ΑΡΘΡΑΑποζημίωση 37 εκατ. δολ. για "ένοχο" καρκινογόνο ταλκ της Johnson & Johnson

Αποζημίωση 37 εκατ. δολ. για “ένοχο” καρκινογόνο ταλκ της Johnson & Johnson

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Την πρώτη σοβαρή απώλεια με σφραγίδα δικαστηρίου καταγράφει στο ενεργητικό της η Johnson & Johnson κατηγορούμενη πως τα προϊόντα της με βάση το ταλκ -συμπεριλαμβανομένου και του παιδικού Johnson Baby Powder- περιέχουν αμίαντο που προκαλεί καρκίνο.
Η αγωγή ασκήθηκε από τον Stephen Lanzo, κάτοικο του New Jersey, ο οποίος δήλωσε ότι ανέπτυξε μεσοθηλίωμα μετά από διαρκή εισπνοή της σκόνης του ταλκ, εξαιτίας της τακτικής χρήση των προϊόντων της Johnson & Johnson από τη γέννηση του, το 1972.
Το μεσοθηλίωμα είναι μια θανατηφόρα μορφή καρκίνου που συνδέεται στενά με την έκθεση του ανθρώπινου οργανισμού στον αμίαντο.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Stephen Lanzo θα λάβει ως αποζημίωση 30 εκατομμύρια δολάρια και η σύζυγός του 7 εκατομμύρια δολάρια ως αντισταθμιστική αποζημίωση. Στην ετυμηγορία του, έκρινε ότι η Johnson & Johnson ήταν υπεύθυνη για το 70% της ζημιάς που υπέστη ο Stephen Lanzo.
Η Johnson & Johnson αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, αναφέροντας πως το Baby Powder δεν περιέχει αμίαντο, αλλά ούτε και προκαλεί καρκίνο.
Να σημειωθεί πως η Johnson & Johnson, με έδρα στο New Brunswick, New Jersey, βρίσκεται αντιμέτωπη με αγωγές 6.610 περιπτώσεων σε εθνικό επίπεδο, αναφορικά με ισχυρισμούς για κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών στα προϊόντα γυναικείας υγιεινής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ