Μεταμόσχευσαν πρώτη φορά αυτί, από κύτταρα του ίδιου του ασθενούς

Ομάδα γιατρών στις ΗΠΑ ανακοίνωσε πως για πρώτη φορά μεταμόσχευσε ένα ανθρώπινο αυτί, το οποίο δημιουργήθηκε από κύτταρα του ίδιου του ασθενούς.

Ομάδα γιατρών στις ΗΠΑ ανακοίνωσε πως για πρώτη φορά μεταμόσχευσε ένα ανθρώπινο αυτί, το οποίο δημιουργήθηκε από κύτταρα του ίδιου του ασθενούς

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το αυτί που μεταμοσχεύθηκε δημιουργήθηκε με τη βοήθεια ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή, μια τεχνική που θα μπορούσε στο μέλλον να βοηθήσει ανθρώπους που γεννήθηκαν με δυσμορφίες.

Η επέμβαση έγινε στο πλαίσιο μιας κλινικής δοκιμής, στόχος της οποίας είναι να εξακριβωθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα αυτού του εμφυτεύματος για τους ανθρώπους που πάσχουν από μικρωτία. Πρόκειται για μια κατάσταση κατά την οποία το εξωτερικό τμήμα του αυτιού δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως.

Το εμφύτευμα AuriNovo αναπτύχθηκε από την εταιρεία 3DBio Therapeutics. Την επέμβαση ανέλαβε ο Αρτούρο Μπονίλα, ο ιδρυτής ενός ινστιτούτου που ειδικεύεται στη θεραπεία αυτής της δυσμορφίας, στο Σαν Αντόνιο του Τέξας.

«Ως γιατρός που έχει βοηθήσει χιλιάδες παιδιά με μικρωτία σε όλη τη χώρα και όλον τον κόσμο, ενθουσιάστηκα από αυτήν την τεχνολογία και το τι θα μπορούσε να σημαίνει για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους», ανέφερε ο χειρουργός σε μια ανακοίνωση της εταιρείας.

Κύτταρα από τον χόνδρο

Οι ειδικοί δημιουργούν πρώτα ένα «εκμαγείο» του άλλου αυτιού του ασθενούς και στη συνέχεια συλλέγουν κύτταρα από τον χόνδρο. Τα κύτταρα αυτά καλλιεργούνται στο εργαστήριο μέχρι να παραχθεί επαρκής ποσότητα και αναμειγνύονται με υδρογέλη κολλαγόνου. Αυτό το μείγμα χρησιμοποιείται για την εκτύπωση του τρισδιάστατου εμφυτεύματος.

Στην κλινική δοκιμή θα συμμετάσχουν συνολικά 11 ασθενείς, στην Καλιφόρνια και το Τέξας.

Περίπου 1.500 βρέφη γεννιούνται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ πάσχοντας από μικρωτία. Συνήθως δεν έχουν άλλα προβλήματα υγείας και μπορούν να ζήσουν απολύτως φυσιολογικά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ