Η 48χρονη γιαγιά που λατρεύει το bodybuilding -Πώς άλλαξε η ζωή της

Πιο σέξι από όταν ήταν 20 χρονών νιώθει μια 48χρονη γιαγιά που αποφάσισε να ασχοληθεί με την άρση βαρών και το bodybuilding, αποκαλύπτοντας πως δέχεται πολλά μηνύματα από άνδρες που επαινούν το σώμα της.

Πιο σέξι από όταν ήταν 20 χρονών νιώθει μια 48χρονη γιαγιά που αποφάσισε να ασχοληθεί με την άρση βαρών και το bodybuilding, αποκαλύπτοντας πως δέχεται πολλά μηνύματα από άνδρες που επαινούν το σώμα της.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η Λόλα Νες, που γεννήθηκε στις Φιλιππίνες και κατοικεί στην Φλόριντα, προσπαθούσε πάντα να είναι υγιής. Όμως δυσκολευόταν να πετύχει το σώμα που επιθυμούσε. Ανεξάρτητα από το πόσο γυμναστική έκανε ή πόσες δίαιτες προσπαθούσε. Κι ενώ η επιχειρηματίας ήταν μόλις 58 κιλά, δεν είχε καθόλου μύες, κάτι που ήθελε απεγνωσμένα.

Ωστόσο, παρόλο που ήταν δυσαρεστημένη με το σώμα της μέχρι που έγινε 40 ετών,η Λόλα Νες, που έχει δύο εγγόνια, ηλικίας 8 και 6 ετών, δεν πήρε στα σοβαρά την υγεία της. Μέχρι το 2014. Όταν διαγνώστηκε με ένα σοβαρό ιατρικό θέμα. Άρχισε να πάσχει από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Μια πεπτική διαταραχή που επηρεάζει τον κατώτερο οισοφαγικό σφιγκτήρα. Που είναι ο δακτύλιος μεταξύ του οισοφάγου και του στομάχου.

Δραματική αλλαγή στον τρόπο ζωής

Η κατάσταση αυτή, της προκαλούσε συνεχή ενόχληση και πόνο, με αποτέλεσμα να αλλάξει η καθημερινή της ρουτίνα. Μετά από εξετάσεις, οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως υπήρχαν ορισμένες ανησυχίες, όπως η υψηλή χοληστερόλη, υψηλή αρτηριακή πίεση και ήταν προ-διαβητική. Ο συνδυασμός όλων αυτών και το γεγονός πως ο αδερφός της διαγνώστηκε με καρκίνο σε τελικό στάδιο, την ώθησαν να κάνει μια δραματική αλλαγή.

Μετά από μήνες έρευνας στο διαδίκτυο και μιλώντας με άλλους, γνώρισε τον personal trainer, Ροντ Κέντσενς, επαγγελματία bodybuilder και έκλεισε ραντεβού μαζί του. Την βοήθησε να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα γυμναστικής. Το αποτέλεσμα ήταν να λατρέψει το bodybuilding και μέσα σε 4 χρόνια να καταφέρει να κερδίσει σε 6 διαγωνισμούς.

Κι ενώ το βάρος της αυξήθηκε κατά 6 κιλά, ισχυρίζεται ότι πρόκειται για καθαρό μυ και η μέση της έχει μειωθεί δραματικά. Αυτός ο μετασχηματισμός, την οδήγησε να λάβει θετικά σχόλια από άνδρες που την αποκαλούν πλέον «σέξι» και «όμορφη». «Στα 20 μου ήμουν μια νεαρή μητέρα που αγωνιζόμουν καθημερινά με την ζωή. Ένιωθα διαρκώς κουρασμένη και άτονη» λέει η bodybuilder.

Οι δυσκολίες με την ασθένεια

«Όταν έγινα 30, η ζωή μου συνέχιζε να είναι δύσκολη, αλλά άρχισα να βρίσκω την φωνή μου, Το αρχικό μου κίνητρο δεν ήταν να φαίνομαι πιο όμορφη, αλλά κυρίως να νιώθω καλά. Ωστόσο, πάντα θαύμαζα τις γυναίκες με πιο αθλητική εμφάνιση και ήθελα να έχω περισσότερους μύες. Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση με έκανε να υποφέρω. Ένιωθα διαρκώς καούρα και αυτό χειροτέρευε μετά τα γεύματα και όταν ξάπλωνα στο κρεβάτι. Μου ήταν αδύνατον να κοιμηθώ κανονικά και έπρεπε να κοιμάμαι σχεδόν όρθια. Τα φάρμακα που έπαιρνα δεν με βοηθούσαν».

Συνεχίζοντας η bodybuilder είπε: «Η ποιότητα της ζωής μου είχε αρχίσει να επιδεινώνεται. Τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων ήταν λίγο ανησυχητικά: υψηλή χοληστερόλη, υψηλή αρτηριακή πίεση και προ-διαβήτη. Στην συνέχεια, αρρώστησε από καρκίνο ο μεγαλύτερος αδερφός μου και συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να γίνω πιο υγιής για να μπορέσω να είμαι στο πλευρό όλων των δικών μου ανθρώπων, όσο το δυνατόν περισσότερο».

Η λύση κρυβόταν στο bodybuilding

Η Λόλα Νες προσπάθησε να βρει διάφορους τρόπους για να αποκτήσει ένα πιο γυμνασμένο σώμα, αλλά τίποτε δεν είχε αποτέλεσμα μέχρι που γνώρισε έναν προπονητή bodybuilding που την βοήθησε πολύ. Μόλις τρεις μήνες μετά, τα συμπτώματα από την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είχαν εξαφανιστεί και ένιωθε πιο σέξι από ποτέ.

Σύμφωνα με την Λόλα Νες, «Μετά από τρεις μήνες άρχισα να βλέπω ορατά σημάδια αλλαγής στο σχήμα του σώματός μου. Επίσης, διαπίστωσα πως η παλινδρόμηση είχε εξαφανιστεί και η χοληστερόλη μου είχε επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα. Το αίσθημα ανακούφισης και ο ενθουσιασμός μου ήταν τεράστια. Το βάρος μου6 αυξήθηκε αλλά η κατανομή του είναι διαφορετική. Για παράδειγμα, η μέση μου είναι περίπου 2 εκατοστά μικρότερη και οι ώμοι και τα χέρια μου πιο μεγάλα και πιο γυμνασμένα. Μερικές φορές, πλέον ψωνίζω από το παιδικό τμήμα. Έχω επίσης, μια τεράστια ποσότητα ενέργειας. Δεν θυμάμαι καν την τελευταία φορά που αρρώστησα και είμαι περήφανη που λέω ότι μπορώ να παίζω με τα εγγόνια μου χωρίς να κουράζομαι. Είμαι πολύ πιο σίγουρη για τον εαυτό μου και γεμάτη αυτοπεποίθηση».

Δεκάδες θετικά σχόλια από άνδρες; που την χαρακτηρίζουν «σέξι»

Με σχεδόν 180.000 οπαδούς στο Facebook, η Λόλα Νες λέει ότι πάνω από το μισό από αυτούς είναι άνδρες και μόνο ωραία πράγματα λένε για την εμφάνισή της. «Τα σχόλια και τα μηνύματα που λαμβάνω καθημερινά είναι θετικά στην πλειοψηφία τους. Εκπλήσσομαι που μου γράφουν άτομα ηλικία ακόμη και 18 ετών. Μερικές φορές, κάποιος μπορεί να ξεπεράσει τα όρια και να κάνει κάποια σεξουαλικά ή προσβλητικά σχόλια, αλλά είναι πολύ σπάνια».

Και δεν είναι μόνο οι άνδρες που σχολιάζουν θετικά την εμφάνισή της. «Το ίδιο συμβαίνει και με τις γυναίκες. Λαμβάνω σχόλια όπως ‘είδωλο’, ‘έμπνευση’, ‘πανέμορφη’ αλλά και ‘σέξι’. Όταν είμαι με τα εγγόνια μου, οι περισσότεροι υποθέτουν πως είναι παιδιά μου. Όταν είμαι με τα παιδιά μου, ειδικά με την κόρη μου, μας περνάνε για αδερφές» λέει η 48χρονη bodybuilder.

Πολλοί είναι πλέον αυτοί που καταφεύγουν στο bodybuilding για να αποκτήσουν ένα γυμνασμένο κορμί. Άλλοι μετά από θέματα υγείας, άλλοι για λόγους ομορφιάς. Ωστόσο φαίνεται πως στην περίπτωση της Λόλα Νες, το bodybuilding έπαιξε σημαντικό ρόλο και στα δύο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ