WellnessΆσκηση και διατροφή: Πόσος χρόνος χρειάζεται για να δούμε διαφορά στο σώμα...

Άσκηση και διατροφή: Πόσος χρόνος χρειάζεται για να δούμε διαφορά στο σώμα μας

- Advertisement -

Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και οι προκαθορισμένες ετήσιες ανησυχίες των περισσοτέρων μας για το πως θα εμφανιστούμε στην παραλία και φέτος, κάνουν σιγά σιγά την επανεμφάνιση τους.

Τα γυμναστήρια γεμίζουν ασφυκτικά με κόσμο, που πέφτει με τα… «μούτρα» σε ένα βαρύ πρόγραμμα που υπόσχεται άμεσα και επιθυμητά αποτέλεσμα. Μπαίνουμε σε αυστηρές δίαιτες, ειδικές διατροφές για να χάσουμε τα περιττά κιλά και να νιώσουμε καλύτερα.

Προλαβαίνουμε όμως; Πόσο χρόνο θέλουμε για να δούμε αποτέλεσμα;

Δεν υπάρχει μια μόνο σωστή απάντηση. Ή το πιο σωστό είναι το «εξαρτάται».

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν το πόσο γρήγορα θα δούμε αποτέλεσμα στο σώμα μας από τη γυμναστική και τη δίαιτα.

Εξαρτάται από το προηγούμενο βάρος σου αλλά και τον τύπο της δίαιτας και της άσκησης που ακολουθείς.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πρέπει να στοχεύουν να χάσουν πάνω από 900 γραμμάρια την εβδομάδα για να διατηρήσουν τους μύες τους, αν και κάθε άνθρωπος διαφέρει στο πόσο γρήγορα μπορεί να χάσει κιλά με ασφάλεια.

Όμως, μην απογοητεύεσαι. Όσο πιο μακριά είσαι από τον στόχο σου, τόσο πιο γρήγορα θα έχεις πρόοδο, αρκεί να το προσπαθήσεις. Με λίγα λόγια, όσο πιο πολύ βάρος έχεις να χάσεις και μύες να χτίσεις, τόσο λιγότερο χρόνο και προσπάθεια θα χρειαστείς για να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση.

Ακόμη, όταν ξεκινάμε μια υγιεινή διατροφή και άσκηση, μπορεί να παρατηρήσουμε διαφορά στην φυσική μας κατάσταση, ακόμα και πριν χάσουμε κιλά. Αυτό συμβαίνει λόγω της μείωσης της πρόσληψης επεξεργασμένων τροφών, υπερβολικού νατρίου και «κακών» υδατανθράκων, κάτι που οδηγεί στο ξεφούσκωμα μέσα σε 1-2 μέρες. Δεν είναι ακριβώς απώλεια λίπους, αλλά το ξεφούσκωμα δίνει κίνητρο.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Περίπου 8 εβδομάδες
Στατιστικά, η σημαντική απώλεια βάρους και απόκτηση μυικής μάζας παίρνει χρόνο: περίπου 8 εβδομάδες, σύμφωνα με τον ειδικό Grant Weeditz.

Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για όλα τα σώματα, όπως είπαμε. Για το λόγο αυτό, δεν πρέπει να μετράμε μόνο το βάρος ή το μέγεθος του σώματος, αλλά και το σωματικό λίπος, ώστε να έχουμε μια πιο ρεαλιστική εικόνα για τις πιθανές αλλαγές σε αυτό.

Υπάρχουν τρόποι, έτσι, να επιταχύνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε να δούμε στο σώμα μας σε ασφαλή τρόπο.

Οι συμβουλές είναι λίγο πολύ γνωστές. Η σωστή άσκηση σε συνδυασμό με πρόσληψη πρωτεΐνης σε βοηθά να χάσεις βάρος και να χτίσεις τους μύες σου.

Η σωστή διατροφή και όχι εξαντλητική δίαιτα είναι το κλειδί. Πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, υγιή λίπη και υδατάνθρακες σε αντίθεση με επεξεργασμένες τροφές και ανούσια σνακ. Ξεκουράσου και κοιμήσου καλά και σωστά.

Τέλος, μην ζυγίζεσαι συνέχεια. Η ζυγαριά δεν είναι φίλος μας γιατί μπορεί να απογοητευτείς αν δεν δεις αμέσως διαφορά.

Κάνε ένα σωστό και ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης και θα αρχίσεις να βλέπεις αποτελέσματα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ