Healthspy: Οι «διαρροές», τα εμβόλια, ο Βορράς και οι κομμώτριες

  • HealthSpy by MisterSpy
Σε μια εβδομάδα ο εμβολιασμός

Διαφωνίες και… «παράπονα» ως προς την προγραμματισμένη για σήμερα ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της νόσου Covid-19 προκάλεσαν οι «διαρροές» του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη -στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, στο πλαίσιο της ΔΕΘ- αφήνοντας ένα… διεκπεραιωτικό κομμάτι στην απογευματινή εμφάνιση της Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτριας, Μαρία Θεοδωρίδου και του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Διαφωνίες και… «παράπονα» ως προς την προγραμματισμένη για σήμερα ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της νόσου Covid-19 προκάλεσαν οι «διαρροές» του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη -στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, στο πλαίσιο της ΔΕΘ- αφήνοντας ένα… διεκπεραιωτικό κομμάτι στην απογευματινή εμφάνιση της Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτριας, Μαρία Θεοδωρίδου και του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η χώρα μας έχει παραλάβει ήδη από την Πέμπτη πάνω από 400.000 επικαιροποιημένα εμβόλια και η διαδικασία εμβολιασμού ξεκινά σε μια εβδομάδα.

Τα νέα εμβόλια αφορούν την Ο1, ενώ στις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν και για τις υπομεταλλάξεις, την 4 και την 5. Ήδη γίνεται η προετοιμασία.

Αξιοσημείωτο είναι πως οι «χαμηλές πτήσεις» που κατέγραφαν το τελευταίο διάστημα οι τηλεοπτικές ενημερώσεις για την πορεία της πανδημίας έπαιξαν καθοριστικό ρόλο ως προς τη σχετική όψιμη ενημέρωση.

Παράλληλα στη σημερινή ενημέρωση θα τονιστεί πως τα νέα εμβόλια περιέχουν χαμηλότερη δόση mRNA και έτσι προορίζονται ΜΟΝΟ ως ενισχυτικά.

Δηλαδή, δεν θα μπορούν να τα λάβουν άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί ποτέ κατά της COVID-19. Τεχνικά, αυτό μπορεί να σημαίνει πως απ’ την εμβολιαστική διαδικασία πιθανόν να εξαιρούνται πλέον δια παντός; Ακόμα και τώρα εάν κάποιος έχει αλλάξει άποψη, προλαβαίνει χρονικά τις πιθανές μεταλλάξεις και τα νέα εμβόλια; Σε αυτά και ακόμα περισσότερα ερωτήματα αποφάσισε να δώσει απαντήσεις ο καθηγητής επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης σε ανάρτηση του στο fb, προλαμβάνοντας τα γεγονότα!

Κατά τ’ άλλα, στο παρασκήνιο της κυβερνητικής ενότητας στην ΔΕΘ αξιοσημείωτη είναι το «κλίμα» μεταξύ Θάνου Πλεύρη και Μίνας Γκάγκα που ενώ προσχηματικά υπήρξαν κοντά σε κοινές εκδηλώσεις η «απόσταση» παραμένει αγεφύρωτη…

Ο Βορράς στα πάνω του…

Στις 28 Σεπτεμβρίου παρουσιάζει η Pfizer το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Το ψηφιακό και τεχνολογικό κέντρο καινοτομίας του φαρμακευτικού κολοσσού που ήδη λειτουργεί στην πόλη αποτελεί τμήμα του παγκόσμιου ψηφιακού δικτύου της εταιρείας και είναι στενά συνδεδεμένο με το εξωτερικό οικοσύστημα. Πρόκειται για ένα πραγματικά ενδιαφέρον project που προς το παρόν, όπως μαθαίνουμε, είναι μεγάλες οι πιθανότητες να μην υπάρξουν παρουσίες απ’ τα «δυνατά» στελέχη της Pfizer στην Αθήνα.

Πέρα από το Κέντρο Καινοτομίας σε τροχιά ανάπτυξης βρίσκεται και το Hub Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών στόχος του οποίου είναι να μετασχηματίζει πολύπλοκες και πολυδιάστατες διαδικασίες σε απλοποιημένες λύσεις. Το συνολικό κόστος του εγχειρήματος ανέρχεται σε 125 εκ. ευρώ, η κατασκευή προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 3 έτη και αναμένεται να δημιουργήσει 280 νέες θέσεις εργασίας. Healthspy

Οι γιατροί και οι κομμώτριες

Λακωνικός και απόλυτα περιεκτικός υπήρξε σε δηλώσεις του ο Γιώργος Ελευθερίου, Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), στο μείζον κεφάλαιο του Προσωπικού Γιατρού που τρέχει στη χώρα μας.

Σε ανάρτηση του στα social media παίρνει ξεκάθαρα θέση όσον αφορά το θεσμό, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως:

«Επειδή πολλοί συνάδελφοι ρωτάνε τι να κάνουν με τον προσωπικό γιατρό. Αναρωτιέμαι αν λέγατε στην κομμώτρια ή τον κομμωτή σας ότι θα του δίνατε 30 ευρώ με απόδειξη τον χρόνο για να σας κουρεύει και να σας χτενίζει όσες φορές θέλετε, θα το δεχόταν; Τι νομίζετε;»

Όσοι γνωρίζουν ονόματα και καταστάσεις κάνουν λόγο για νέα ενδοπαραταξιακή κόντρα μεταξύ ΠΙΣ και κυβέρνησης, σε μια περίοδο που ετοιμάζεται να εφαρμόσει ριζικό σχέδιο αναμόρφωσης του υγειονομικού χάρτη -δημόσιου και ιδιωτικού- της χώρας.

Στο προ(παρα)σκήνιο η Lavipharm

Μολονότι έχουν περάσει περίπου δύο και πλέον χρόνια από την ένταξη του Δημήτρη Χριστόπουλου -στέλεχος του CVC Capital- στο Διοικητικό Συμβούλιο της Lavipharm, η χρηματιστηριακή πορεία της εταιρεία έρχεται να αναζωπυρώσει τις φήμες για.. συμπράξεις!

Η Lavipharm έχει ήδη ανακοινώσει αύξηση κεφαλαίου 58 εκατ. ευρώ (η αποτίμηση της εισηγμένης δεν ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ). Τον τελευταίο 1 μήνα, η μετοχή της έχει καταρρεύσει από το 1,4 ευρώ στα μόλις 0,44 ευρώ. Όλα αυτά με συναλλαγές που η συνολική τους αξία δεν ξεπερνά τα 350.000 ευρώ.

Άνθρωποι της αγοράς συνδέουν τη χρηματιστηριακή πορεία της Lavipharm, με το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνει το CVC Capital στον ευρύτερο κλάδο της υγείας.

Από τον Ιούνιο του 2019,- και μέχρι σήμερα-, μετά από σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, στο Δ.Σ. της Lavipharm συμμετέχει ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, ο Δημήτρης Χριστόπουλος, υψηλόβαθμο στέλεχος του CVC Capital.

Ο Δημήτρης Χριστόπουλος, μετά την αποφοίτηση του από τη Σχολή Μωραίτη, σπούδασε στο Columbia University και ξεκίνησε (από τη UBS) μια ανοδική πορεία που τον έφερε το 2014 στο CVC Capital.

Το εάν και κατά πόσο αυτό θα παίξει κάποιο ρόλο για το «αύριο», μένει να φανεί.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Healthspy

Healthspy

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ