ΒασικόΤα 10 «χρυσά» σκευάσματα στη βιομηχανία φαρμάκου την επόμενη 6ετία

Τα 10 «χρυσά» σκευάσματα στη βιομηχανία φαρμάκου την επόμενη 6ετία

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Σε διαχρονικά σταθερό… «ηγέτη» στον χάρτη της παγκόσμιας αγοράς αναδεικνύεται το Humira, της φαρμακευτικής επιχείρησης Abbvie, παραμένοντας στην πρώτη θέση -με τις υψηλότερες πωλήσεις- έως και το 2024.
Μολονότι ο κόσμος της βιομηχανίας φαρμάκων είναι γεμάτος προκλήσεις και ανατροπές, οι αναλυτές του EvaluationatePharma δηλώνουν μετά βεβαιότητας πως το megablockbuster της AbbVie, θα διαμορφώσει τις τάσεις στις παγκόσμιες πωλήσεις φαρμάκων στην επόμενη 6ετία.
Μετά από πωλήσεις 18,9 δις. δολ., το Humira θα διατηρήσει την πρωτιά παρά την προβλεπόμενη μείωση (περί το 3%) και πωλήσεις 15,23 δισ. δολ. έως το 2024. Παρόλα αυτά, οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι πωλήσεις του φαρμάκου θα κορυφωθούν το επόμενο έτος, φτάνοντας συνολικά στα 20,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Έκπληξη» από την Merck
Το πολλά υποσχόμενο φαρμακευτικό σκεύασμα Keytruda, εκτοξεύει την Merck στη δεύτερη θέση, με πρόβλεψη πωλήσεων στα 12,69 δισ. δολάρια από 3,82 δισ. δολ. Το πολλά υποσχόμενο σκεύασμα που ανήκει στην κατηγορία ανοσοθεραπείας, εξασφαλίζει το «αργυρό» μετάλλιο, με πρόβλεψη για σταθερά ανοδική πορεία της φαρμακευτική επιχείρησης στα επόμενα χρόνια.
Την τρίτη θέση καταλαμβάνει το Revlimid της Celgene με πωλήσεις 11,93 δισ. δολάρια, το Opdivo της Bristol-Myers Squibb την τέταρτη θέση με πωλήσεις 11,25 δισ. δολάρια έως το 2024 και το Eliquis των BMS και Pfizer βρίσκεται στην πέμπτη θέση με πωλήσεις 10,54 δισ. δολ.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της μελέτης, οι παγκόσμιες πωλήσεις των συνταγογραφούμενων φαρμάκων θα ανέλθουν στα 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2024.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Οι κορυφαίες επιδόσεις της αγοράς
Στη 10αδα επαναλαμβάνεται η παρουσία της AbbVie, αυτή τη φορά με την συνεργασία της Johnson & Johnson στο Imbruvica. Αυτόνομη παρουσία στην έβδομη θέση έχει η Pfizer με το Ibrance και πρόβλεψη για πωλήσεις 8,28 δισ. δολ. Sanofi, Regeneron με την Bayer και η Johnson & Johnson συμπληρώνουν το top 10 των παγκόσμιων πωλήσεων.
Μεταξύ των φαρμάκων που καταλαμβάνουν θέση στις 10 πρώτες της παγκόσμιας αγοράς, αξιοσημείωτη είναι η αναφορά του Dupixent της Sanofi. Παρά τα χαμηλά επίπεδα πωλήσεων που έχει σημειώσει, οι αναλυτές εκτιμούν ότι το φάρμακο από τα 247 εκατ. δολ. πωλήσεις, θα «εκτοξευθεί» στα 8,06 δισ. δολ. το 2024, με μέσο ρυθμό ανάπτυξης 64%.

Τα 10 πρώτα σε πωλήσεις σκευάσματα Πηγή: EvaluatePharma World Preview 2018 report, May 2018

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ