Πώς να μην κουράζεσαι εύκολα στο τρέξιμο -Τα απλά τρικ

Αν δεν τα πας καλά με τα γυμναστήρια και τις σκληρές προπονήσεις, η πιο απλή και αποτελεσματική μορφή άσκησης είναι το τρέξιμο.

Αν δεν τα πας καλά με τα γυμναστήρια και τις σκληρές προπονήσεις, η πιο απλή και αποτελεσματική μορφή άσκησης είναι το τρέξιμο.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ωστόσο, όταν ξεκινάμε το τρέξιμο, υπάρχει περίπτωση να κουραστούμε εύκολα και να το παρατήσουμε πριν ολοκληρώσουμε τον στόχο μας (απόσταση, ώρα κτλ.).

Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση;

Ψάχνοντας στο Διαδίκτυο, βρήκαμε στο Popsugar ένα άρθρο με μερικά τρικ (σωματικά και ψυχολογικά) που μπορούν να μας κάνουν να τρέξουμε περισσότερο και να μην κουραστούμε στα μισά της διαδρομής.

Θα βρεις το κίνητρο, να πιέσεις λίγο παραπάνω στον εαυτό σου και θα τα καταφέρεις.

Αυτά τα τρικ είναι εύκολα, έξυπνα και απλά. Δες πώς θα τα καταφέρεις:
Κάνε διαλείμματα

Το να σταματάς για λίγο δεν σε κάνει αδύναμο ή τεμπέλη. Αν το χρειάζεσαι, πάρε μια ανάσα, περπάτα, τεντώσου. Μικρά διαλείμματα όμως για να μην κρυώσεις και τα παρατήσεις.

Πιες νερό

Σταμάτα για να πιεις λίγο νερό, να ενυδατωθείς και να αναζωογονηθείς. Είναι απαραίτητο.

Ανανέωσε την playlist σου

Η μουσική βοηθάει στην άσκηση και κυρίως στο τρέξιμο που είσαι μόνος. Ανανέωσε την λίστα της μουσικής σου, βάλε τα αγαπημένα σου κομμάτια ή κάποια νέα, που θα σου δώσουν ρυθμό και κίνητρο.

Απόσπασε την προσοχή σου

Απόλαυσε το τοπίο, την διαδρομή, κοίτα τους ανθρώπους ή σκέψου ό,τι θέλεις, αν δυσκολεύεσαι να φτάσεις στον προορισμό σου. Επικεντρώσου σε κάτι που θα σε βοηθήσει να ξεχαστείς.

Θετικό Self-Talk

«Μπορείς. Θα τα καταφέρεις. Ανέπνεε. Χαλάρωσε. Μπράβο». Δώσε κουράγιο στον εαυτό σου όσο βρίσκεται σε… τρέξιμο. Σκέψου θετικά, δώσε τα credits που σου αναλογούν. Θα ξεπεράσεις την κούραση και να δώσεις κίνητρο για να συνεχίσεις με αμείωτο ρυθμό.

Κάνε lip sync ή χόρεψε

Μπορείς να τραγουδήσεις, ακόμη και να χορέψεις με την μουσική που ακούς. Αν δεν μπορείς να τρέξεις άλλο γρήγορα και νιώθεις κουρασμένος, μπορείς να το δοκιμάσεις σαν εναλλακτική. Μην σε νοιάζει για τους άλλους (αρκεί να μην γίνει ατύχημα). Θα σου δώσει ενέργεια και μια πιο θετική νότα στην άσκησή σου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ