Άσκηση: Ποιες είναι οι 3 συνήθειες που θα σε γεράσουν γρηγορότερα

Μολονότι η άσκηση είναι απαραίτητη για την καλύτερη υγεία του ανθρώπου, χρειάζεται μέτρο και ισορροπία προκειμένου να αποφύγεις τα αντίθετα αποτελέσματα.

Μολονότι η άσκηση είναι απαραίτητη για την καλύτερη υγεία του ανθρώπου, χρειάζεται μέτρο και ισορροπία προκειμένου να αποφύγεις τα αντίθετα αποτελέσματα.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ανεξάρτητα από την ηλικία σου, πρέπει να ασκείσαι τακτικά. Αν θες να αργήσεις να γεράσεις, είναι απαραίτητο να διατηρήσεις καλή φυσική κατάσταση και να βελτιώσεις την υγεία της καρδιάς σου. Ένας ενεργός τρόπος ζωής θα τονώσει την ποιότητα ζωής και θα προωθήσει τη μακροζωία. Ωστόσο, πρέπει να προσέξεις τις παρακάτω συνήθειες άσκησης γιατί μπορούν περισσότερο να σε βλάψουν παρά να σου κάνουν καλό.

Αυτές είναι 3 κακές συνήθειες που θα σε κάνουν να γεράσεις στο γυμναστήριο.

1. Προπονείσαι πολύ σκληρά, πολύ συχνά

Αν και θες να εργάζεσαι σκληρά και να πιέσεις τον εαυτό σου στα όρια του όταν κάνεις βάρη, μην το παρακάνεις. Διασφάλισε ότι δεν προπονείσαι με υπερβολικά κιλά που ξεπερνούν την ικανότητα σου να αναρρώσεις. Υπάρχει ένα όριο στις μυϊκές ίνες και τις κινητικές μονάδες που μπορείς να επιστρατεύσεις σε μία προπονητική μονάδα. Οτιδήποτε παραπάνω θα οδηγήσει σε συσσώρευση κόπωσης.

Όταν προπονείσαι πάρα πολύ, το σώμα σου παράγει επίσης πολύ κορτιζόλη, κάτι που πρέπει να αποφεύγεις με κάθε κόστος. Η υπερβολική κορτιζόλη ισούται με περισσότερο στρες, που μπορεί να σε γεράσει πρόωρα. Αν κάνει ασκήσεις δύναμης τακτικά 3 έως 4 σετ στις περισσότερες από τις ασκήσεις σας θα πρέπει να αρκούν και μπορείτε να ενσωματώσετε μια ή δύο ημέρες ανάπαυσης.

2. Το παρακάνεις με την προπόνηση HITT (High-Intensity Interval Training)

Η HIIT είναι ένας ευρύς όρος για ασκήσεις που περιλαμβάνουν σύντομες περιόδους έντονης άσκησης εναλλασσόμενες με περιόδους ανάκαμψης.

Η HIIT είναι μια φοβερή μορφή άσκησης. Μπορείς να κάψεις θερμίδες με υψηλότερο ρυθμό σε σύγκριση με το κανονικό cardio. Παράλληλα, τονώνετε το μεταβολισμό σας και ιδρώνετε συνεχώς.

Το μειονέκτημα της προπόνησης HIIT είναι ότι μπορεί επίσης να είναι δύσκολο να ανακάμψετε – ειδικά αν τα δίνετε όλα στις προπονήσεις σας όλες τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας. Ακριβώς όπως η προπόνηση δύναμης, θέλετε να διαχειριστείτε την κούραση και να μην το παρακάνετε. Περιορίστε τη HIIT στις δύο φορές την εβδομάδα για να επιτρέψετε στο σώμα σας να ανακάμψει.

3. Αγνοείς την προπόνηση ζώνης 2

Είναι εύκολο να συνηθίσετε να σηκώνετε μόνο βάρη και να κάνετε προπόνηση HIIT ως μοναδική άσκηση. Για πολλά άτομα, αυτό μπορεί να τους βοηθήσει να χτίσουν μυς, να κάψουν λίπος και να αποκτήσουν εξαιρετική φόρμα. Ωστόσο, η προπόνηση ζώνης 2 είναι κάτι που δεν πρέπει να αμελήσετε ως μέρος της ρουτίνας της φυσικής σας κατάστασης. Η αερόβια άσκηση είναι σημαντική για τη βελτίωση της μεταβολικής υγείας, της μακροζωίας, της μιτοχονδριακής λειτουργίας και του καρδιακού παλμού ηρεμίας.

Όταν δεν συμπεριλαμβάνετε την προπόνηση ζώνης 2 στο προπονητικό σας πρόγραμμα, χάνετε αυτά τα βασικά οφέλη για την υγεία και μπορεί να επιταχύνετε τη διαδικασία γήρανσής σας. Φροντίστε να ενσωματώσετε δύο έως τρεις συνεδρίες προπόνησης ζώνης 2 στη ρουτίνα σας, με στόχο 30 έως 45 λεπτά σε κάθε συνεδρία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ