Τι αλλάζει στο σώμα μιας γυναίκας στα πρώτα «-άντα» – Τα 4 σημεία

Μεγαλώνοντας και όσο τα χρόνια περνάνε, πέρα από τις αλλαγές στις συνήθειες και απόψεις έρχονται αναπόφευκτα και οι αλλαγές στο σώμα και τις λειτουργίες του. Η περίοδος των… αλλαγών ξεκινούν από τα πρώτα… «-άντα» (τριάντα) με τις μεγαλύτερες και περισσότερες αλλαγές στο σώμα μιας γυναίκας να συμβαίνουν μεταξύ των ηλικιών 40 μέχρι και 65. Ποια είναι τα πρώτα «συμπτώματα» όμως στο σώμα μιας γυναίκας όταν περάσει το κατώφλι των 30; Δείτε τις τέσσερις αλλαγές στο σώμα κάθε τριαντάρας, που είναι απόλυτα φυσιολογικές.

Μεγαλώνοντας και όσο τα χρόνια περνάνε, πέρα από τις αλλαγές στις συνήθειες και απόψεις έρχονται αναπόφευκτα και οι αλλαγές στο σώμα και τις λειτουργίες του.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

1. Η οστική μάζα μειώνεται σταδιακά

Η γήρανση οδηγεί σε φυσική μείωση της μάζας των οστών, που έχει κορυφωθεί στην δεκαετία των 20. Αυτή η απώλεια μπορεί να οδηγήσει με υψηλότερο κίνδυνο οστεοπόρωσης, μια κατάσταση όπου τα κόκαλα γίνονται πιο εύθραυστα και σπάνε πιο εύκολα. Λόγω ορμονικών παραγόντων και μικρότερων οστών, οι γυναίκες είναι πιο ευαίσθητες από τους άνδρες. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να καταναλώνουμε περισσότερο ασβέστιο και να κάνουμε ασκήσεις που δυναμώνουν τα κόκαλα.

2. Μεγαλύτερη ευαισθησία στην αύξηση βάρους

Η μείωση στη μυική μάζα μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερο ποσοστό σωματικού λίπους αλλά και το lifestyle που κάνουμε παίζει ρόλο στην αύξηση του βάρους. Η καθιστική ζωή, το να κάθεσαι στη δουλειά ή να τρως έξω, είναι μεγάλος παράγοντας κινδύνου.
Το να χάσεις τα κιλά της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι δύσκολο καθώς όλο και περισσότερες γυναίκες γεννούν μετά τα 30. Αν και ο μεταβολισμός αρχίζει να επιβραδύνεται στα τέλη της δεκαετίας των 20, αυτό μπορεί να ενταθεί στα 30.

3. Οι περίοδοι μπορεί να έχουν μικρές αλλαγές

Μερικοί παράγοντες, από ορμονικές διακυμάνσεις μέχρι πριν την εμμηνόπαυση, μπορεί να προκαλέσουν ανωμαλίες στην περίοδο ή πόνο. Ωστόσο, δεν παρατηρούνται μεγάλες αλλαγές μέχρι τα 40. Η ενδομητρίωση είναι επίσης συνήθεις σε αυτή τη δεκαετία. Ωστόσο, κάποιες γυναίκες έχουν λιγότερο επίπονες περιόδους αφότου γεννήσουν.
Αυτό συμβαίνει γιατί ο τράχηλος της μήτρας έχει διασταλεί και επιτρέπει στο αίμα να ρέει με λιγότερες συσπάσεις της μήτρας.

4. Το δέρμα είναι πιο επιρρεπές στην ξηρότητα

Η αναδόμηση των κυττάρων του δέρματος μειώνονται σε 28 από 35 την ημέρα, που σημαίνει ότι τα νεκρά κύτταρα αργούν να αντικατασταθούν. Έτσι, το να διατηρείς την ενυδάτωση στο πρόσωπο μπορεί να είναι δύσκολο.
Παίρνει περισσότερο στο εξωτερικό στρώμα δέρματος να απομακρυνθεί, δίνοντάς του μια πιο ξηρή επιδερμίδα. Ακόμη, οι παράγοντες ενυδάτωσης στο δέρμα όπως το υαλουρονικό οξύ μειώνεται και το σπάσιμο του δέρματος αυξάνεται.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ