Ξεκινά η καταχώρηση ασθενών με διαβήτη σε μητρώο από τον ΕΟΠΥΥ

Στη δημιουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής στην οποία θα γίνεται η καταγραφή των ασθενών με διαβήτη προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Στην εφαρμογή θα πρέπει να εγγραφούν από τους θεράποντες ιατρούς τους οι ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη.

Όταν ένας γιατρός προσπαθήσει να δημιουργήσει νέο φάκελο ασθενή, θα ενημερώνεται από το σύστημα του ΕΟΠΥΥ εάν είναι ήδη καταχωρημένος η όχι.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συγκεκριμένα ο πιστοποιημένος στο μητρώο του ΕΟΠΥΥ παθολόγος, παιδίατρος και ενδοκρινολόγος, με τους ίδιους κωδικούς που χρησιμοποιεί για την έκδοση γνωματεύσεων εισέρχεται στην ιστοσελίδα www.eopyy.gov.gr στο πεδίο “ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ” — “ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ” – “Μητρώο Σακχαρώδη Διαβήτη” και εν συνεχεία ακολουθεί τις συνημμένες οδηγίες για την καταχώρηση του ασθενούς στο μητρώο.

Όταν ένας γιατρός προσπαθήσει να δημιουργήσει νέο φάκελο ασθενή, θα ενημερώνεται από το σύστημα αν είναι ήδη καταχωρημένος η όχι.

Στο πλαίσιο των αναβαθμισμένων ψηφιακών εφαρμογών, ο Οργανισμός «ανεβάζει» στο μητρώο όλους όσοι έχουν πάρει έστω και μια φορά φάρμακα ή κάποιο αναλώσιμο υλικό για Σακχαρώδη Διαβήτη.

Στη συνέχεια ο γιατρός, με το ΑΜΚΑ, θα ανεβάσει μια εξέταση Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης του συγκεκριμένου προσώπου και άλλα στοιχεία που θα απαιτούνται από το σύστημα. Έτσι θα εγκρίνει ότι πρόκειται για άτομο που πάσχει από Σακχαρώδη Διαβήτη και θα προσδιορίσει τον τύπο (όλη η διαδικασία ακολουθεί το σχετικό ICD10). Με αυτόν τον τρόπο θα αυτοματοποιείται και η σχέση του ατόμου με διαβήτη με τον ΕΟΠΥΥ.

Σημειώνεται ότι η ανωτέρω διαδικασία είναι υποχρεωτική καθώς σε περίπτωση που ο ασθενής/ασφαλισμένος δεν είναι καταχωρημένος στο μητρώο τότε δεν θα δύναται να εκδοθεί γνωμάτευση για τα αναλώσιμα υλικά σακχαρώδη διαβήτη, καθώς και για τα αναλώσιμα υλικά αντλιών έγχυσης ινσουλίνης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ