Healthspy: Συμβάσεις ΕΟΔΥ, ξίφη στο φάρμακο και δίκη στα social

  • HealthSpy by MisterSpy

 

Συμβάσεις ΕΟ(μη)ΔΥ

Καινούργιος μήνας και οι εσωτερικές «αναταραχές» καλά κρατούν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), καθώς λήγουν οι συμβάσεις της… διάδοχης κατάστασης του Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Καινούργιος μήνας και οι εσωτερικές «αναταραχές» καλά κρατούν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), καθώς λήγουν οι συμβάσεις της… διάδοχης κατάστασης του Παναγιώτη Αρκουμανέα.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Πληροφορίες της στήλης αναφέρουν πως στην παρούσα φάση δεν έχει ακόμα δρομολογηθεί η διαδικασία ανανέωσης του «προεδρείου», με τον Θεοκλή Ζαούτη να βρίσκεται αντιμέτωπος με «τυπολατρικές» -όπως τις περιγράφουν- διαδικασίες, προκαλώντας έναν διάχυτο «εκνευρισμό» στις εγκαταστάσεις του ΕΟΔΥ.

Στην παρούσα φάση, όπως μαθαίνουμε, ο υπουργός Υγείας αναβάλει διαρκώς τη σχετική διαδικασία ανανέωσης -πιθανώς λόγω φόρτου εργασίας- με το ΔΣ να βρίσκεται… υπ’ ατμόν. Μάλιστα, κάποιοι συνδυάζουν και την «εξαφάνιση» του Θεοκλή Ζαούτη με το συγκεκριμένο γεγονός, δίχως ωστόσο να μπορεί να επιβεβαιωθεί…

Την ίδια στιγμή, υπάρχει κι έναν ζήτημα τυπικών προσόντων για κάποιο πρόσωπο του ΕΟΔΥ, απ’ όσο μας μεταφέρουν, το οποίο δημιουργεί στρεβλώσεις ως προς τις… προϋποθέσεις και το καταστατικό του Οργανισμού. Η φήμη αυτή κυκλοφορεί εντόνως στους διαδρόμους εντός κι εκτός του ΕΟΔΥ κι αναμένεται να επιβεβαιωθεί πριν το τέλος του Οκτωβρίου.

Παρά τις όποιες διαφωνίες και δυσαρέσκειες φτάνουν στα ανώτερα κλιμάκια του Μαξίμου, θεωρείται σχεδόν σίγουρη η ανανέωση των συμβάσεων, καθώς στην παρούσα προεκλογική αναμέτρηση δεν είναι καιρός για πειραματισμούς και επιλογές προσώπων που θα πιθανόν να φέρουν αντιρρήσεις στη γραμμή της Αριστοτέλους. Εν αναμονή… healthspy

Καινοτομία vs γενόσημα

Τεταμένο είναι το κλίμα στο χώρο του φαρμάκου το τελευταίο διάστημα, με την «άτυπη» διαφωνία μεταξύ ελληνικών και πολυεθνικών, να βρίσκεται στα… όρια, σχετικά με τις προθέσεις του υπουργείου Υγείας. Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα, υπήρχαν εντάσεις στα γραφεία των CEO’s σχετικά με τη διαφορετική πολιτική γραμμή που ακολουθεί ο κλάδος και τις διαφοροποιήσεις μεταξύ «νικητών» και «νικημένων».

Όπως μαθαίνουμε, στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας υπήρξε ένα γενικευμένο κλίμα «διάσπασης» μεταξύ ελληνικών και πολυεθνικών φαρμακευτικών, ενώ οι τελευταίες δηλώσεις στελέχους της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας πως «η Ελλάδα καταγράφει την υψηλότερη κατανάλωση νέων ακριβών φαρμάκων στην Ε.Ε., ενώ ταυτόχρονα εμφανίζει τη χαμηλότερη χρήση οικονομικών γενοσήμων» πυροδοτεί περαιτέρω τις εντάσεις στο ήδη τεταμένο κλίμα μεταξύ των Φορέων.

Οι παροικούντες την ιερουσαλήμ επιβεβαιώνουν πως το σαββατοκύριακο πήραν «φωτιά» τα τηλέφωνα -εκατέρωθεν πλευρών- αναζητώντας κοινή πολιτική γραμμή απέναντι στην κατεύθυνση Πλεύρη. Πιθανόν εις μάτην…

Κατά τα λοιπά…
  • Ιδιαίτερης εκτίμησης μαθαίνουμε πως λαμβάνει το έργο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, βάζοντας τον στο «κάδρο» για την αξιοποίηση του στον επερχόμενο πολιτικό αγώνα… healthspy
  • Σωρεία αντιδράσεων δέχθηκε η ανάρτηση της υφυπουργού Υγείας, Ζωής Ράπτη, για την επίθεση του φεμινιστικού τμήματος του Ρουβίκωνα στο πολιτικό της γραφείο. Οι χρήστες των social media “δίκασαν” την ανάρτηση, κάνοντας λόγο για δημιουργία εντυπώσεων, αναφέροντας -μεταξύ άλλων- πως «τα χαρτάκια με συνθήματα είναι διαμαρτυρία και όχι επίθεση».
  • Αντιδράσεις προκαλούν οι επερχόμενες αλλαγές στη Δημόσια Υγεία, με το «Μέτωπο» να κατηγορεί την Μίνα Γκάγκα πως για εβδομάδες διακινούσε μέσω μέηλ το νομοσχέδιό της σε φίλα προσκείμενους, χωρίς να το δίνει για συζήτηση στους θεσμικούς εκπροσώπους των γιατρών.

Όταν έσπασε την ομερτά και έδωσε το νομοσχέδιο στη δημοσιότητα η κ. Γκάγκα αναγκάστηκε να το στείλει στον ΠΙΣ και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου να προσέλθει για συζήτηση με το ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, αποφεύγοντας βέβαια να πράξει κάτι ανάλογο με την ΟΕΝΓΕ που εκπροσωπεί τους Νοσοκομειακούς γιατρούς.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Healthspy

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ