ΒασικόΣτην τελική ευθεία για την πρόσκληση «μνηστήρων» στο Ερρίκος Ντυνάν

Στην τελική ευθεία για την πρόσκληση «μνηστήρων» στο Ερρίκος Ντυνάν

- Advertisement -

«Έκπληξη» αναμένεται να προκαλέσει, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, το επενδυτικό σχήμα που θα τοποθετηθεί κεφαλαιακά στην πώληση του Ερρίκος Ντυνάν από την Τράπεζα Πειραιώς. Τη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, που θα «τρέξει» όπως φαίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια αυτού του μήνα, αναλαμβάνει η PriceWaterhouseCoopers (PwC) Ελλάδος από τη θέση του συμβούλου πώλησης.
Στην επόμενη φάση, η PwC η οποία είχε αναλάβει την πώληση του Ερρίκος Ντυνάν στις αρχές του 2016, θα διερευνήσει το ενδιαφέρον των επενδυτών, οριοθετώντας τη διαδικασία. Τα σενάρια που εξετάζονται είναι εάν θα βγει προς πώληση η εταιρεία που ελέγχει το θεραπευτήριο μαζί με το ακίνητο ή υπάρξουν και εναλλακτικές προτάσεις.
Το «φιλέτο» της οδού Μεσογείων προσελκύει το ενδιαφέρον αρκετών σχημάτων, αφήνοντας όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής στο παρελθόν τις πιθανότητες αποτυχίας του εγχειρήματος μεταβίβασης.

«Το θεραπευτήριο Υγεία και το Ερρίκος Ντυνάν αποτελούν τις δυο μεγάλες κλινικές στις οποίες θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον του Ιατρικού Αθηνών», όπως υπογραμμίζεται στην ετήσια οικονομική έκθεση του 2017 της οικογένειας Αποστολόπουλου.
Τα σενάρια για μεγαλύτερη συγκέντρωση στην αγορά της ιδιωτικής υγείας ενισχύονται μετά και την κοινή παραδοχή για επαναπροσδιορισμό των περιθωρίων κέρδους -στο άμεσο μέλλον- από την ιδιωτική ασφάλιση, τον ΕΟΠΥΥ της μείωσης των συνεπειών από το Clawback και το Rebate (σ.σ. αναγκαστικές επιστροφές και εκπτώσεις) και την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού.
Ταυτόχρονα, ενδιαφέρον αναμένεται να επιδείξει και η CVC Capital, η Farallon, η οποία έχει αγοράσει δάνεια της Euromedica, ενώ δεν θεωρείται απίθανο να εμφανιστούν και νέα σχήματα «έκπληξη» στην αγορά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ