ΒασικόΠερικοπές έως και 1.000 εργαζομένων «βλέπει» η Bayer μετά το deal με...

Περικοπές έως και 1.000 εργαζομένων «βλέπει» η Bayer μετά το deal με Monsanto

- Advertisement -

Υπό την κωδική ονομασία «Super Bowl» η γερμανική φαρμακευτική επιχείρηση Bayer προετοιμάζει εκτεταμένο πλάνο αλλαγών στα τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D), δημιουργώντας έντονες ανησυχίες για οριζόντιες περικοπές σε ορισμένα τμήματα της.
Δημοσιεύματα στον Γερμανικό Τύπο επιβεβαιώνουν πως η Bayer θα «τρέξει» πρόγραμμα αναθεώρησης στα τμήματα Έρευνας, χωρίς ωστόσο να δίδονται περαιτέρω διευκρινήσεις αναφορικά με αριθμό των θέσεων εργασίας που πιθανόν θα χαθούν, αλλά και το χρονοδιάγραμμα έναρξης του.
Οι επόμενες εβδομάδες είναι καθοριστικές για την εξέλιξη του προγράμματος, καθώς το διοικητικό συμβούλιο αναμένεται να λάβει τις σχετικές αποφάσεις στο πλαίσιο των αλλαγών που δημιουργούν και οι νέες συνθήκες μετά την εξαγορά της Monsanto.
Πάντως, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για απολύσεις έως και 1.000 εργαζομένων για τη φαρμακευτική επιχείρηση που απασχολεί συνολικά 8.000 ανθρώπους παγκοσμίως στα τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξης, εκ των οποίων οι 3.500 βρίσκονται στην Γερμανία.

Αλλαγή πλεύσης…
Να σημειωθεί πως Bayer θα γίνει ο μοναδικός μέτοχος της εταιρείας Monsanto μετά την παραλαβή των σχετικών εγκρίσεων που εκκρεμούν. Σύμφωνα με την υπό όρους έγκριση του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών, η ενσωμάτωση της Monsanto στην Bayer μπορεί να πραγματοποιηθεί μόλις ολοκληρωθούν οι μεταβιβάσεις στην BASF. Αυτό αναμένεται να συμβεί σε περίπου δύο μήνες. Πρακτικά, όπως σχολιάζουν αναλυτές, αυτό σημαίνει αλλαγή πλεύσης και προτεραιοτήτων για την φαρμακευτική επιχείρηση, επικεντρώνοντας τις προσπάθειες της στη νέα αγορά που τοποθετείται μετά και την τυπική ολοκλήρωση της εξαγοράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ