Αξίζει να δειςΛουκέτο σε εργοστάσιο και 175 απολύσεις θα «τρέξει» η Teva στις αρχές...

Λουκέτο σε εργοστάσιο και 175 απολύσεις θα «τρέξει» η Teva στις αρχές του 2019

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Περικοπές στο κόστος λειτουργίας και εξορθολογισμός των δαπανών οδηγούν σε απολύσεις και «λουκέτο» στο εργοστάσιο παραγωγής φαρμάκων της Teva Pharmaceuticals, στο Ισραήλ.

Συνολικά, αναμένεται να χαθούν περί τις 175 θέσεις εργασίας, μετά τη συμφωνία 10ετούς σύμβαση για την ανάθεση παραγωγής φαρμάκων στην ισραηλινή CDMO Rekah Pharmaceutical.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η στρατηγική για τη μείωση των δαπανών έχει δρομολογήσει τις αποφάσεις από τον περασμένο Απρίλιο, προγραμματίζοντας έτσι το λουκέτο στο εργοστάσιο στο διάστημα του πρώτου τριμήνου της επόμενης χρονιάς, καθώς η εταιρεία δεν κατάφερε να βρει αγοραστή.

Καταιγιστικές εξελίξεις

Οι καταιγιστικές εξελίξεις στη φαρμακοβιομηχανία, που έχουν προκαλέσεις σωρεία αντιδράσεων, με διαδηλώσεις, από τους εργαζομένους της, δεν κατάφεραν να περισώσουν τις μονάδες από τα επερχόμενα λουκέτα, καθώς πέρα από το εργοστάσιο στο Ashdod η Teva προτίθεται να κλείσει όλες τις μη οικονομικά αποδοτικές επιχειρήσεις.


Συνολικά, οι απολύσεις υπολογίζονται στις 1.700 θέσεις εργασίας, με τους εργαζόμενους στο Ισραήλ να χάνουν τη δουλειά τους στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης στο εργοστάσιο παραγωγής της Teva.

Αναδιοργάνωση

Η μονάδα της Teva στο Ashdod αποτελεί μέρος της συνολικής αναδιοργάνωσης που πραγματοποιείται στο Ισραήλ και σε όλο τον κόσμο η φαρμακευτική, προκειμένου να μειωθεί το κόστος και να αντιμετωπιστούν καθολικά οι πολύπλοκες επιχειρηματικές συνθήκες που αντιμετωπίζει η εταιρεία.

Να σημειωθεί πως η Teva εξέτασε ακόμη και τη δυνατότητα πώλησης του εργοστασίου παραγωγής φαρμάκων τους τελευταίους μήνες, αλλά δυστυχώς δεν βρέθηκε κανένας κατάλληλος αγοραστής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ