Healthspy: Τα λογιστικά του clawback, τα χαρμόσυνα και το νέο… Ντυνάν

  • HealthSpy by MisterSpy

«Φωτιές» έχουν ανάψει στα οικονομικά τμήματα των φαρμακευτικών εταιρειών οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη στην πρόσφατη εκδήλωση του ΣΦΕΕ για το clawback.

"<yoastmark

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μετά το τελεσίγραφο για αλλαγές στην τιμολόγηση, δίχως τον κόφτη του 7% τα οικονομικά τμήματα δουλεύουν πυρετωδώς προκειμένου να παρουσιάσουν τα εναλλακτικά μοντέλα πρόβλεψης για το 2022.

Εάν δεν δουλέψουν οι διαπραγματεύσεις θα ενεργοποιηθούν τα δύο μέτρα τα ψηφίστηκαν από το Νοέμβριο και για τα οποία ήδη ο Πλεύρης έχει δώσει εντολή στον ΕΟΦ και στο ΕΟΠΥΥ να είναι έτοιμοι.

Το θέμα είναι πως η χρονιά είναι δύσκολη για προβλέψεις, γεγονός που σημαίνει και μεγαλύτερες γκρίνιες για τους «μέσα» απ’ τους «έξω».

Το σίγουρο είναι πως οι αλλαγές εξακολουθούν να ασκούν «πιέσεις» στους τοπικούς CEO’s, καθώς παρά τα χρόνια εφαρμογής του clawback στα κεντρικά έκαστης εταιρείας εξακολουθούν να δείχνουν «απροθυμία» κατανόησης και αποδοχής του μέτρου.

Ποιος θα πει τα χαρμόσυνα;

Δυσαρεστημένος ήταν -όπως αναφέρουν οι κακές γλώσσες- ο Θάνος Πλεύρης όταν την περασμένη εβδομάδα η κ. Μίνα Γκάγκα προανήγγειλε, την αναστολή του διοικητικού προστίμου των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας αρχικά τόνισε πως το καλοκαίρι οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν το διοικητικό πρόστιμο και απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το πότε θα ληφθεί η απόφαση να καταργηθεί το εν λόγω μέτρο είπε «θα δούμε, πιθανότατα από τον επόμενο μήνα».

Με διαφορά μόλις λίγων ωρών, ο κ. Θάνος Πλεύρης -που ήταν εκείνος που ήθελε να ανακοινώσει την αναστολή του συγκεκριμένου μέτρου- προχώρησε σε σχετική δήλωση στην ΕΡΤ, από το περιστύλιο της Βουλής. Δόξα, τιμή και… αναστολή!

Το Ντυνάν σε νέα… πορεία

Σε φάση έντονης κινητικότητας έχει εισέλθει ο τομέας της ιδιωτικής υγείας με στόχο την επόμενη μεταπανδημική ημέρα. Μετά τον Θεόδωρο Βασιλακόπουλο που εντάχθηκε στο δυναμικό του Ερρίκος Ντυνάν, σειρά πήρε ο διεθνούς φήμης καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Στρατάκης, με σημαντικά βραβεία και διακρίσεις στο ενεργητικό του για την ανακάλυψη νέων θεραπειών.

Ο Γενετιστής – Ενδοκρινολόγος, κ. Κωνσταντίνος Στρατάκης αναλαμβάνει το νέο Ιατρείο Γενετικής στο Ντυνάν, στοχεύοντας να αποτελέσει μεγάλο asset για την διάκριση του νοσοκομείου. Ο Κωνσταντίνος Στρατάκης επιστρέφοντας από την Αμερική εισήλθε στη βιομηχανία φαρμάκου, αναλαμβάνοντας. καθήκοντα διευθύνων επιστημονικού συμβούλου στην ελληνική φαρμακευτική επιχείρηση Elpen.

Με το όνομα του να φιγουράρει ανάμεσα στους «Σημαντικούς Έλληνες» ο κ. Κωνσταντίνος Στρατάκης έχει διατελέσει -μεταξύ άλλων- Επιστημονικός Διευθυντής του NICHD, του Εθνικού Ινστιτούτου Παιδικής Υγείας και Ανθρώπινης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Πολιτειών. Αντικείμενο της έρευνας του ήταν οι όγκοι του ενδοκρινικού συστήματος και κυρίως οι όγκοι της επίφυσης και των επινεφριδίων.

Έχει λάβει αρκετά βραβεία και διακρίσεις. Το 2009 έλαβε το βραβείο Ernst Oppenheimer Award of The Endocrine Society. Tο 1999 το Pharmacia-Endocrine Society Award for Excellence in Published Clinical Research. Tο 2015, ως μέντορας αρκετών εκπαιδευόμενων από όλον τον κόσμο, έλαβε το Βραβείο NICHD Mentor.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Healthspy

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ