Healthspy: Τα «αστέρια» της Γκάγκα, οι εκλογές και το φάρμακο

  • HealthSpy by MisterSpy

 

Της νύχτας τα (γ)καμώματα…

«Εκπλήξεις» επεφύλασσε η βραδινή συνάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, την προηγούμενη Πέμπτη (στη Βουκουρεστίου) με τους συντάκτες του υπουργείου.

«Εκπλήξεις» επεφύλασσε η βραδινή συνάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, την προηγούμενη Πέμπτη (στη Βουκουρεστίου) με τους συντάκτες του υπουργείου.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως ήταν αναμενόμενο, στο χαλαρό cocktail party η παρουσία του Θάνου Πλεύρη κέρδισε το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων καθώς είθισται να «μοιράζει» ειδήσεις στο πέρασμα του. Παρόλα αυτά, η βραδιά «άνηκε» στην αναπληρώτρια υπουργό και ο κ. Πλεύρης παρέμεινε στο χώρο για σχετικά μικρό χρονικό διάστημα. Φυσικά, το πέρασμα του υπουργού πέρα από εθιμοτυπικό ήταν και ουσιαστικό, επιδεικνύοντας ενότητα αλλά και καλό κλίμα συνεργασίας, βάζοντας (προσωρινά) τέλος στη φημολογία περί κακού κλίματος στην Αριστοτέλους.

Μολονότι η lady Γκάγκα ξέρει να κερδίζει τις εντυπώσεις με την αμεσότητα, επικοινωνία και καλή διάθεση, «ειδικό ενδιαφέρον» υπήρξε από την παρουσία της αναβαθμισμένης ομάδας που στελεχώνει το γραφείο της κ. Γκάγκα.

Πλέον, συνολικά τρεις άνθρωποι φροντίζουν για την εσωτερική και εξωτερική επικοινωνία, με το κόμμα, τους βουλευτές και τα ΜΜΕ, ενώ ατύπως επιπλέον δύο λειτουργούν υποστηρικτικά στο συμβουλευτικό και «διεκπεραιωτικό» κομμάτι.

Προς μεγάλη «έκπληξη», όπως μας μεταφέρουν, σε ρόλο συμβούλου βρίσκεται πλέον και η σύζυγος γνωστού παρουσιαστή ενημερωτικής εκπομπής, μεγάλου καναλιού. Μάλιστα, στη διάρκεια της βραδιάς είχε και τον συντονιστικό ρόλο προκειμένου να επιμεληθεί την ομαλότητα στην… «ροή των πραγμάτων», αλλά και να δώσει οδηγίες ώστε να αποτυπωθούν φωτογραφικά τα στιγμιότυπα του event.

«Δυνατό χαρτί» στην Αριστοτέλους αποτελεί και ένα σχετικά νέο πρόσωπο. Στο οκτάμηνο των νέων καθηκόντων της η Λίλιαν Βενετία Βιλδιρίδη – σύμβουλος μέχρι πρότινος- καταφέρνει να κερδίσει τις εντυπώσεις, επιβεβαιώνοντας τον άνθρωπο που έδωσε τα «διαπιστευτήρια» για την ποιότητα, ήθος, επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα της. Μάλιστα, όπως μαθαίνουμε, γνωστός Καθηγητής Πολιτικής και Διοίκησης της Υγείας και με καλές σχέσεις με την κυβέρνηση, ήταν ο άνθρωπος που «υπέδειξε» στο υπουργείο Υγείας το «αστεράτο» πρόσωπο της κ. Βιλδιρίδη.

Να σημειωθεί πως η κ. Λίλιαν Βενετία Βιλδιρίδη αναβαθμίστηκε από σύμβουλος σε διευθύντρια του ιδιαίτερου γραφείου της κας Γκάγκα, μετά την παραίτηση του κ. Παναγιώτη Γεωργόπουλου στις αρχές τους έτους. Η Λίλιαν Βενετία Βιλδιρίδη -ανήκει στην γνωστή οικογένεια κοσμημάτων από την Θεσσαλονίκη –γνωρίζει πολύ καλά τον τομέα του φαρμάκου.

Υποψήφιοι στην Υγεία

Λίγο πριν την τελική ευθεία, «ανοιχτό» παραμένει το ενδεχόμενο υποψηφιότητας της Μίνας Γκάγκα στις επερχόμενες εκλογές. Κύκλοι του περιβάλλοντος της μας μεταφέρουν πως «αγαπά τη δουλειά της, αυτό που κάνει σήμερα» αλλά…! «σε περίπτωση που υπάρξει εντολή από Μαξίμου, θα ακολουθήσει την επιλογή της κυβέρνησης».

Εδώ και καιρό, έντονη φημολογία την ήθελε να κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός σκεφτεται να την «κατεβάσει» στον Βόρειο Τομέα ή να την τοποθετήσει ακόμη και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Το «κεφάλαιο» Γκάγκα πιθανόν να αποτελεί και γρίφο καθώς… συγκρατημένα αισιόδοξη είναι -όπως μαθαίνουμε, και η Ματίνα Παγώνη για το εάν τελικώς το κόμμα της δώσει το χρίσμα εν όψει της εκλογικής της καθόδου στον Βόρειο Τομέα με την ΝΔ.

Οι αμφιβολίες απορρέουν από το γεγονός ότι δεν έχει λάβει ακόμα πρόσκληση από Μαξίμου προκειμένου να ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός την υποψηφιότητα της, όπως έχει ήδη συμβεί με αρκετούς άλλους όπως τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ή την Άννα Ροκοφύλλου.

Εκλογές και κάλπες παντού…

Διακινήθηκαν ήδη οι πρώτες επιστολές στα μέλη του Ιατρικού Συλλόγους Αθηνών, για την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, που πραγματοποιείται στις 16 και 17 Οκτωβρίου.

Στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας οι γιατροί μέλη του ΙΣΑ έλαβαν στις οικείες τους τη σχετική επιστολή -με υπογραφή Πατούλη- προκειμένου να έχουν τις σωστές οδηγίες και κατευθύνσεις για την αναμέτρηση της κάλπης. Μετά τις επιστολές, ακούσαμε πως υπήρξαν και τα απαραίτητα τηλεφωνήματα… συσπείρωσης προς τα οικεία μέλη.

Φαρμακευτικές με… Πλεύρη

Αύριο Τρίτη (το απόγευμα) αναμένεται να συναντηθούν τελικά στην Αριστοτέλους τα μέλη του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και του PhRMA Innovation Forum (PIF), με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη για το μείζον ζήτημα της φαρμακευτικής δαπάνης.

Στη συνάντηση, αναμένεται να κλειδώσει το ποσοστό των κλειστών προϋπολογισμών για τα καινοτόμα φάρμακα και αυτά που πωλούνται στα φαρμακεία.

Την Παρασκευή προηγήθηκε συνάντηση των φαρμακευτικών με τον ΕΟΠΥΥ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Υγείας υπάρχει συγκαταβατική διάθεση να υπάρξουν ελαφρύνσεις αλλά όχι «στο μέγεθος που αναμένουν οι φαρμακευτικές». Στη συνάντηση θα φανούν και οι τελικές προθέσεις από το Μαξίμου, που παλεύει καιρό να επιφέρει και τη σχετική ισορροπία!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Healthspy

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ