όπως αυτοί ορίζονται από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθλητικής Ιατρικής. Είναι η ικανότητα της άρθρωσης να εκτελεί μία κίνηση σε ένα στο φυσιολογικό εύρος κίνησης χωρίς το αίσθημα του πόνου . Η ευλυγισία καθορίζεται από διάφορους παράγοντες όπως η προπόνηση την οποία επιλέγουμε, το φύλλο, η ηλικία, το ιστορικό τραυματισμών και η συνεχής έλλειψη διατάσεων. Η βελτίωση της ευλυγισίας βοηθά στη πρόληψη τραυματισμών!

Τι χρειάζεται:

Προθέρμανση και κινητοποίηση πριν από οποιαδήποτε μορφή προπόνησης κινητικότητας. Επιλέγω αργές και ήρεμες διατάσεις για αρχή, χωρίς να ανεβάσω απότομα την ένταση, και χωρίς να νιώθω δυσφορία. Είναι σημαντικό να συμπεριλαμβάνω προπόνηση κινητικότητας καθημερινά.

Τι να προσέξω:

Αποφεύγω ακραίες θέσεις, και έντονες κινήσεις ειδικά στην αρχή. Αποφεύγω τις ίδιες διατάσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ενδυνάμωση

Η ενδυνάμωση με προπόνηση αντιστάσεων έχει πολλαπλά οφέλη για όλες τις ηλικίες. Επιλέγουμε τις βασικές μυϊκές ομάδες όπως γλουτούς, πόδια, κοιλιά ράχη, πλάτη και σαν δευτερεύουσες στήθος, ώμους και χεριά. Επιλέγουμε επιβάρυνση με την οποία αισθανόμαστε άνετα για 12-15 επαναλήψεις οι αρχάριοι και 8-12 οι προχωρημένοι. Η διατήρηση του μυϊκού ιστού χωρίς τη χρήση του γυμναστηρίου αποτελεί ένα challenge, πάρα ταύτα δύναται να κρατηθούμε σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Αυτήν την περίοδο υπάρχουν πολλές προσφορές για αγορές προπονητικού εξοπλισμού..

Τι χρειάζεται:

Οτιδήποτε μπορεί να χαρακτηριστεί αντίσταση και συνιστά λειτουργική για την εκτέλεση ασκήσεων. Μπορούμε να αγοράσουμε βαράκια ή λάστιχα, ή ακόμα και μπάρες για τους σκληροπυρηνικούς Εναλλακτικά, μπουκάλια με νερό είναι εφικτό να χρησιμοποιηθούν σαν αντίσταση.

Τι να προσέξω:

Το σπίτι δεν είναι γυμναστήριο και η άσκηση χωρίς την παρουσία ενός επαγγελματία της άσκησης, κάνει ακόμα πιο δύσκολη την προπόνηση, καθώς εγκυμονεί κινδύνους. Αποφεύγω λοιπόν, να εκτελέσω ασκήσεις τις οποίες δεν έχω κάνει ποτέ, όπως επίσης δεν επιλέγω μεγάλο βάρος αντίστασης. Αποφεύγω μεγάλες εντάσεις και μεγάλη διάρκεια προπόνηση.

Μαθαίνω να αναπνέω

Ναι! Σωστά διαβάσατε! Γνωρίζετε ότι η συντριπτική πλειοψηφία δεν αναπνέει σωστά;
Η βελτίωση της διαφραγματικής αναπνοής και η μείωση της αγχωτικής αναπνοής από τον θώρακα που φέρνει ένταση και στον αυχένα, είναι η πρώτη μας κίνηση.

Τι χρειάζεται:

Ξάπλωσε σε ύπτια θέση, βάλε χαλαρωτική μουσική, χαμήλωσε τον φωτισμό και ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να κάνουν ησυχία!
Προσπάθησε να αποφύγεις τις κοφτές αναπνοές από το λαιμό, και να επιλέξεις μεγαλύτερες, συνειδητές αναπνοές από το διάφραγμα.

Τι να προσέξω:

Να μην μου αποσπάσει τίποτα τη προσοχή. Εισπνοή μύτη, εκπνοή στόμα!

Online & Digital Personal Training

Η τεχνολογία πλέον βρίσκεται παντού και έχει επηρεάσει και τη βιομηχανία του Fitness. Τo Online & Digital Personal Training υπάρχει εδώ και καιρό, όπως όλα τα μεγάλα brand, έτσι και αυτό γεννήθηκε στην Αμερική. Τον τελευταίο καιρό λόγω της τρέχουσας κατάστασης έχει ανθίσει, και έχεις πολλούς υποστηριχτές.

Τι χρειάζεται:

Καλή σύνδεση Internet!

Τι να προσέξω:

Να είμαι ειλικρινής με το ιατρικό ιστορικό μου και να έχω αληθοφανείς στόχους!

Live Streaming Fitness Class From Instagram

Αυτό τον καιρό γίνεται μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια από πολλούς επαγγελματίες της άσκησης με διάφορα Live Streaming.

Τι χρειάζεται:

Καλή σύνδεση Internet!

Τι να προσέξω:

Να εμπιστεύομαι και να γνωρίζω τον συγκεκριμένο προπονητή, να ακούω και να σέβομαι τις παραλλαγές τις οποίες μου δίνει. Να συμβουλευτώ πρώτα έναν γιατρό, στην περίπτωση κατά την οποία αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα υγείας.

Το Live δεν είναι σε καμία περίπτωση ίδιο με το Online & Digital Personal Training.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν γενικές πληροφορίες, οι οποίες δεν είναι εξατομικευμένες και δεν απευθύνονται σε ειδικούς πληθυσμούς ( τρίτη ηλικία, εγκυμονούσες κλπ). Πριν από οποιαδήποτε μορφή άσκησης συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, ειδικά αν αντιμετωπίζεται κάποιο πρόβλημα υγείας.

Αν θες κρατήσεις το εαυτό σου Fit, ακολούθησε τον λογαριασμού του Άγγελου Σωφρόνη στο Instagram!

Κάθε εβδομάδα πραγματοποιεί 3 – 4 Live Fitness Class. Μπορείς επίσης, να βρεις πληροφορίες για το Online & Digital Training!

Ο Άγγελος Σωφρόνης είναι διεθνής παρουσιαστής Fitness σε 12 χώρες. Είναι επίσημος αθλητής της ASICS Greece και των X-treme Stores. Συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα Fitness Clubs της Αθήνας. Είναι εξωτερικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Φυσικής Αγωγής του Κιέβου και Καθηγητής της σχολής North Academy of Fitness στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Από το 2017 ασχολείται με διοργανώσεις αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
https://www.instagram.com/angelos_sofronis_presenter/?hl=el

❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️Live Streaming μετάδοση ΣΗΜΕΡΑ στις 18.00από το σαλόνι του σπιτιού…

Gepostet von Angelos Sofronis am Freitag, 13. März 2020

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ