ΒασικόΗ Novartis μπαίνει στην αγορά της φαρμακευτικής κάνναβης, μέσω της Sandoz

Η Novartis μπαίνει στην αγορά της φαρμακευτικής κάνναβης, μέσω της Sandoz

- Advertisement -

Στην αγορά προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης εισέρχεται ο παγκόσμιος κολοσσός Novartis, προχωρώντας μέσω της θυγατρικής επιχείρησης Sandoz Inc σε συνεργασία με την καναδέζικη εταιρεία Tilray.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη συμφωνία μεταξύ μιας μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας αυτού του μεγέθους και μια εταιρείας παραγωγής κάνναβης.

Η «στρατηγική συμμαχία», όπως χαρακτηρίζεται από τη σχετική ανακοίνωση των εταιρειών, αφορά τη δημιουργία προϊόντων που θα κυκλοφορούν με την επωνυμία και των δύο εταιρειών καθώς και στη συνεργασία τους στο επίπεδο της έρευνας και της παραγωγής.

«Το Τμήμα Πωλήσεων της Sandoz Canada θα βοηθήσει ώστε τα μη καπνιζόμενα προϊόντα κάνναβης της Tilray που αναμένουν σχετικές εγκρίσεις να εισαχθούν στα φαρμακεία και τα νοσοκομεία της χώρας».

«Η στρατηγική συμμαχία με την Tilray ενισχύει το χαρτοφυλάκιό μας», όπως τονίζει ο Michel Robidoux, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Sandoz Canada, υπογραμμίζοντας πως «Είμαστε αποφασισμένοι να καταβάλουμε κάθε λογική προσπάθεια προκειμένου να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των ασθενών».

Η συμφωνία σε πρώτη φάση επικεντρώνεται σε προϊόντα λαδιού και γέλης, ενώ μακροπρόθεσμα θα περιλαμβάνει και μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων είδη όπως σπρέι, και κρέμες, εφόσον απελευθερωθεί η αγορά.

Η Tilray συμμετέχει ήδη σε έξι κλινικές δοκιμές φαρμακευτικής κάνναβης, συμπεριλαμβανομένων και της παιδιατρικής επιληψίας και της διαταραχής μετατραυματικού στρες.

Επιληψία, σκλήρυνση κατά πλάκας, ο ιός HIV και ο καρκίνος περιλαμβάνονται στα μελλοντικά «σχέδια» της Tirlay.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ