Αποζημίωση σε χιλιάδες ασθενείς καταβάλει η Johnson για άστοχο εμφύτευμα

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Σε αποζημίωση χιλιάδων ασθενών στους οποίους είχε τοποθετηθεί «άστοχο» εμφύτευμα και το οποίο έχει ανακληθεί πριν από οκτώ περίπου χρόνια, προχωρά η φαρμακευτική επιχείρηση Johnson & Johnson, μετά τα υψηλά ποσοστά αποτυχίας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, η φαρμακευτική θα συνεργαστεί με την ινδική κυβέρνηση για την αποζημίωση χιλιάδων ασθενών στην Ινδία.

Το προτεινόμενο ύψος αποζημίωσης ανέρχεται σε τουλάχιστον 2 εκατ. ρουπίες ή 27.812 δολάρια για κάθε ασθενή που έκανε χρήση του ελαττωματικού εμφυτεύματος ASR.

Παγκοσμίως, υπολογίζεται πως περίπου 93.000 άνθρωποι έχουν τοποθετήσει τα εν λόγω εμφυτεύματα, τα οποία αποσύρθηκαν το 2010. Περίπου 4.700 εξ αυτών βρίσκονται στην Ινδία.

Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις του Sushobhan Dasgupta, υψηλόβαθμο στέλεχος της Johnson στην Ινδία, στην εφημερίδα Min «η αποζημίωση δεν αφορά ασθενείς που δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα με τα εμφυτεύματα ASR».

Το 2013, η Johnson συμφώνησε να καταβάλει αποζημιώσεις 2,5 δισ. δολ. σε χιλιάδες ασθενείς που είχαν καταθέσει μήνυση, καθώς τραυματίστηκαν από τα εμφυτεύματα.

Στην Ινδία, η φαρμακευτική έχει καταβάλει συνολικά 2 εκατ. δολ. για διορθωτικές επεμβάσεις και περίπου 250.000 δολ. για διαγνωστικά τεστ που σχετίζονται με το ASR.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ