Healthspy: Οι αλλαγές Άριστο-τέλους, τα ΠΙεΣόμετρα και η ατομική ευθύνη

  • HealthSpy by MisterSpy

 

Αλλαγές Άριστο-τέλους

Αλλαγές σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στα τμήματα επικοινωνίας της Αριστοτέλους, με ανακατατάξεις σε όλες τις βαθμίδες του υπουργείου Υγείας…

Healthspy: Αλλαγές σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στα τμήματα επικοινωνίας της Αριστοτέλους, με ανακατατάξεις σε όλες τις βαθμίδες του υπουργείου Υγείας…

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εσχάτως μαθαίνουμε ότι αποχώρησε η 7η κατά σειρά υπεύθυνη του γραφείου τύπου της υφυπουργού Υγείας, Ζωής Ράπτη, ενώ αλλαγές αναμένονται και στο επιτελικό σχήμα του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη. Οι τελευταίες δε, αναμένονται μετά το Πάσχα, καθώς αυτή την περίοδο βρίσκονται εν εξελίξει εσωτερικές διαβουλεύσεις!

Όπως ενημερώθηκε η στήλη, εδώ και 10ημέρες περίπου, η υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της Ζωής Ράπτη, Ντενίζ Γιατρά, δήλωσε την παραίτηση της για προσωπικούς λόγους, με τις σχέσεις των δύο κυριών να παραμένουν καλές.

Μετά το Πάσχα, δεν αποκλείεται να δούμε την Ντενίζ Γιατρά σε άλλο πόστο επικοινωνίας, από το χώρο της Υγείας πάλι, καθώς οι επαφές έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένονται οι τελικές αποφάσεις. Εν αναμονή… healthspy

ΠΙεΣόμετρα και εντάσεις

Αλαλούμ, διαφωνίες και εντάσεις καταγράφηκαν στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ με τον πρόεδρο του ΙΣΑ, Γιώργο Πατούλη σε παρέμβαση του να δέχεται λεκτική επίθεση από τον Δημήτρη Βαρνάβα. Όπως μαθαίνουμε η συζήτηση εξελίχθηκε σε έντονο ύφος, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η αποχώρηση Πατούλη, πριν καν μιλήσει.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν στις τοποθετήσεις των παρατάξεων, με σχεδόν καθολική απόρριψη του νομοσχεδίου από την αντιπολίτευση και την ομάδα των «ανταρτών» της διοικούσας παράταξης, με διαφορές ωστόσο στον τρόπο αντίδρασης.

Όπως μας μεταφέρουν, το βραβείο «μεγάλη απογοήτευση» της βραδιάς απονεμήθηκε στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, κ. Μίνα Γκάγκα, η οποία χρεώθηκε… «αλαζονεία και υπεροψία», από μερίδα ακροατών και διαφωνούντων επί του νομοσχεδίου.

Ενδιαφέρον έχει η ψηφοφορία για την υπερψήφιση της πρότασης του προέδρου ΠΙΣ, δια ανάτασης χεριών, όπου υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις. Μεταξύ αυτών, από τον Γενικό Γραμματέα, Γιώργο Ελευθερίου αλλά και την αντιπρόεδρος ΠΙΣ, Άννα Μαστοράκου. Η κρίση στην ηγεσία του ΠΙΣ βαθαίνει ακόμα περισσότερο με τις διαφωνίες να είναι πλέον ξεκάθαρες.

Στις σκηνές απείρου κάλλους που εξελίχθηκαν, ο Γιώργος Ελευθερίου μετά το διάλειμμα της Γ.Σ. μαθαίνουμε ότι «βγήκε μπροστά» δηλώνοντας πως με εντολή Γιώργου Πατούλη αποσύρεται όλη η ομάδα της Αθήνας, αποχωρώντας έτσι από την αίθουσα μαζί με κάποιους συναδέλφους του.

«Καλό Πάσχα» με… ατομική ευθύνη

Η εικόνα της πανδημίας που παρουσίασε το υπουργείο Υγείας στην τακτική – έκτακτη ενημέρωση της Παρασκευής, δημιούργησε αρκετούς προβληματισμούς.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα ευχήθηκε «Καλό Πάσχα», καλώντας τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να φοράνε μάσκα, παρά την απόφαση άρσης του μέτρου.

Όπως είπε, ο καιρός φτιάχνει και «ξεκινάμε σε μια καινούργια κανονικότητα και τα πράγματα είναι καλά». Ευχόμενη δε «Καλό Πάσχα» σε όλους, μετέφερε την ευθύνη στους πολίτες, καλώντας να δείξουν «ιδιαίτερη προσοχή» και να φορούν «μάσκες σε χώρους με συγχρωτισμό». healthspy

Αναφορικά με τους θανάτους, σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής, Βάνα Παπαευαγγέλου, ο αριθμός δεν έχει μειωθεί και σημαντικό ποσοστό των θανάτων αφορά άτομα με σοβαρό υποκείμενο νόσημα ή άτομα μεγαλύτερης ηλικίας με πολλά υποκείμενα νοσήματα. Ενώ νοσηλεύονται για αυτά τα νοσήματα στο νοσοκομείο, μολύνονται με covid και χάνουν τη ζωή τους. Όπως είπε χαρακτηριστικά «χάνονται με covid, αλλά όχι από covid».

Εμφανίστηκε αισιόδοξη για το Πάσχα και όπως τόνισε «Δεν είπαμε να βγάλουμε τη μάσκα, αίρεται η υποχρεωτικότητα της χρήσης». Προσοχή λοιπόν στις συναθροίσεις…

Να ευχηθούμε κι εμείς με τη σειρά μας Καλό Πάσχα σε όλους σας, με Υγεία!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Healthspy

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ