Αξίζει να δεις«Ένοχες» αμοιβές 2,5 εκατ. δολ. σε 11.850 γιατρούς για το Essure της...

«Ένοχες» αμοιβές 2,5 εκατ. δολ. σε 11.850 γιατρούς για το Essure της Bayer;

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Στο στόχαστρο των αρμόδιων αρχών αναμένεται να βρεθούν οι «ένοχες» αμοιβές που καταβλήθηκαν σε 11.850 γιατρούς, συνολικής αξίας 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων, για συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικά με το Essure της Bayer.
Όπως αποκαλύπτει το CNN σε σχετική έρευνα που ανοίγει τον «φάκελο» με τις αμφιλεγόμενες αμοιβές για το Essure, οι πληρωμές αφορούν την περίοδο μεταξύ Αυγούστου του 2013 έως και τον Δεκέμβριο του 2017.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Την ίδια στιγμή, σωρεία αντιδράσεων προκαλούν οι αιτιάσεις του ντοκιμαντέρ «The Bleeding Edge» σχετικά με τη συσκευή εμφύτευσης Essure της Bayer, που προβλήθηκε από το Netflix και αναφέρει χαρακτηριστικά πως «η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έβαλε πιο πάνω τα κέρδη από την ασφάλεια των ασθενών».
Σε άμεση αντίδραση της η φαρμακευτική επιχείρηση Bayer επισημαίνει ότι «το ντοκιμαντέρ στερείται επιστημονικής τεκμηρίωσης. Τα γεγονότα που παρουσιάζονται είναι ανακριβή και δημιουργούν παραπλανητική εικόνα σχετικά με τη συσκευής ελέγχου των γεννητικών οργάνων Essure» – ένα από τα προϊόντα που προβάλλονται στην ταινία.
Πριν από ένα δεκαήμερο περίπου, η φαρμακευτική επιχείρηση ανακοίνωσε την πρόθεση της να σταματήσει σταδιακά την πώληση της συσκευής ελέγχου γεννήσεων Essure στις ΗΠΑ, εξαιτίας των μειωμένων πωλήσεων που καταγράφονται.
Η απόφαση, αποτελεί συνέχεια της ανακοίνωσης που εξέδωσε η Bayer AG τον περασμένο Σεπτέμβριο και η οποία ανέφερε ότι θα σταματούσε την πώληση της συσκευής εμφύτευσης σε όλες τις χώρες, εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σύμφωνα με την Bayer, η απόφαση δεν σχετίζεται με θέματα ασφάλειας, έχοντας ενημερώσει την αρμόδια Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) σχετικά με την απόφαση της, καθώς και τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης.
Η εταιρεία, με έδρα το Λεβερκούζεν της Γερμανίας, βρίσκεται αντιμέτωπη με 16.000 περίπου αγωγές από τις ΗΠΑ για τη συσκευή Essure.
Τον Σεπτέμβριο του 2017, η Bayer αποφάσισε να διακόψει την πώληση του Essure σε όλες τις χώρες, εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, για εμπορικούς λόγους.
Όπως έχει επισημάνει η Bayer, περίπου 750.000 γυναίκες χρησιμοποιούν το Essure παγκοσμίως, εκ των οποίων το 70% βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Τα διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν ότι ο FDA έλαβε σχεδόν 12.000 ιατρικές αναφορές το 2017 σχετικά με τη συσκευή Essure, εκ των οποίων περισσότερες από το 90% εξ αυτών ζητούσαν την αφαίρεση της συσκευής.
Η εταιρεία αντιμετωπίζει χιλιάδες αγωγές στην Αμερική, καθώς οι γυναίκες που έκαναν χρήση της συσκευής ισχυρίζονται ότι η Bayer γνώριζε τους κινδύνους που σχετίζονται με το Essure, αλλά απέτυχε να προειδοποιήσει για τους κινδύνους.

  • Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο προϊόν δεν κυκλοφόρησε στη χώρα μας από την Bayer Ελλάς 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ