ΒασικόΠουλήθηκε έναντι 3,4 δισ. ευρώ η μονάδα υγεία της Merck στην P&G

Πουλήθηκε έναντι 3,4 δισ. ευρώ η μονάδα υγεία της Merck στην P&G

- Advertisement -

Στην εξαγορά των δραστηριοτήτων υγείας της γερμανικής φαρμακευτικής εταιρείας Merck KgaA προχώρησε η Procter & Gamble έναντι 3,4 δισ. ευρώ περίπου (4,21 δισ. δολάρια) σε μετρητά, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των δύο εταιρειών.

Η Procter & Gamble ανακοίνωσε ότι η εξαγορά θα συμβάλει στην επέκταση του χαρτοφυλακίου της στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης.

Η υγειονομική μονάδα καταναλωτικών προϊόντων της Merck περιλαμβάνει brands όπως το Femibion, Neurobion, Nasivin και Seven Seas.

Η τελική προσφορά υποδηλώνει ότι η Merck υποχώρησε στις απαιτήσεις της για ποσό ύψους 4 δισ. ευρώ, τιμή η οποία είχε αποτρέψει στο παρελθόν υποψήφιους «μνηστήρες», όπως η Nestle, Perrigo, Stada Bain και Cincen.

H συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018, σύμφωνα με τη Merck.
Στο πλαίσιο της συναλλαγής, ανέφερε η Merck, προβλέπεται ότι περίπου 3.300 εργαζόμενοι, κυρίως από την μονάδα υγείας, θα μεταβούν στην P&G.

«Η ελκυστική τιμή αντικατοπτρίζει την υψηλή αξία του ενεργητικού και την απόδοση της Μerck», δήλωσε ο Stefan Oschaman, διευθύνων σύμβουλος της Merck.

Η μεγαλύτερη εξαγορά
Η συμφωνία είναι μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές τα τελευταία χρόνια για την Procter & Gamble, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα με την βραδεία ανάπτυξη σε βασικές αγορές και με την πτώση των εσόδων στις δραστηριότητες της Gillette.

Οι εν λόγω δραστηριότητες της Merck KGaA παράγει μη συνταγογραφούμενα προϊόντα και αποφέρει περί τα 1 δισ. δολάρια σε πωλήσεις ετησίας από το χαρτοφυλάκιο των 10 βασικών brands που πωλούνται σε περισσότερες από 40 αγορές.

Η P&G ανακοίνωσε ότι η εξαγορά της Merck KGaA θα αντικαταστήσει μια κοινοπραξία με την Teva Pharmaceuticals, η οποία δημιουργήθηκε το 2011 και το 51% ανήκει στην P&G.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ