ΦάκελοιΔιαβήτηςΝέο βιοτεχνολογικό προϊόν για το Διαβητικό Πόδι και τα χρόνια έλκη

Νέο βιοτεχνολογικό προϊόν για το Διαβητικό Πόδι και τα χρόνια έλκη

- Advertisement -

Μία νέα προοπτική στη θεραπευτική αντιμετώπιση των χρόνιων και σοβαρών τραυμάτων που σήμερα ταλαιπωρούν ασθενείς και γιατρούς, είναι πλέον διαθέσιμο και για τους Έλληνες ασθενείς μετά την Ευρωπαϊκή έγκρισή του.

Το Vergenix™FG είναι ένα μοναδικό ιατροτεχνολογικό προϊόν που προσφέρει αποτελεσματική και ταχεία επούλωση, με μία και μόνο τοπική εφαρμογή σε χρόνια και οξέα τραύματα, που προέρχονται από παθήσεις όπως ο διαβήτης, η περιφερική αγγειακή νόσος, η ανοσολογική ανεπάρκεια, τα έλκη κατάκλισης.

Το Vergenix™ FG είναι ένα καινοτόμο προϊόν Αναγεννητικής Ιατρικής, που βασίζεται στην προηγμένη τεχνολογία του ανασυνδυασμένου ανθρώπινου κολλαγόνου (rHCollagen), αποτέλεσμα επίπονης έρευνας της εταιρίας Αναγεννητικής Ιατρικής CollPlant. Η μεγάλη αποτελεσματικότητα του Vergenix™FG οφείλεται στην ενεργοποίηση του μηχανισμού επούλωσης του οργανισμού μέσω της δράσης του κολλαγόνου, με την αναγέννηση των ιστών.

Η διεθνής κλινική εμπειρία καταδεικνύει σημαντική βελτίωση σε περιπτώσεις τραυμάτων που δεν αντιμετωπίζονται επαρκώς με άλλες πολλαπλές και επαναληπτικές θεραπείες, όπως π.χ. με επιθέματα, επιτυγχάνοντας οριστική επούλωση σε τρεις μήνες. «Το Vergenix™FG είναι το πιο αποτελεσματικό επουλωτικό τραύματος που έχω χρησιμοποιήσει έως σήμερα. Με μία λέξη: Δουλεύει!» σημειώνει ο καθηγητής Alberto Piaggesi, MD, Διευθυντής του τομέα Διαβητικού Ποδιού στο Πανεπιστήμιο της Πίζα στην Ιταλία.

Στην Ελλάδα ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή της θεραπείας τον Μάρτιο, κυρίως σε διαβητικούς ασθενείς με σοβαρές εξελκώσεις στο πόδι, στα ιατρεία Διαβητικού Ποδιού τριών Νοσοκομείων – Λαϊκό, Αμαλία Φλέμινγκ και Ευαγγελισμό, με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά μέχρι σήμερα αποτελέσματα τόσο για τους ασθενείς όσο και τους θεράποντες ιατρούς.

Ο Φώτης Σακελλαρίδης, CEO της ελληνικής εταιρείας Qualia Pharma, η οποία διαθέτει το προϊόν στην Ελλάδα, επισημαίνει ότι «Είμαστε ενθουσιασμένοι! Το Vergenix™FG έρχεται να καλύψει την ανεκπλήρωτη ανάγκη της ταχείας, αποτελεσματικής και οριστικής επούλωσης σοβαρών πληγών και τραυμάτων, με την ελάχιστη δυνατή ταλαιπωρία για τους ασθενείς και


τους φροντιστές τους, ενώ παράλληλα περιορίζει σημαντικά το κόστος υγειονομικής περίθαλψης. Ακόμη και απλά έλκη, εάν δεν επουλωθούν έγκαιρα εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την Υγεία. Στη χώρα μας, κάθε χρόνο, έχουμε περίπου 3.000 ακρωτηριασμούς εξαιτίας του Διαβητικού Ποδιού. Είμαστε σίγουροι ότι με το Vergenix™FG μπορούμε να μειώσουμε σημαντικά αυτόν τον αριθμό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ