ΒασικόΕπενδύσεις 600 εκατ. για Έρευνα και Ανάπτυξη νέων φαρμάκων από την Pfizer

Επενδύσεις 600 εκατ. για Έρευνα και Ανάπτυξη νέων φαρμάκων από την Pfizer

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Σε επενδύσεις 600 εκατ. δολ. μέσω του επιχειρηματικού βραχίονα Pfizer Ventures, προχωρά η φαρμακευτική επιχείρηση Pfizer Inc, αναζητώντας επιχειρηματικές ευκαιρίες σε νεοφυή σχήματα για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων.
Πρόθεση της Pfizer Ventures είναι να διαθέσει το ένα τέταρτο του κεφαλαίου, δηλαδή περί τα 150 εκατομμύρια δολάρια, σε εταιρικά σχήματα του κλάδου νευροεπιστημών που διαθέτουν στο χαρτοφυλάκιο τους νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις σε πρώιμο στάδιο.
Πέραν αυτού, η Pfizer Ventures θα εστιάσει το ενδιαφέρον της σε τομείς όπως ογκολογία, ανοσολογία, οι σπάνιες ασθένειες, τα εμβόλια, καθώς και οι νέες τεχνολογίες που βοηθούν στη διαδικασία ανάπτυξης φαρμάκων.
Η στρατηγική, μέσα από το νέο πεδίο ανάπτυξης, έρχεται σχεδόν έξι μήνες αφότου ο φαρμακευτικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τις προσπάθειες ερευνών με στόχο την εξεύρεση νέων φαρμάκων για τη θεραπεία ασθενειών, όπως το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, αρκετές φαρμακευτικές επιχειρήσεις έχουν μειώσει την ένταση των προσπαθειών τους στο πεδίο έρευνας των νευροεπιστημών, μετά από εκτεταμένες και συνάμα δαπανηρές δοκιμές, που δεν απέδωσαν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μάλιστα, το ενδιαφέρον των περισσοτέρων εξ’ αυτών επικεντρώνεται στις προσπάθειες που κάνουν οι νεοσύστατες επιχειρήσεις.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Διάθεση κεφαλαίων
Πρόθεση της Pfizer είναι να επενδύσει 150 εκατομμύρια δολάρια περίπου σε νεοφυείς επιχειρήσεις, με το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου κεφαλαίου να κατευθύνεται σε εταιρείες με συναφείς τομείς στο θεραπευτικό της αντικείμενο.
Η «έξοδος» από το πεδίο των νευροεπιστημών σηματοδοτεί την μετατόπιση βάρους στη στρατηγική της Pfizer. Η νέα προσέγγιση ακολουθεί την απόφαση να αποσύρει τις προσπάθειες του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D), που είχε λάβει στην αρχή του έτους.
«Αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο επενδύουμε στη νευροεπιστήμη, επιδιώκουμε να στηρίξουμε μια ενεργή κοινότητα βιοτεχνολογικών επιχειρήσεων. Η κατανόηση των μοριακών μηχανισμών στις νευρολογικές ασθένειες θα βοηθήσουν στην προώθηση νέων θεραπειών στους ασθενείς», όπως δηλώνει ο Denis Patrick, διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Ventures.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ