Συνεργασία Medtronic και AidPlusCare για το i-Pro2 Holter γλυκόζης σε διαβητικούς

Την έναρξη συνεργασίας για την προώθηση και εφαρμογή του προϊόντος συνεχούς καταγραφής i-Pro2 Holter γλυκόζης σε διαβητικούς ασθενείς ανακοίνωσαν από κοινού η εταιρεία Medtronic και η εταιρεία AidPlusare.

Γιάννης Γαβριατόπουλος και Μιχάλης Δελαπόρτας

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Πρόκειται για μια συνεργασία, η οποία θα βοηθήσει σημαντικά στην διάγνωση, ρύθμιση και αξιολόγηση των ασθενών με διαβήτη. Τα αποτελέσματα από τη χρήση δείχνουν ότι το 91% των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 χρειάστηκαν τροποποίηση στην αγωγή τους μετά την αξιολόγηση με το i-Pro2.

Ο σακχαρώδης διαβήτης λαμβάνει εκρηκτικές επιδημιολογικές διαστάσεις, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στην Ελλάδα. Σε παγκόσμιο επίπεδο 415 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, ενώ μέχρι το 2040 ο αριθμός αναμένεται να φτάσει τα 642 εκατομμύρια. Σήμερα στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι περίπου 1.000.000 Έλληνες πάσχουν από διαβήτη, ενώ κάθε χρόνο προστίθενται 35.000 – 40.000 νέες περιπτώσεις εκ των οποίων 500 αφορούν σε παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών.

Το Holter γλυκόζης i-Pro2 είναι ένα καθαρά διαγνωστικό εργαλείο, υψηλής τεχνολογίας, το οποίο επιτρέπει στο γιατρό να αξιολογήσει την γλυκαιμική ρύθμιση των ασθενών του. Είναι εύκολο στη χρήση και υποστηρίζει την αυτόματη φόρτωση των μετρήσεων από το δάκτυλο από συμβατούς μετρητές σακχάρου, ενώ παρέχει σημαντικές πληροφορίες με μια ματιά για εξοικονόμηση χρόνου στην ανάλυση των αποτελεσμάτων.

Αναλυτικότερα, το σύστημα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης αίματος i-Pro2:

 Παρέχει μεγάλο αριθμό μετρήσεων
 Ανιχνεύει τις νυχτερινές ή ασυμπτωματικές υπογλυκαιμίες
 Εντοπίζει τις υπεργλυκαιμικές διακυμάνσεις
 Μειώνει σημαντικά την γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη (HbA1c) μέσω της λεπτομερούς μελέτης της ημερήσιας διακύμανσης της γλυκόζης
 Συμβάλει στη πρόληψη ή τη βελτίωση της συχνότητας και της βαρύτητας των επιπλοκών του σακχαρώδη διαβήτη, μέσω των πληροφοριών που λαμβάνει ο γιατρός.

Το i-Pro2 αναμένεται να ωφελήσει σημαντικά:

 Ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 και 2
 Αρρύθμιστους ασθενείς (2 στους 3 ενήλικες με διαβήτη τύπου 1 δεν έχουν καλή ρύθμιση)
 Ασθενείς όπου υπάρχει υποψία ανεπίγνωστων υπογλυκαιμιών (το 93% των υπογλυκαιμικών επεισοδίων, δεν αποκαλύπτονται από τις συμβατικές μετρήσεις στο δάκτυλο)
 Περιπτώσεις όπου υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ των μετρήσεων και της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης HbA1c (το 57% των υπερκλυκαιμιών εμφανίζονται μεταγευματικά ακόμα και στους καλά ρυθμισμένους ασθενείς με τύπου 2 διαβήτη)
 Εγκύους (βελτίωση του γλυκαιμικού ελέγχου και μείωση του ρίσκου μακροσωμίας)
 Γλυκαιμικές διακυμάνσεις
 Περιπτώσεις που ο γιατρός θέλει να μελετήσει τι συμβαίνει στη γλυκόζη σε διάφορες καταστάσεις (άσκηση, αιμοκάθαρση, κάποια ιδιαίτερα γεύματα κ.α).

Βελτιστοποίηση θεραπείας

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AidPlusCare, Μιχάλης Δελαπόρτας δήλωσε ότι η συνεργασία αυτή αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τους ειδικούς του Διαβήτη, βελτιστοποιώντας τη θεραπεία των ασθενών. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Πιστεύουμε ότι το i-Pro2 Holter θα καθιερωθεί ως το απαραίτητο διαγνωστικό εργαλείο υψηλής τεχνολογίας για την καλύτερη ρύθμιση των διαβητικών ασθενών με τον ίδιο τρόπο που καθιερώθηκε πριν χρόνια το holter για τον καρδιολόγο».

Ο Διευθυντής του τμήματος Διαβήτη της Medtronic, Γιάννης Γαβριατόπουλος είπε χαρακτηριστικά : «Αυτή η συμφωνία με την AidPlusCare ενισχύει τη δέσμευσή μας προς τα άτομα με διαβήτη και αποδεικνύει εμπράκτως την εστίασή μας στην παροχή διαφορετικών θεραπευτικών επιλογών για το διαβήτη. Η Medtronic είναι πεπεισμένη για τις δυνατότητες που παρέχει το i-Pro2 Holter στους ανθρώπους που ζουν με διαβήτη. Στρατηγική μας είναι να αξιοποιούμε όσο το δυνατόν καλύτερα τα αποτελέσματα της χρήσης του i-Pro2 Holter και να βοηθήσουμε τους ειδικούς του διαβήτη να βελτιώσουν την θεραπεία των ασθενών τους. Πιστεύουμε ότι η συνεργασία αυτή με την AidPlusCare επιτυγχάνει αυτό το στόχο. Η ασθενοκεντρική προσέγγιση και η εμπειρία της AidPlusCare στην καινοτομία στον τομέα του διαβήτη την καθιστούν ικανό συνεργάτη για την αξιοποίηση της δυναμικής του i-Pro2 Holter τόσο για τους ανθρώπους που ζουν με διαβήτη, όσο και για τους ειδικούς του διαβήτη».

Σχετικά με την Medtronic Hellas

Η Medtronic με παρουσία 20 χρόνων στην Ελλάδα, είναι μια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας για την υγεία, επενδύει στην καινοτομία και προσφέρει καινοτόμες λύσεις για τα νοσοκομεία, τα συστήματα υγείας και τους παρόχους φροντίδας υγείας, βοηθώντας τους να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα στους ασθενείς και τις οικογένειές τους σε ολόκληρο τον κόσμο. Αποστολή της Medtronic είναι να συμβάλλει στην ευημερία των ανθρώπων εφαρμόζοντας τη βιοϊατρική τεχνολογία στην έρευνα, τον σχεδιασμό, την κατασκευή και την πώληση οργάνων ή συσκευών που εξαλείφουν τον πόνο, αποκαθιστούν την υγεία και παρατείνουν τη ζωή.

Σχετικά με την AidPlusCare

H AidPlusCare δραστηριοποιείται με επιτυχία από το 2013 στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη προγραμμάτων υποστήριξης, εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης των ασθενών με χρόνιες παθήσεις, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Η AidPlusCare είναι αφοσιωμένη στη διαμόρφωση του οικοσυστήματος υγείας μέσω της συνεργατικής δράσης των εταίρων για τη συν-δημιουργία νέας αξίας. Η ανθρώπινη προσέγγιση και επαφή με τις ευπαθείς ομάδες ασθενών είναι ο πυρήνας των δραστηριοτήτων της. Ο κάθε ασθενής και η θεραπεία του είναι μοναδική και για αυτό το λόγο σχεδιάζει εξατομικευμένες υπηρεσίες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ