Συνταγογράφηση θεραπευτικού υποδήματος για τον Διαβήτη από τον ΕΟΠΥΥ

Το θέμα της χορήγησης των προδιαγραφών για το θεραπευτικό υπόδημα για το Σακχαρώδη Διαβήτη βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), κ. Χρήστου Δαραμήλα με την Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδιασμού Παροχών, Κοστολόγησης – Τιμολόγησης Ιατροτεχνολογικών Υγειονομικού Υλικού και ΣΕΔ, κ. Μαρία Πανουσοπούλου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ), κ. Γεώργιος Δημητριάδης, και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού (ΕΜΕΔΙΠ), κ. Νικόλαος Τεντολούρης, κατατέθηκε κοινή πρόταση της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, της ΕΔΕ και της ΕΜΕΔΙΠ σχετικά με τη χορήγηση διαβητικών θεραπευτικών υποδημάτων.

Η πρόταση αφορά τις προδιαγραφές και τους κανόνες χορήγησης θεραπευτικών υποδημάτων Διαβήτη για τους ασθενείς που πάσχουν από πολυνευροπάθεια και αγγειοπάθεια, οι οποίες, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ κ. Χρήστος Δαραμήλας, είναι απολύτως αναγκαίο να ενταχθούν, με τη μορφή Παραρτήματος, στα άρθρα 54 και 55 του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ.

Η κ. Πανουσοπούλου, η οποία είχε μελετήσει την πρόταση, μετέφερε τη θετική ανταπόκριση του ΕΟΠΥΥ, τονίζοντας μάλιστα ότι το θέμα μπήκε σε προτεραιότητα εξαιτίας των συνεχών πιέσεων της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Ειδική πρόβλεψη…

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι των φορέων ζήτησαν από την κ. Πανουσοπούλου να υπάρξει πρόβλεψη για τον ορισμό ειδικής επιτροπής για την ένταξη των προδιαγραφών στον ΕΚΠΥ, καθώς και για τον έλεγχο του υπάρχοντος Μητρώου του ΕΟΠΥΥ που αναφέρεται στα ειδικά θεραπευτικά υποδήματα.

Στην επιτροπή αυτή, όπως τόνισε ο κ. Δαραμήλας, θα είναι απαραίτητη και θα πρέπει να προβλεφθεί και η παρουσία εκπροσώπου της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό από την κ. Πανουσοπούλου.

Η συνάντηση με την κ. Πανουσοπούλου διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα και ελπίζουμε ότι θετικό θα είναι και το αποτέλεσμα της όλης διαδικασίας.

Για την ενημέρωσή σας, μπορείτε να δείτε την κοινή πρόταση της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, της ΕΔΕ και της ΕΜΕΔΙΠ σχετικά με τις προδιαγραφές χορήγησης των θεραπευτικών Διαβήτη στην ιστοσελίδα της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ (εδώ).

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ