Πέντε «έξυπνες» ασκήσεις για την κυτταρίτιδα από την Ράνια Σιορέντα

  • Γράφει η Ράνια Σιορέντα
Ράνια Σιορέντα

Κυτταρίτιδα είναι η λέξη όπου και μόνο στο άκουσμα της προκαλεί «τρόμο» σε όλο τον γυναικείο πληθυσμό!!

Ή κυτταρίτιδα λοιπόν είναι η τροποποίηση του δέρματος από λείο σε «φλούδα πορτοκαλιού». Αυτό συμβαίνει λόγω συσσωρευμένου λίπους, κακό κυκλοφορικό στο αίμα και κατακράτηση υγρών!

Οι περισσότερες γυναίκες στην Ελλάδα εντοπίζουν το πρόβλημα πιο έντονα στην περιοχή των μηρών και των γλουτών.. γι’ αυτό το λόγο, παρακάτω σας παρουσιάζω κάποιες ασκήσεις που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος!!

Ράνια Σιορέντα
Ασκήσεις…

1. Πλαγιές Προβολές
– Με αυτή την άσκηση γυμνάζονται οι γλουτοί, οι απαγωγοί, οι μηριαίοι δικέφαλοι και οι γάμπες!!

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε κάθε χέρι από ένα ελαφρύ βαράκι για έξτρα αποτέλεσμα!
Στάσου όρθια με τα πόδια ενωμένα, τα χέρια μπροστά για ισορροπία (εκτός αν κρατάς τα βαράκια οπότε τα χέρια τα έχεις μπροστά και κοιτάζουν προς το πάτωμα). Έχεις το δεξί πόδι ίσιο και τα δάχτυλα κ των δύο ποδιών να κοιτάζουν μπροστά. Με το αριστερό κάνεις ένα μεγάλο βήμα στο πλάι λυγίζοντας τα γόνατα και κατεβάζοντας χαμηλά τα ισχία. Σπρώξε με το αριστερό πόδι για να επιστρέψεις στην αρχική θέση. Επανέλαβε την ίδια κίνηση 12 με 15 φορές και στην συνέχεια κάνε το ίδιο με το άλλο πόδι!

2. Πίσω Διαγώνια Προβολή
– Γυμνάζει γλουτούς, τετρακέφαλους, μηριαίους δικέφαλους, προσαγωγούς, απαγωγούς και γάμπες!

Στάσου με τα πόδια στο άνοιγμα των ισχίων κρατώντας στο κάθε χέρι από ένα βαράκι (αν θέλετε), διαφορετικά τα χέρια να έχετε στη μέση! Κάνε το αριστερό πόδι ένα βήμα πίσω και πλάγια προς την πλευρά του δεξιού λυγίζοντας και τα δύο πόδια στις 90° (μοίρες). Πίεσε με το αριστερό πόδι για να επιστρέψεις στην αρχική θέση. Επανέλαβε 12 με 15 φορές το ίδιο πόδι και μετά άλλαξε κάνοντας την ίδια κίνηση!

Ράνια Σιορέντα

3. Άρσεις Λεκάνης
– Γυμνάζει γλουτούς και οπίσθιους μηριαίους.

Ξάπλωσε ανάσκελα με τα πόδια λυγισμένα και ανοιχτά στο φάρδος των ισχίων. Αν θέλεις τοποθέτησε ένα βαράκι οριζόντια πάνω στα οστά της λεκάνης για έξτρα αποτέλεσμα. Σήκωσε τη λεκάνη σου σφίγγοντας τους γλουτούς και μείνε για 3″ δευτερόλεπτα. Κατέβασε ξανά τη λεκάνη χωρίς να ακουμπήσεις το έδαφος και επανέλαβε 12 με 15 φορές!

4. Πλάγια Άρση Ποδιού με Βαράκι
– Γυμνάζει ισχία και απαγωγους.

Ξάπλωσε στο πάτωμα στο αριστερό σου πλευρό. Έχε τον κορμό ανασηκωμένο να στηρίζεται στον αγκώνα και τον πήχη σου. Τα 2 πόδια είναι ενωμένα και σε ευθεία με τον κορμό σου. Με το άλλο χέρι μπορείς να κρατάς ένα βαράκι στηριζόμενο στον απαγωγό για φουλ αιμάτωση! Ανασήκωσε το δεξί πόδι και κράτησε το ψηλά για 2″ δευτερόλεπτα, κατέβασε χωρίς να ενωθούν τα δύο πόδια και επανέλαβε την κίνηση 12 με 15 φορές! Άλλαξε πλευρό και κανε το ίδιο!!

Ράνια Σιορέντα

5. Έκταση και Άρση Ποδιού
– Γυμνάζει γλουτούς και μηριαίους δικέφαλους.

Στέκεσαι μπρούμυτα με τις παλάμες και τα γόνατα στο πάτωμα.. Σήκωσε το δεξί πόδι σε ίδια ευθεία με το κορμί. Όπως είναι τεντωμένο ξεκίνα και κάνε μικρές ταλαντώσεις προς τα πάνω μέχρι να νιώσεις κάψιμο. Ύστερα κατέβασε το και κάνε την ίδια κίνηση με το αριστερό πόδι!! Για καλύτερο αποτέλεσμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις λάστιχο αντίστασης!!

Κάθε άσκηση μπορείς να την επαναλάβεις 3 φορές σαν set!!

Να θυμάσαι πως για ένα ιδανικό αποτέλεσμα μαζί με τις παραπάνω ασκήσεις, χρειάζεται σωστή διατροφή και πολύ κατανάλωση νερού!! Καλή επιτυχία!!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

  • Ευχαριστούμε την Personal Trainer, Ράνια Σιορέντα για τον οδηγό ασκήσεων που μας παραχώρησε

Rania Siorenta

raniasiorenta6964

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ