Υποψηφιότητα για τον Ερυθρό Σταυρό κατεβάζει ο Ανδρέας Μαρτίνης

Σωρεία αντιδράσεων προκαλεί η πρόθεση του υπόδικου Ανδρέα Μαρτίνη να κατεβάσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές του Ιουνίου για την ανάδειξη νέου διοικητικού Συμβουλίου στον Ερυθρό Σταυρό, προκειμένου «να ενώσει τις φατρίες που έχουν δημιουργηθεί μετά την αποχώρησή του» όπως δηλώνει ο ίδιος.

Κύκλοι της αγοράς επισημαίνουν ότι ο 76χρονος πλέον Ανδρέας Μαρτίνης οδήγησε τον μεγαλύτερο και παλαιότερο ανθρωπιστικό οργανισμό της χώρας ένα βήμα πριν από την καταστροφή και την αποπομπή του από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού (ΔΟΕΣ).

Πριν από έναν μήνα περίπου, το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας παρέπεμψε τον πρώην πρόεδρο του Ερρίκος Ντυνάν, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων προκειμένου να δικαστεί για απιστία κατ’ εξακολούθηση για τα «κερασμένα» νοσήλια σε πολιτικούς, συγγενείς τους, καλλιτέχνες και δημοσιογράφους, από τα οποία το νοσοκομείο φέρεται να ζημιώθηκε κατά 1.741.242 ευρώ.

Με το υπ’ αριθμ. 499/2018 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο 76χρονος φέρεται την περίοδο που βρισκόταν στην ηγεσία του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, να πλήρωσε με κονδύλια που προορίζονταν για αναξιοπαθούντες ασθενείς, σχεδόν το σύνολο του κόστους δαπανηρών εξετάσεων και νοσηλίων «φίλων» του και δη χωρίς οικονομικά προβλήματα.

Η παραπομπή του Ανδρέα Μαρτίνη αφορά λίστα 51 «χορηγιών» από την 1/1/2007 ως τις 31/12/2010. Το συνολικό ποσό των 51 επίδικων νοσηλίων φτάνει τα 2.650.662 ευρώ, εκ των οποίων το Ερρίκος Ντυνάν εισέπραξε μόλις 909.420 ευρώ.

Στην κορυφή της λίστας των 51, βρίσκεται ασθενής που, για τρεις νοσηλείες, έπρεπε να πληρώσει 355.491 ευρώ. Κατά το κατηγορητήριο, η γενναία έκπτωση έφτασε στις 300.285 ευρώ ενώ το υπόλοιπο ποσό, σχεδόν στο σύνολο του, καταβλήθηκε από τον ασφαλιστικό του φορέα του ασθενούς. Δεύτερη στη λίστα, έκπτωση 232.790 ευρώ!

Σημειώνεται πως ο Ανδρέας Μαρτίνης έχει παραπεμφθεί σε δίκη και πρόκειται να δικαστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για μία άλλη δικογραφία: για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που αφορά στην υπόθεση δωροδοκίας με 3,2 εκατομμύρια μάρκα από τη γερμανική εταιρεία Hospitalia International για προμήθεια υπερκοστολογημένου εξοπλισμού του νοσοκομείου.

Επαφές με Ερυθρό Σταυρό

Πληροφορίες που διέρρεαν, αναφέροντας ότι ο Ανδρέας Μαρτίνης επικοινωνούσε με μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) και τους ανακοίνωνε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος, επιβεβαίωσε και ο ίδιος με πρόσφατες δηλώσεις του:

«Ο Ερυθρός Σταυρός έχει διασπαστεί σε φατρίες Μαρτινικών και άλλων. Πώς μπορεί ένας διορισμένος που δεν είναι καν μέλος του Ερυθρού Σταυρού, επειδή το θέλει ο κ. Γεωργιάδης, να δημιουργεί φατρίες; Θα θέσω υποψηφιότητα για να ενώσω τις ομάδες αυτές και να κυλήσουν τα πράγματα ομαλά. Διορισμένος πρώην πρόεδρος Εφετών, νυν μέλος του Δ.Σ. λέει ότι δεν με θέλει η κυβέρνηση. Οι κύριοι Γεωργιάδης, Λοβέρδος, Βορίδης συνεχώς με βρίζουν αρά να εικάσω ότι δεν με θέλει ούτε η Νέα Δημοκρατία, αν και δεν το πιστεύω για τον κ. Μητσοτάκη. Το δε ΠΑΣΟΚ μένει σιωπηλό. Αυτό συνιστά την επιτομή του ιδανικού διοικητικού. Αν δεν σε θέλουν όλα τα κόμματα τότε είσαι υπερκομματικός όπως πρέπει να είναι ο Ερυθρός Σταυρός. Γι΄ αυτό και κατεβαίνω» σε πρόσφατη συνέντευξη του στο zougla.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ