WellnessΠοια είναι η καλύτερη δίαιτα για να χτίσεις μύες μετά τα 40;

Ποια είναι η καλύτερη δίαιτα για να χτίσεις μύες μετά τα 40;

- Advertisement -

Έχεις περάσει το κατώφλι της 4ης δεκαετίας της ζωής σου ή βρίσκεσαι κοντά σε αυτή και αναρωτιέσαι γιατί οι επιδώσεις σου δεν είναι πλέον ίδιες με αυτές των προηγούμενων χρόνων;
Τεκμηριωμένες απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα που απασχολούν τη γενιά των σημερινών σαραντάρηδων για το πώς μπορείς να παραμείνεις υγιής, να έχεις έναν καλό μεταβολισμό και να αυξήσουν την μυϊκή τους μάζα, δίνει το έγκριτο περιοδικό British of Journal of Sports Medicine.
Πρωτίστως… για να έχουν οι προσπάθειες σου το επιθυμητό αποτέλεσμα, πρέπει να δώσεις βάρος στις ασκήσεις αλλά κυρίως και στο πρόγραμμα διατροφής που θα ακολουθήσεις.
Δειγματοληπτική μελέτη σε 1.863 άντρες και γυναίκες διαφόρων ηλικιών και επιπέδων φυσικής κατάστασης απέδειξε ότι όσοι κατανάλωναν περισσότερη πρωτεΐνη και έκαναν γυμναστική με βάρη, αποκτούσαν ισχυρότερους και μεγαλύτερους μύες. Ενώ την ίδια στιγμή, όσοι αύξησαν την ποσότητα πρωτεϊνών που κατανάλωναν αύξησαν τη δύναμη τους κατά περίπου 10% και τη μυϊκή τους μάζα κατά 25% σε σύγκριση με τους υπόλοιπους.
Πόση θα πρέπει να είναι λοιπόν η καθημερινή ποσότητα πρόσληψης πρωτεϊνών;
Σύμφωνα με τους ερευνητές, παρά τις συστάσεις του FDA για 50 γραμμάρια ανά 2.000 θερμίδες ημερησίως, οι ερευνητές επιβεβαιώνουν ότι 1,6 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους είναι ιδανικά. Για παράδειγμα λοιπόν μια γυναίκα που ζυγίζει 68 κιλά, θα πρέπει να καταναλώνει περίπου 109 γραμμάρια πρωτεΐνης, σύμφωνα με αυτή τη μελέτη. “Πιστεύουμε ότι για τη μεγιστοποίηση της μυϊκής δύναμης και της μάζας, οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται περισσότερη πρωτεΐνη”, όπως δήλωσε ο Δρ. Λον Μορόν, σύμφωνα με τους New York Times, προσθέτοντας ότι αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους μεσήλικες που κάνουν ασκήσεις με βάρη.

Οι σκόνες…
Ωστόσο το περίεργο, σύμφωνα με την μελέτη, είναι ότι ακόμα κι εάν υπερβείς τα 1,6 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους, δεν θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα. Σημαντικό είναι να επισημανθεί ότι οποιαδήποτε πηγής πρωτεϊνών –σύγκριση δηλαδή μεταξύ φυτικών και ζωικών, σκόνες και φυσικές τροφές– αποδείχθηκαν όλες αποτελεσματικές στην ενδυνάμωση του σώματος.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι η κατανάλωση πρωτεϊνών σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας οδηγούσε σε παρόμοια αποτελέσματα με την κατανάλωσή τους αμέσως μετά το γυμναστήριο, όπως είθισται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ