18χρονος υπεβλήθη σε μεταμόσχευση πνευμόνων: «Κάηκαν» από τον ιό

Ένας 18χρονος στην Ιταλία υπεβλήθη σε επιτυχημένη μεταμόσχευση πνευμόνων, αφότου η νόσος Covid-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός «έκαψε» τους πνεύμονές του.

18χρονος στην Ιταλία υπεβλήθη σε επιτυχημένη μεταμόσχευση πνευμόνων, αφότου η νόσος Covid-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός «έκαψε» τους πνεύμονές του.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Επιστήμονες της πανεπιστημιακής πολυκλινικής του Μιλάνου και κέντρου μεταμοσχεύσεων της ιταλικής συμπρωτεύουσας, προχώρησαν σε πρωτοποριακή μεταμόσχευση πνευμόνων σε δεκαοκτάχρονο ασθενή ο οποίος νοσήσει από μια ιδιαίτερα επιθετική μορφή της covid-19, ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Ο ασθενής είχε πληγεί βαριά από την πανδημία

Η μεταμόσχευση πνευμόνων έγινε πριν από 10 ημέρες στην Ιταλία, χώρα που έχει πληγεί βαριά από την πανδημία.

Πριν μολυνθεί, ο νέος ήταν απόλυτα υγιής αλλά ο κορωνοϊός προκάλεσε τεράστια προβλήματα στο αναπνευστικό του σύστημα. Κατάφερε να επιζήσει αλλά, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο ιός σχεδόν «έκαψε» τους πνεύμονές του και η αναπνοή του, μέχρι πριν από λίγες ημέρες, υποστηριζόταν μηχανικά.

Πριν από δύο εβδομάδες οι Ιταλοί γιατροί κατάφεραν να βρουν συμβατό δότη και προχώρησαν στην αναγκαία μεταμόσχευση. Η μετεγχειρητική πορεία του νέου, μέχρι αυτή την στιγμή, εξελίσσεται ομαλά και οι επιστήμονες του Μιλάνου υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για μια από τις πρώτες επιτυχημένες προσπάθειες αυτού του είδους, σε όλη την Ευρώπη.

Μεταμόσχευση: Ο κορωνοϊός διέλυσε τους πνεύμονες του νεαρού Φραντσέσκο

Ο νεαρός, το όνομα του οποίου είναι Φραντσέσκο, σύμφωνα με το πρακτορείο ANSA, εμφάνισε υψηλό πυρετό στις 2 Μαρτίου. Τέσσερις μέρες αργότερα μεταφέρθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο νοσοκομείο Σαν Ραφέλ του Μιλάνου. Στις 8 Μαρτίου, το παιδί διασωληνώθηκε έπειτα από επιπλοκές της νόσου Covid-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Φραντσέσκο μπήκε σε μηχανική υποστήριξη στις 23 Μαρτίου. Οι πνεύμονες του να έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά από τη νόσο Covid-19.

«Οι πνεύμονες του έμοιαζαν άτεγκτοι, εξαιρετικά βαρείς και σε κάποιες περιοχές εντελώς κατεστραμμένοι» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο ειδικός χειρουργός, κ. Μάριο Νοσότι που συμμετείχε στην επέμβαση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ