HealthSpy: Το ειδικό Lockdown, το χάπι της Merck, ο φόβος και τα έρμα

  • HealthSpy by MisterSpy

 

Πλεύρης: To γενικό, το τοπικό και το «ειδικό» Lockdown

Μολονότι ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αποκλείει διαρκώς κάθε ενδεχόμενο για επιβολή γενικού η τοπικού lockdown, τις τελευταίες μέρες φτάνουν διαρκώς στο γραφείο του προτάσεις και για… «ειδικό» lockdown.

Μολονότι ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αποκλείει διαρκώς κάθε ενδεχόμενο για επιβολή γενικού η τοπικού lockdown, τις τελευταίες μέρες φτάνουν διαρκώς στο γραφείο του προτάσεις και για… «ειδικό» lockdown.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER   HealthSpy

Μαθηματικά μοντέλα και επιστημονικά προγνωστικά κάνουν λόγο για ακόμα πιο ζοφερή κατάσταση της πανδημίας και στη χώρα μας. Όπως μαθαίνουμε, στις επόμενες ημέρες οι (ακόμα) μεγαλύτεροι περιορισμοί θα αφορούν τους ανεμβολίαστους και μόνο!

Θα επανέρθουν ημέρες γενικού lockdown αλλά μόνο για τις ομάδες πληθυσμού που παραμένει αθωράκιστη έναντι του κορωνοϊού; Το μεγάλο μας ερώτημα είναι πως μπορεί να γίνει αυτό τεχνικά, καθώς απαιτείται εξαιρετικά μεγάλος ελεγκτικός. Γεγονός δηλαδή αδύνατον, σύμφωνα με τις παρούσες δυνάμεις. Παρόλα αυτά, ακούμε πως αναζητείται τρόπος μέσα από τα ψηφιακά μέσα, όπως και ότι σημαίνει αυτό! Σκέψεις υπάρχουν και θα βγουν απ’ το συρτάρι στο παρά πέντε της κρίσης. Ίδωμεν…

Ιστορίες καθημερινής νοσοκομειακής τρέλας HealthSpy

Η πληροφορία προέρχεται από αξιόπιστη πηγή από αυτές που σπάνια σε ρίχνουν στα βράχια. Δυνατό «λαρύγγι» της πιάτσας, μας μεταφέρει πως ξεκινούν διαδικασίες επανελέγχου για τους υγειονομικούς που εμφάνισαν πιστοποιητικό νόσησης με κορωνοϊό. Ειδικότερα, στο στόχαστρο μπαίνουν όσοι εντός εξαμήνου εμφανίστηκαν ξανά θετικοί στον έλεγχο.

Το σαββατοκύριακο έγινε κυριολεκτικά «χαμός» σε μεγάλο νοσοκομείο της Αττικής, καθώς κινδυνεύει να τιναχθεί στον «αέρα» το προσωπικό του, μετά από ένα φαινομενικά αναμενόμενο «ατύχημα».

Γιατρός αντιεμβολιαστής -γνωστή για τις απόψεις της μεταξύ συναδέλφων της- διαγνώστηκε στον κορωνοϊό. Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη γιατρός συνέχισε την εργασία της μετά από κατάθεση πιστοποιητικού νόσησης στη διοίκηση του νοσοκομείου.

Την Παρασκευή, διαγνώστηκε θετική εκ νέου σημαίνοντας «συναγερμό» μεταξύ των συναδέλφων που βρέθηκε σε επαφή τις προηγούμενες ημέρες. Όπως μαθαίνουμε, η διοίκηση προτίθεται να φτάσει στα άκρα το θέμα, εξετάζοντας κατά πόσο τα έγγραφα που παρουσίασε είναι νόμιμα, φτάνοντας το θέμα μέχρι το υπουργείο Υγείας.

Χάπι της Merck

Εδώ το χάπι, εκεί το χάπι, που ναι το χάπι για τον κορωνοϊό HealthSpy

Ένας μικρός πανικός επικράτησε στο τηλεφωνικό κέντρο της Merck και στη χώρα μας, μετά την θετική είδηση για το χάπι κατά της Covid-19. Όπως ήταν λογικό, πολίτες καλούσαν απεγνωσμένα να μάθουν περισσότερα μετά την είδηση όπως «πότε θα ‘ρθει, πόσο θα ‘χει, που θα το βρουν ταχύτερα» κτλ.

Έλα όμως που η αμερικάνικη Merck στην Ελλάδα είναι γνωστή ως MSD (Merck Sharp & Dohme) και ουδεμία σχέση έχει με την Merck, καθώς έχουν χωρίσει τα «τσανάκια» τους στην Ευρώπη εδώ και χρόνια!

Αποτέλεσμα ήταν να πέσει το τηλεφωνικό κέντρο μιας εταιρείας (της Merck) που ουδεμία σχέση έχει με το χάπι κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα και εκείνη από πλευράς της να δίνει «εξηγήσεις» στους πολίτες για το που θα αναζητήσουν πληροφορίες (στην MSD).

Συνεντεύξεις Τύπου φυσικής παρουσίας με μοριακό τεστ HealthSpy

Τρομάζει ο αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς σχεδόν καθημερινά ο ΕΟΔΥ στις ανακοινώσεις του σπάει το ένα μετά το άλλο τα αρνητικά ρεκόρ στη χώρα. Όπως είναι αναμενόμενο, ο φόβος για την έξαρση της πανδημίας επιβάλει καινοτομίες και στις συνεντεύξεις Τύπου.

Μετά από μακρά περίοδο επικοινωνίας σε web / video calls ενημέρωσης με τους. δημοσιογράφους, επανήλθαν όπως ήταν αναμενόμενο, εκείνες με φυσική παρουσία.

Τελευταίες μέρες ακούμε πως σε κάποιες περιπτώσεις και δη στον προβεβλημένο κλάδο Υγείας, θα εφαρμόζεται και το πλέον αξιόπιστο μοριακό πριν την είσοδο στο χώρο. Για ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους. Πρωτίστως, είναι θέμα budget, κύρους και ασφάλειας φυσικά! Ο φόβος φυλάει τα έρμα… HealthSpy

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ