Σε διαθεσιμότητα γιατρός για «φακελάκι» 600 ευρώ με απόφαση δικαστηρίου

Ακριβά πρόκειται να πληρώσει το «φακελάκι» ύψους 600 περίπου ευρώ, που πήρε από ασθενή για να τον βάλει στο χειρουργείο γιατρός του ΕΣΥ στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο γιατρός που έχει θέση διευθυντή στο Βενιζέλειο τέθηκε σε διαθεσιμότητα μετά από καταδικαστική απόφαση για δωροληψία. Το περιστατικό του χρηματισμού έγινε το 2015.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου η διοίκηση όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, κίνησε όλες τις διαδικασίες και παρέπεμψε τον διευθυντή στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερωτηματικό της απόλυσης.

Συγκεκριμένα, μετά την καταδικαστική απόφαση το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείο συνήλθε και αποφάσισε την αναστολή άσκησης των καθηκόντων του συγκεκριμένου γιατρού.

«Παράλληλα, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις, κινήσαμε όλες τις διαδικασίες και παραπέμψαμε την συγκεκριμένη υπόθεση στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο το οποίο θα αποφασίσει αν θ’ απολυθεί οριστικά ή όχι ο συγκεκριμένος γιατρός», όπως έχει επισημάνει σχετικά ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου, Γ. Τασσόπουλος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ